Ridichile rosii sunt foarte bune pentru sanatatea voastra si sunt bogate in vitamina C, care are un rol in producerea colagenului si in repararea corpului. Ridichile sunt, de asemenea, bogate in fibre, un lucru absolut necesar colonului si sanatatii digestive.
Totodata, ridichile sunt pline de minerale, inclusiv fier, magneziu, cupru, calciu si potasiu. Ele mai contin si sulf, care este un compus anti-inflamator si benefic pentru sanatatea parului, a pielii si a unghiilor.
Si nu in ultimul rand, ridichile sunt bogate in antioxidanti si compusi anti-cancerosi, asa ca includeti-le in dieta! Mie, de exemplu, imi plac foarte mult ridichile la salate.
Dar totusi, sa nu aruncati frunzele de la ridichi! Ele au o valoare nutritiva foarte mare, la fel ca leguma propriu-zisa! Le puteti taia si adauga la salate sau va puteti face un smoothie sau un suc din ele. De asemenea, le puteti gati, adaugandu-le la alte mancaruri, impreuna cu alte legume. In acest fel, veti beneficia de mineralele de care n-ar trebui sa va despartiti.
In concluzie, iata care sunt beneficiile ridichilor rosii:
1) Va raceste corpul in mod natural. Medicina orientala stia demult ca ridichile au un rol esential in a scadea caldura din exces din organism in timpul lunilor calde.
2) Va calmeaza gatul inflamat. Aroma lor picanta ajuta la eliminarea excesului de mucus din organism si poate fi utila mai ales atunci cand va luptati cu o raceala. Ridichile poate ajuta la curatarea sinusurilor si la calmarea gatului inflamat.
3) Va ajuta la digestie. Ridichile sunt un agent de curatare naturala pentru sistemul digestiv, ajutand la descompunerea si eliminarea toxinelor acumulate in timp. De asemenea, ridichile ajuta la ameliorarea balonarii si a indigestiei.
4) Previn infectiile virale. Ca urmarea a continutului lor ridicat de vitamina C, un consum regulat de ridichi poate ajuta la prevenirea infectiilor virale.
5) Elimina toxinele. In practicile de vindecare ayurvedice din Orient, se spune ca ridichile ar ajuta la descompunerea si eliminarea toxinelor si a radicalilor liberi cauzatoare de cancer din organism.
6) Protejeaza impotriva cancerului. Ridichile contin fitonutrienti, fibre, vitamine si minerale, care va protejeaza impotriva cancerului.
7) Va mentine hidratati. Cu un continut ridicat de apa si o multime de vitamina C, precum si fosfor si zinc, ridichile sunt un aliment hranitor pentru tesuturi si va poate ajuta la mentinerea corpului hidratat.