Cura de struguri in cancer si alte boli grave

Social Media

In anii 1920, cura de struguri a fost popularizata de Johanna Brandt, o sud-africana de origine olandeza, care s-a tratat cu ajutorul ei de cancer al stomacului. In cele ce urmeaza, va vom prezenta cateva detalii ale acestei cure, conform cartii Johannei Brandt „The Grape Cure” si articolelor recente ale lui Webster Kehr, autorul site-ului www.cancertutor.com. In timpul curei vor fi folositi struguri de culoare inchisa, de preferinta purpurii (albastrui-violet) – de exemplu, din soiul Concord – dar si struguri rosii sau negri. Acestia sunt cei mai bogati in resveratrol, o substanta cu actiune anti-tumorala puternica.

Pentru cancer, cura dureaza 6 saptamani. Pentru alte boli, precum ateroscleroza, artritele, obezitatea, bolile de piele, tulburarile de vedere, convalescenta dupa bolile infectioase s.a., ca si pentru efectul general de detoxifiere si regenerare pe care-l exercita, ea poate dura mai putin, in functie de vointa si puterea fiecaruia. Este contraindicata diabeticilor, care pot tine o cura asemanatoare folosind un amestec de suc de morcovi si suc de sfecla – mai sarace in zahar decat strugurii.

Ziua se imparte in doua intervale de cate 12 ore, cum ar fi:

I. ora 8 seara – ora 8 dimineata: in acest interval nu se mananca nimic, se bea numai apa (de izvor, plata sau filtrata; apa de la robinet e contraindicata din cauza continutului de clor);
II. ora 8 dimineata – ora 8 seara: se mananca numai struguri, nimic altceva, si se bea apa. Strugurii trebuie consumati constant, in portii mici, pe tot parcursul zilei, si nu doar la 2-3 mese. Nu exista o cantitate maxima, fiecare mananca atat cat simte nevoia. In loc de struguri intregi se poate bea suc de struguri proaspat stors.

Ratiunea acestui program este urmatoarea: celulele canceroase, avide dupa glucoza si alte substante nutritive pe care le „fura” de la celelalte celule din organism, sunt „infometate” in timpul postului nocturn cu apa; iar atunci cand, in cele din urma, primesc hrana, aceasta consta numai in sucul de struguri, care, desi este bogat in glucoza, contine si foarte multe substante cu efect anti-tumoral: acid elagic, catechina, quercetina, resveratrol (in coaja), picnogenol si laetrille (vitamina B17 sau amigdalina) – in samburi, pterostilben, licopen, luteina, seleniu, beta-caroten, acid cafeic si/sau ferulic si acid galic. Un adevarat arsenal „citostatic” si anti-tumoral!

Spre deosebire de alte regimuri (cum ar fi cura cu sucuri Breuss), care urmaresc infometarea pana la disparitie a celulelor canceroase si care isi distribuie substantele nutritive in mod egal intre celulele canceroase si non-canceroase, cura cu suc de struguri se foloseste tocmai de concentratia bogata in glucoza (pe post de „momeala”), pentru a concentra in celulele canceroase toate substantele antitumorale enumerate mai sus si a le distruge. Asadar, odata cu zaharul din struguri, cancerul absoarbe si restul de substante naturale, care pentru el constituie o „otrava” !

Doctorul Otto Warburg a demonstrat in 1931 ca celulele maligne au un metabolism preponderent anaerob, care necesita cantitati de glucoza de 15 ori mai mari decat celulele obisnuite pentru a produce aceeasi cantitate de energie. Asadar, desi se hranesc cu zahar, tumorile sunt de fapt foarte ineficiente in procesarea glucozei, o risipesc, infometand celulele sanatoase si intoxicand organismul cu acizi organici si alte „deseuri” de metabolism. Capacitatea de concentrare a glucozei pe care o poseda celulele canceroase devine fatala pentru ele in timpul curei cu struguri, pentru ca, o data cu glucoza absorbita, ele concentreaza in interiorul lor substantele an-ticancerigene din struguri.

Atentie! Este foarte importanta respectarea postului de 12 ore cu apa, care se suprapune partial tu orele de somn. De asemenea, in timpul primelor 5 saptamani de post nu se mananca nimic altceva in afara de struguri, nici nu se bea altceva decat apa! Fara cafea, ceai negru, coca-cola si alte sucuri artificiale! Desi nu e descris in protocolul original, totusi este binevenit consumul catorva cesti de ceai din plante neindulcit.

