Cristaloterapia

Social Media

Cristaloterapia este o terapie cu ajutorul cristalelor de cuart. Cristalele sunt minerale care imbraca o forma geometrica bine definita. Ele sunt incarcate la lumina lunii, soarelui si energizate sub o apa curgatoare, o cascada.

Proprietatile curative ale cristalelor au fost cunoscute din cele mai vechi timpuri, atunci cand erau folosite pentru prepararea tincturilor. Pentru protectie erau purtate ca amulele si talismane. Ele au si capacitatea de a mari campul energetic al corpului (la nivel subtil, regland energetic aura), pentru ca emit vibratii uniforme. Ele au puterea unei pietre care traieste. Energia intrinseca a cristalelor acumulata in miliaone de ani in structura cristalina a pietrelor naturale poate echilibra disfunctii ale organismului uman.

Cuartul este cea mai economica sursa de energie. Pentru a reduce costurile, exista metode de producere a acestui mineral folosind cantitati mici din cuartul natural. S-a descoperit ca cel realizat in laboratoare este cel mai cautat. Cristalele obtinute pe aceasta cale sunt mai bune pentru ca sunt mai uniforme, mai clare si de o calitate superioara.

Cristalele depoziteaza si conduc energie. Ele pot absorbi un tip de energie si pot emite un alt tip atunci cand sunt stranse, incalzite sau racite. Cristalele de cuart absorb atat magnetism din centrul Terrei cat si radiatie solara, dupa care pot emite energie. Aceste emisii energetice au fost surprinse cu fotografii speciale, aspectandu-se ca o aura de lumina alba, ce radiaza din centrul albastru sub forma de stea. Energia care radiaza din cuartul clar si din alte cristale este compatibila cu aura umana; acest atribut asigurandu-le puteri de vindecare. Proprietatea piezoelectrica a cristalelor consta in capacitatea lor de a mentine o incarcatura electrica si deci de a mari puterea de vindecare a meditatiei, care la randul sau accelereaza procesul.Ele au rolul de a amplifica energia dumneavoastra subtila. In momentul in care actionati asupra locului dureros, actionati de fapt asupra campului auric.

Atunci cand un cristal are forma de piramida sau sfera ii creste considerabil puterea. Pe o cana cu apa, o piramida de cristal o poate purifica si incarca energetic aceasta avand un efect terapeutic deosebit. Un cristal de o forma geometrica bine definita este un foarte bun conducator de energie. Piramida recepteaza energia prin baza si emite prin varf. Atrage energia si o transforma. Este un sistem puternic de concentrare a energiei si stocare. O piramida asezata in preajma unei persoane sporeste capul energetic al acesteia de 3 ori. Sferele au capacitatea de a emite in toate directiile energie, creand un camp radiant in jurul lor. Se spune ca fiecare zodie este compatibila cu anumite cristale. Partial este adevarat, dar ceea ce conteaza este combinarea terapiilor in formula cea mai buna, cea mai eficienta pentru acea persoana cu gandurile, bolile si trairile ei.

Compatibilitati intre zodii si cristale:

Pietre indicate in diverse afectiuni

* Probleme ale sistemelor osos, nervos si circulator, oboseala si anemie: agata, spinel, jasp, rubin, coral, granat, diamant, hematit, obsidian.

* Afectiuni ale aparatului uro-genital, eliminarea toxinelor: silex, jaspuri, carneol.

* Buna functionare a aparatului digestiv si ameliorarea diabetului: citrin, cuarturi, topaz, ochi de tigru,aur, ochi de pisica, piatra soarelui, chihlimbar.

* Probleme cu inima, plamanii, sensibilitate excesiva, dezorientare, depresie: smarald, crisoberil, morganit, cuart roz, turmalina, alexandrit.

Efectele pietrelor asupra noastra

AMPLIFICA sau INDUC aspecte sau calitati pozitive: curaj, incredere, afectivitate, creativitate, fidelitate, concentrare, bucurie, energie, prietenie, calm;

DIMINUEAZA aspecte sau trasaturi negative: teama, stress, negativitate, energii negative, depresie, tensiune, furie, pericol, boala;

ELIMINA aspecte care nu ne onoreaza: furie, stress, pesimism, violenta, agresivitate, egoism;

ABSORB energii negative din mediul inconjurator;

PROTEJEAZA de energii negative.

Vibratia chakrelor

Cu ajutorul cristalelor pot fi purificate cele 360.000 de cai energetice prin care circula viata, fluidul vital. Energia vitala vine spre si dinspre noi prin chakre, formand aura ce imbratiseaza protector orice om, un “oval” de aproximativ 2 metri, purtand in sine tot spectrul curcubeului (rosu, orange, galben, verde, albastru, indigo, violet).

