Home Religie Mormonii

Mormonii

by admin
38 views
Social Media
  •  
  •  
  •  

mormoniMormonii mai sunt denumiti “Biserica lui Isus Hristos a sfintilor din zilele din urma”

Intemeietorul acestei secte este Joseph Smith (1844). Acestuia i s-a descoperit ingerul Moroni trimisul lui Dumnezeu, care l-a instiintat ca va avea ca misiune – restabilirea credintei adevarate si punerea bazelor noii biserici crestine. Cartea dupa care se va calauzi si care va completa Biblia a fost scrisa pe placi de aur.

Continutul “revelatiei” este cuprins in “Cartea lui Mormon”, “Perla de mare pret” si “Doctrine si legaminte”. Acestea se adauga Sfintei Scripturi, pe care o completeaza, avand aceeasi autoritate ca si Vechiul si Noul Testament.

In afara acestor carti, sunt socotite sacre cuvintele profetilor care conduc biserica mormona pana in ziua de astazi, in spiritul convingerii lor ca Dumnezeu isi comunica permanent vointa prin oameni alesi.

In “Cartea lui Mormon” se relateaza ca scopul venirii pe pamant este sa fim asemanatori tatalui divin. Trupul este imperfect si muritor, dar reprezinta o treapta spre mantuire. Moartea face parte din planul mantuirii. Cei care au cunoscut vointa lui Dumnezeu si noua credinta, dar nu au urmat planul mantuirii, vor merge in iad. Ceilalti vor primi un trup nemuritor si vor trai vesnic.

Joseph Smith este profetul lui Iisus si a readus pe pamant singura biserica adevarata. Omul poate deveni asemanator lui Dumnezeu, exista insa doua obstacole pe aceasta cale. Primul este trupul fizic, imperfect si muritor, al doilea este pacatul.

Prin credinta si cainta ajungem la botez. Botezul este legamantul cu Dumnezeu, simbolizeaza moartea, inmormantarea si invierea intr-o viata noua. Dupa botez, cativa pastori aseaza mainile pe capul noului venit pentru a cobori Duhul Sfant si pentru a-i confirma “slujirea”. Si inainte de botez simtim Duhul Sfant, dar nu este permanent cu noi. Botezandu-ne, suntem mereu cu Duhul Sfant, vom fi mereu in drum spre perfectiune, ceea ce se numeste “indurarea pana la capat”.

In Romania sunt prezenti din 1899, prin Misa Markov si Arghir Dimitrov

ATENTIE! Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate pentru articolele legate de vindecarea fizica, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente si/sau anumite exercitii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

S-ar putea sa va placa si

3 comments

ghizela 25 aprilie 2010 - 10:58

parerea mea:nu-s de acord cu mormonii,poate teoretic ei ating si lucruri bune dar faptic…

iulian 31 ianuarie 2012 - 22:28

biblia spune ca fara isus nu este alta cale de a traii vesnic .asa ca poate sa-si mai scrie vreo doua carti si sa le creada …..in zadar…

iosif balazs 22 decembrie 2013 - 16:21

nu putem judeca o colectivitate de oameni este hotarirea lor,si trebue respectat. nu avem dreptul sa judecam vointa cuiva.

Leave a Comment