Daca mancati miere de albine in fiecare zi, va veti da seama in curand de adevaratele ei beneficii. Potrivit unui studiu din 2017 (vedeti studiul AICI), „mierea este folosita nu numai ca produs nutritional, ci poate fi utilizata si in vindecare, fiind descrisa in medicina traditionala ca si tratament alternativ pentru afectiuni clinice, de la vindecarea ranilor pana la tratamentul cancerului”.
1) Vindeca infectiile. In zilele noastre, oamenii folosesc mierea de albine ca indulcitor pentru ceai sau ca ingredient in mastile de fata. Dar, mierea are proprietati incredibile de vindecare. De exemplu, ea este foarte eficienta in curatarea, protejarea si vindecarea ranilor, actionand ca o bariera pentru prevenirea infectiilor.
2) Ajuta la detoxifierea corpului. Lumea din jurul nostru este plina de toxine, care fac ravagii in fiecare zi. Din fericire, natura ofera o solutie. Studiile arata ca putem ajuta la detoxifierea corpului nostru daca mancam miere de albine in fiecare zi. Astfel, un studiu din 2018 (vedeti AICI), spune ca mierea de albine este „un antioxidant inedit pentru a reduce multe dintre bolile asociate direct sau indirect cu stresul oxidativ”. Acest lucru se datoreaza partial faptului ca in miere se gasesc flavonoide. Potrivit unui studiu din 2014 (vedeti AICI), „flavonoidele servesc ca tratament puternic pentru stresul oxidativ”. Acest stres oxidativ este cauzat de radicalii liberi, adica de toxine. Intrucat ceaiul verde este si el plin si de flavonoide, adaugand putina miere de albine in ceaiul de dimineata poate ajuta si mai mult sa scapati de acesti radicali liberi.
3) Sporeste rezistenta. De asemenea, mierea de albine este plina de carbohidrati, care reprezinta principalul combustibil de energie necesara corpului uman. Potrivit site-ului USADA, „o dieta bogata in carbohidrati creste atat rezistenta, cat si performanta de mare intensitate, datorita depozitului suplimentar de carbohidrati din muschi si ficat, numit glicogen”. Asadar, merita sa mancati miere de albine in fiecare zi pentru a va spori rezistenta.
4) Va ajuta sa dormiti. Somnul este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le facem pentru noi insine. Daca nu dormim suficient, acest lucru poate dauna grav sanatatii pe termen lung. Exista o multime de remedii potentiale acolo, dar ingerarea mierii este o metoda straveche si incercata. Conform cartii „Puterea uimitoare a mierii”, culturile din toata lumea au propriile ritualuri inainte de somn, care implica mierea. De la europenii care beau lapte cald si miere inca din Evul Mediu, pana la oamenii din Mexic ce consuma ceai de musetel cald cu miere inainte de culcare. Potrivit farmacistului si cercetatorului Mike McInnes, cateva linguri de miere inainte de culcare determina eliberarea de insulina de catre pancreas, care, la randul sau, trimite triptofan catre creier. McInnes observa ca acest lucru duce la transformarea serotoninei in melatonina in glanda pineala, ajutandu-ne sa adormim repede si sa dormim foarte bine.
5) Usureaza simptomele refluxului acid. Refluxul acid nu este doar un simptom care ne cauzeaza discomfort, dar poate fi si dureros. Simptomele pot varia, de la senzatia de arsura traditionala la nivelul toracelui, pana la dureri in gat, dureri in piept, probleme cu inghitirea. Refluxul acid se intampla din diferite motive, dar consumul de mancare prajita, fumatul si consumul de alcool sunt cunoscute pentru a exacerba problema care apare atunci cand acizii stomacali se ridica in esofag. Exista o multime de remedii medicamentoase, dar unul dintre cele mai bune poate fi gasit in natura. Cunoscuta atat pentru proprietatile sale anti-inflamatorii cat si pentru vindecarea ranilor, mierea ar putea potoli simptomele dureroase cauzate de acidul stomacal care se urca spre esofag.
6) Ajuta sa aveti o inima sanatoasa. Nimic nu e mai important in trup decat o inima puternica, deci este esential sa mentineti in forma de varf muschiul care pompeaza sangele. Stim din nenumarate studii medicale ca dieta si exercitiile fizice sunt elemente-cheie pentru sanatatea inimii. Dar si mierea de albine. Antioxidantii din miere ar putea fi asociati cu un risc redus de boli de inima: mierea contine flavonoide, iar flavonoidele functioneaza ca antioxidanti. Flavonoidele scad riscul de boli coronariene prin trei actiuni majore: imbunatatesc vasodilatatia coronara, scad capacitatea trombocitelor din sange de a coagula si impiedica oxidarea lipoproteinelor cu densitate mica. Un studiu de cercetare clinica publicat in 2017 afirma ca: „Mai multe investigatii au aratat ca anumiti polifenoli din miere au o functie farmacologica promitatoare in reducerea afectiunilor cardiovasculare”. Deci, daca mancatie miere de albine in fiecare zi, s-ar putea sa va intariti inima.