Orice modificare a aurei este semnul unei afectiuni fizice sau psihice: ceva din fluxul energetic al chakrelor s-a tulburat si trebuie reechilibrat. Cele 7 chakre principale, corespund fiecare unei culori si sunt responsabile de buna functionare a trupului si psihicului nostru. “Largirea” unei chakre sau micsorarea ori chiar inchiderea ei produc disfunctionalitatile resimtite de corpul fizic, tulburarile psihice, spaimele sau dorintele noastre nemasurate. Cristalele sunt menite pentru vindecarea lor. Cristalul este un rezonator ce poate schimba vibratia organelor, a corpului, armonizeaza o chakra sau pe toate si poate amplifica energia sau puterea gandului. Poate „repara” sau alina ceea ce propria viata sau influentele exterioare au tulburat in fluxul nostru vital. Practic, nu exista boli sau afectiuni care sa nu se incline ori sa se „imblanzeasca” in fata puterii cristalului. Totul e ca omul sa vrea sa se armonizeze, sa se lase in voia cristalelor, convins ca se pot intampla minuni, sa nu ajunga prea tarziu ori… sa nu-i fie deja scris ca firul vietii trebuie sa se opreasca in acel moment.

Purificarea cristalelor inainte de utilizare este obligatorie

Pietrele, cristalele, mineralele pot fi folosite pentru efectele lor curative, protectoare, energizante, magice, dar inainte de a le simti efectul asupra dvs., cristalele trebuie purificate. Acest lucru se poate face: – introducand cristalul in apa cu sare de mare; – tinand cristalul la soare aprox. 4 ore; – tinand cristalul intre palme si rostind o invocatie a luminii: “Invoc lumina Cristului, launtric/Sunt un canal curat si perfect/Lumina imi este calauza”

Dupa ce cristalul a fost purificat acesta poate fi folosit in vindecare doar dupa o perioada de acordare cu propria persoana a vindecatorului, timp de 30 de zile, in care il veti purta asupra voastra tot timpul, oriunde mergeti. Purtati pietrele alese la dvs. permanent, pe lantisor sau intr-o punguta agatata la gat, si va vor incarca de energie pozitiva sau va echilibra nivelul energiilor in organismul dvs.

Dupa purificarea si acordarea cristalului, acesta va incepe sa vibreze in armonie cu voi. Cand simtiti furnicaturi sau pulsatii, il puteti folosi in autovindecare. De acum il puteti folosi in meditatie, la deblocarea chakrelor, purificarea si marirea aurei, channeling, protectie antimalefica, energizare etc. intr-un stadiu mai avansat puteti atinge treptele superioare vibrationale ce va pot induce intr-o stare inalta de constiinta (constiinta largita, extinsa). Este o activare constienta a corpului mental si a emisferei cerebrale din dreapta, iar procedeele terapeutice de armonizare si echilibrare reprezinta o expresie a spiritualitatii si constiintei.

Pentru protectie si energizare puteti crea intr-o camera o incinta cu cristale amplasandu-le in cele 4 colturi ale locuintei, pe laturi si 2 (unul cu varful in sus, unul cu varful in jos) in centrul tavanului, prinse pe lustra. Cu un cristal de cuart lasat intr-un vas putem purifica apa potabila. O astfel de apa accentueaza efectul medicamentelor (efect homeopatic), in special a celor de origine naturala. Prin plasarea a doua cristale sub perna, unul cu virful in sus si celalalt cu varful in jos, vibratiile acestora ajuta si orienteaza subconstientul in timpul calatoriilor sale astrale si va asigura protectia. in timpul somnului se pot primi chiar raspunsuri la diferite probleme, prin intermediul Calauzei astrale.

Cristalele, clusterele, geodele, sferele din cristal, asezate in casa reprezinta o oaza de energie pura, sanatate si armonie, care ajuta la indepartarea energiilor negative din acel spatiu, marind protectia impotriva atacurilor psihice si randamentul intelectual. Rezultatele sunt extraordinare in scurt timp si le veti percepe ca pe o binefacere.

Dar cristalele nu sunt folosite numai in vindecare, ele au un rol foarte important in actiunea, desfasurarea si sustinerea ritualurilor magice deoarece ele focalizeaza energiile si mentin o vibratie inalta a canalului de lumina si energii astrale si a spatiului (sferei) energetic in care are loc ritualul magic. Atunci cand incepi sa lucrezi cu cristalele – se petrece un fenomen interesant. Vei incepe sa simti si sa fii constient de o energie sau forta mai mare decat pe care o ai in prezent. Aceasta forta a fost numita Forta de Viata a Sinelui Superior si cuprinde „ceea ce esti capabil sa devii” atunci cand vei fi perfect acordat la Sursa Suprema de Energie si Lumina. Cristalele de cuart, in modul lor minunat de a ajuta, te vor ajuta sa te racordezi la aceasta Sursa Divina.


Social Media

6 Comments

 1. Dna/Dra Carmen,

  Oricat de mult am dori sa va putem ajuta, noi nu suntem experti in cristaloterapie sau altfel de terapii complementare. Putem doar sa indicam cateva carti cu aceasta tema, precum:

  1. Cristaloterapie pentru incepatori. Ghid de folosire a cristalelor pentru vindecare si energie, de Corrine Kenner, Ed. Polirom

  2. Cristalul si puterile sale, de Sauvé Gaetan, Ed. Excalibur

  3. Cristaloterapia, de Dan Seracu, Ed. Aldo Press

  Si preferata noastra:

  4. Cartea cristalelor. Cristale care vindeca, de DaEl Walker, Ed.Sagittarius

  Va dorim rabdare si lumina in cautarile dvs.

  AlmeEa

Leave a Reply