Un Yeti filmat in Polonia

yeti7O studenta poloneza a surprins o serie de imagini inedite cu un animal misterios ce o urmarea, in timpul unei excursii cu cortul. Inregistrarea a fost realizata de tanara Justyna Folger, in varsta de 19 de ani, aflata in vacanta cu iubitul ei, Tadeusz Serafinowski, in muntii Tatra din Polonia, titreaza, marti, “Mail Online”.

“Am intrat in rau sa fac o baie cand mi-am dat seama ca ceva de pe partea cealalta a malului ma urmarea. La inceput am crezut ca este un urs, insa s-a ridicat in doua picioare si a luat-o la fuga. Nu mi-a venit sa cred”, a marturisit Justyna pentru publicatia “Super Express”.

Autoritatile au luat alerta in serios si au inceput o vanatoare pentru a prinde animalul misterios. “Anchetam aceasta creatura. Daca e ceva acolo o vom gasi”, a declarat comandantul politiei parcurilor nationale, Edward Wlazlo.

Nu este prima oara cand creatura este observata in muntii din Polonia. Curiosi din toata lumea viziteaza muntii inca de cand Piotr Kowalski, 27 de ani, din Varsovia, a filmat un animal misterios ce se plimba pe o poteca in muntii Tatra. “Am vazut ceva ascuzandu-se dupa pietre”, povestea polonezul la momentul respectiv. Totusi, istoria animalului Yeti dateaza inca din anii ’20, cand exploratorul Charles Howard-Bury a descoperit cateva amprente despre care el credea ca au fost facute de un lup mare. La o privire mai atenta ele pareau insa a fi fost facute de un barbat descult.

Urmele au fost gasite in muntii Himalaya, pe un varf de 7.600 de metri, unde o echipa de japonezi vazuse creatura “Yeti” cu cinci ani mai devreme, mai precizeaza sursa citata.

Un comentariu la „Un Yeti filmat in Polonia”

Lasă un comentariu