Efemeride

Social Media

efemerideO efemerida este un sir de pozitii pe care un corp ceresc le va avea la diferite momente date. Uzual, efemeridele sunt tabelele care contin pozitiile planetelor din sistemul solar la anumite date calendaristice, usurand gasirea acestor planete pe cer. Astfel, tabelele de efemeride sunt instrumentul de lucru al astrologului, descriind pozitia planetelor in semnele zodiacale la ora 0:00 GMT.

Efemeridele sunt utilizate atat in astronomie cat si in astronautica. In antichitate si evul mediu, efemeridele se foloseau mai ales in astrologie, iar cativa astronomi cunoscuti au adus cunoasterii publice date stiintifice exacte despre pozitia corpurilor ceresti. In astronomie efemeridele se folosesc si pentru determiarea pozitiilor stelelor pe cer si pe placi fotografice, iar pozitiile sunt exprimate mai ales in coordonate astronomice ecuatoriale.

Pe baza tabelelor de efemeride, astrologii pot realiza si interpreta diferite astrograme, observand conjunctii, opozitii, sextile, cuadraturi etc.

Sextilul este un aspect care indica 60° intre Planete, cu o toleranta de 4°, iar influenta sa este mereu pozitiva. Cand planetele se afla in zodii corespunzatoare aceluiasi element si formeaza un unghi de 120°, ele formeaza un trigon, aspect benefic ce arata sustinerea reciproca.

Cuadratura (45°) este un aspect neplacut, iar planetele care o formeaza sunt in zodii caracterizate de acelasi mod vibratoriu si totusi denota doua medii diferite, lumi diferite, desconsideratie reciproca.

Planetele se afla in acelasi loc sau la maximul 5° distanta formeaza o conjunctie, aspect ce arata comunicare si coactiune. In opozitie planetele sunt opuse (180°) si confera complementaritate, dar de multe ori si moduri diferite de a trata o anumita problema sau situatie.

[HTML1]

Plantary PositionsPozitiile planetelor – LIVE:


[/HTML1]


Social Media

1 Comment

  1. Buna sant adrian s va rog daca ma puteti ajutasa ma lamuresc intr-o probl. Sant pasionat de astrologie, dar nu inteleg de ce daca folosesc , trei progr diferite, de calcu al astrogramei natale,obtin case, grade , si chiar locatii diferite, ale Asc,
    .Pentru mine e important sa stiu exact, mai ales ca nici soarele nu , se regaseste la grad, secunde. Spun asta ca la calculul rev solare, orice minut mai mult sau mai putin, aduce modificarea caselor anuale. exemplu 5 aprilie 1955 ora 5 28 min dimineata Buc. dupa astrolog 32 Lilith este in sagetator , la 4 grade. Iar dupa c alculul unui distins astrolog roman , lilith la 26 grade scorpion.Nu e cam mare diferenta ? multumesc pt ajutor, eventual locatie exacta a lui Lilith, ca punct senzitiv nu ca asteroid. multam

Leave a Reply