Pentru a obtine efecte terapeutice maxime, strugurii trebuie consumati cu tot cu coaja si seminte, iar semintele trebuie zdrobite (mestecate), sau eventual indepartate si apoi uscate, macinate cu o rasnita si administrate sub forma de pudra. Din acest motiv, e bine sa alegeti soiuri de struguri cu seminte.

Daca preparati suc, folositi un storcator cu presa sau cu ax canelat, nu unul de tip centrifuga, deoarece scade valoarea terapeutica a sucului (distruge enzimele). Nu folositi suc de struguri din comert! Aproape toate produsele de acest tip, daca nu contin conservanti, sunt cel putin pasteurizate. Sucul trebuie consumat lent, trebuie sorbit si savurat incet.

Strugurii trebuie sa fie cultivati ecologic, fara ingrasaminte si pesticide. Daca ii procurati din piata si nu aveti aceasta certitudine, spalati-i cat puteti de bine, lasandu-i sa se inmoaie 1-2 ore in apa calduta. In primele 7-10 zile ale curei are loc curatarea stomacului si a intestinelor de vechile lor depozite de toxine. Aceasta e si perioada in care apar cel mai frecvent reactii adverse: greturi, varsaturi, diaree, constipatie, eruptii pe piele si orice fel de eliminari de materii toxice urat mirositoare. Tot acum, la inceput, are loc si cea mai pronuntata scadere in greutate, care i-ar putea ingrijora pe cei cu o constitutie deja firava.

„Natura lucreaza in profunzime”, spunea Johanna Brandt. „Ea nu cladeste nimic pe o fundatie putreda. Trebuie ca mai intai fiecare parte a organismului sa fie purificata, si abia dupa aceea se vor putea alcatui tesuturi noi”.

Johanna Brandt si-a proiectat cura in patru faze. Prima faza este cea descrisa pana acum, in care se consuma numai struguri. Conform teoriei ei, aceasta faza ar trebui sa dureze pana cand pacientul „se simte mai bine”, starea de bine fiind interpretata ca un semn de regres al cancerului. Totusi, deoarece pacientul cu cancer, al carui organism este destul de epuizat, devitalizat, se poate simti „mai bine” in doar cateva zile, datorita bogatiei de substante nutritive din struguri, e preferabil sa se stabileasca o durata fixa a curei – in acest caz, de 5 saptamani.

Ultima saptamana, a sasea, este de tranzitie — in afara de struguri, in intervalul celor 12 ore se pot manca si alte fructe si legume, dar numai crude si de un singur fel la o masa. Spre exemplu: ora 8 — struguri, ora 10 — banane, pere sau piersici, ora 12 — struguri, ora 14 – iaurt sau branza de vaci (din lapte nepasteurizat) sau o salata verde, de varza, de rosii etc, preparata cu putin suc de lamaie si ulei de masline, ora 16 – struguri, ora 18 – portocale, grepfrut, prune, caise, capsuni, coacaze, mure sau zmeura, ora 20 – struguri. Aceasta saptamana de tranzitie corespunde fazei a doua din protocolul Dr. Johanna Budwig.

A treia faza consta intr-o alimentatie crudivora, cu fructe, legume, cereale incoltite, seminte, nuci, uleiuri vegetale presate la rece, lactate nefierte, miere – care ar trebui continuata pana cand dispar orice semne ale bolii.

A patra faza e un fel de regim profilactic pentru tot restul vietii, care consta in trei mese principale — un mic dejun format dintr-un singur soi de fructe, de sezon, un pranz gatit si o cina cu salata (din orice legume) sau fructe.
Johanna Brandt ne atentioneaza ca daca mancarea gatita e combinata cu legume sau fructe crude, va provoca fermentatii intestinale – cruditatile nu trebuie asadar consumate la aceeasi masa, ci numai la un interval de 5-6 ore dupa mancarea gatita.

Acest ciclu poate fi repetat, la un interval de minim o luna de zile intre cure, timp in care trebuie sa-i oferim organismului substantele nutritive care i-au lipsit in timpul curei: proteinele si grasimile esentiale. Este bine ca ele sa provina mai degraba din nuci, seminte, cereale, lactate nefierte, oua de tara, peste, uleiuri presate la rece – si nu din carne!

Bolnavul va avea nevoie de sprijin sustinut din partea familiei si a prietenilor, de dragoste, intelegere si incurajare. Sa nu uitam ca in procesul de dezintoxicare pot aparea reactii neplacute si stari de rau. Este bine sa va pastrati o legatura stransa cu medicul curant, care, desi in anumite cazuri v-ar putea descuraja sa tineti o astfel de cura, este indicat sa cunoasca initiativa dumneavoastra si sa va poata acorda sprijin medical la nevoie.

(Dr. Luana Dumitru)


Social Media