Furia: otrava pentru sufletul uman

by admin
167 views

furiaIncearca sa nu te infurii niciodata. Chiar daca ai toate motivele sa te infurii, nu lasa furia sa te stapaneasca mai mult de 3 minute!

De ce este furia atat de periculoasa? Pentru ca polueaza corpul. Cand suntem furiosi, bataile inimii se accelereaza, respiratia devine sacadata iar corpul, incordat (se stie ca atunci cand cineva se enerveaza foarte tare se inroseste sau se inverzeste la fata). Furia polueaza intregul corp si are efecte daunatoare asupra acestuia, efecte de pe urma carora corpul se reface foarte greu.

Furia produce daune si la nivelul meridianelor energetice. Atunci cand practicam in mod regulat, ne deschidem anumite canale energetice in corp si mai ales in creier. Furia inchide aceste meridiane.

Furia orbeste mintea. Furia nu permite o gandire clara, rationala. Dupa ce ne-am enervat foarte tare e nevoie de mult timp si efort pentru a reveni la starea de calm a mintii necesare practicii. Furia isi poate pune amprenta negativa si asupra relatiilor cu ceilalti. Furia ne face sa ne pierdem controlul si sa facem lucruri pe care mai tarziu le vom regreta. Daunele emotionale sunt greu de uitat! Orice rau vom face celorlalti acesta se va intoarce in cele din urma asupra noastra!

Sa presupunem ca cineva va loveste sau va jigneste fara nici un motiv sau vrea sa platiti inca o data pentru cumparaturile pe care tocmai le-ati platit. Stiti ca ati fost nedreptatit dar totusi nu va infuriati!

Cultivarea si transformarea personalitatii unui om sunt cele mai dificile procese de realizat. Nu e chiar atat de usor sa scapi de orgoliu. Cum “controlam” insa furia atunci cand aceasta apare? A controla furia nu inseamna a o innabusi. Cand innabusim ceva, acel ceva se acumuleaza si se poate manifesta cu violenta mai tarziu. Controlul este un fel de transformare si sublimare. Folosirea intelepciunii pentru a controla emotiile este o cale mai buna de urmat. Trebuie sa recunoastem ca furia apare in mintea noastra, trebuie sa incercam sa intelegem ce a cauzat-o si sa observam schimbarile produse in mintea noastra.

Incercand sa ne punem in pielea celorlalti vom reusi sa intelegem ratiunea actiunilor lor. Chiar daca ne-au facut un rau, putem descoperi ca au probleme ascunse in interiorul lor pe care trebuie sa le infrunte si sa le rezolve. Cand vom avea motive pentru a ne infuria, sufletul nostru nu va mai fi tulburat, ne vom directiona emotiile catre probleme, catre modalitatile prin care putem rezolva acele probleme si nu catre oameni. Acest lucru va diminua pagubele produse in corpul si in mintea noastra si a celorlalti. De ajutor va pot fi si discutiile cu prietenii care va inteleg cu adevarat emotiile.

ATENTIE! Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate pentru articolele legate de vindecarea fizica, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente si/sau anumite exercitii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.