Consumul de zahar poate duce la cancer si boli grave de inima! Industria zaharului stie demult de acest lucru, dar studiile au fost ascunse publicului…

Demult exista suspiciunea ca zaharul este legat de cancer si de bolile cardiace. Un studiu efectuat in 2016 a aratat ca soarecii care au fost hraniti cu mult zahar au avut mai multe sanse de a dezvolta cancer. Insa, exista interese mari din industria zaharului si a dulciurilor care nu doresc ca aceste cercetari sa fie publicate.

De exemplu, in anii 1960 au fost realizate doua mari studii care au fost ascunse publicului, sub numele de „Proiectul 259”, aceste studii dorind sa masoare efectele consumului de zahar de catre sobolanii de laborator. In primul studiu, un grup de sobolani a primit o dieta bine echilibrata formata din fasole, cereale, peste si drojdie, iar cealalta jumatate din sobolani a primit o dieta compusa din continut ridicat de zahar. Cercetatorii au descoperit ca sobolanii care au consumat dieta bogata in zahar au prezentat un risc mai mare de atac de cord, de accident vascular cerebral si de boli de inima.

In cel de-al doilea studiu, sobolanii hraniti cu zahar au fost comparati cu sobolanii care au fost hraniti cu o dieta de amidon si s-a descoperit ca rozatoarele care au mancat mult zahar au avut mai multe sanse de a face cancer de vezica urinara. Niciunul dintre cele doua studii nu a fost publicat, iar „Proiectul 259” a fost intrerupt.

Multe decenii de cercetari privind zaharul au aratat marile probleme de sanatate pe care le poate produce acest aliment, inclusiv boli de inima, boli de rinichi si un nivel de colesterol ridicat. Cercetarile recente au sugerat ca zaharul poate juca un rol important in cresterea tumorilor.

Dupa multi ani de consum alimentar scazut in grasimi si cu continut ridicat de zahar, oamenii ar trebui acum sa devina mai intelepti in legatura cu problemele legate de zahar, care par sa fi fost ascunse de mult timp.