Rozicrucienii

Ordinul Rozicrucienilor este o organizatie filozofica si initiatica, al carei scop este transmiterea – in cerc inchis – a elementelor Cunoasterii. Cu alte cuvinte, obiectivul Ordinului este familiarizarea omului cu legile cosmice. Fara a avea nimic comun cu sectele sau cu religia, Ordinul reuneste barbati si femei din toate categoriile sociale, de toate credintele. Ordinul este o organizatie apolitica si non-profit.

Rozicrucienii si Francmasoneria: In secolul 18 Ordinul Rozicrucienilor si Francmasoneria au avut stranse legaturi, ceea ce explica faptul ca unul din gradele inalte ale Francmasoneriei de Rit Scotian Antic si Acceptat (gradul al 18-lea) se numeste „Cavaler Rozicrucian”.

Cele doua organizatii sunt complet independente. Cu siguranta, multi francmasoni sunt si rozicrucieni, ceea ce dovedeste ca nu sunt incompatibilitati intre cele doua Ordine. Atat Francmasoneria cat si Ordinul Rozicrucian nu sunt organizatii secrete, ci discrete.

Rozicrucienii si Alchimia: Se stie ca in trecut unii rozicrucieni practicau alchimia materiala si operativa – incercau sa obtina aur pur din metale comune (cum ar fi plumbul). In orice caz, nu exista dovezi conform carora rozicrucienii aveau averi rezultate din aceste practici alchimice. Resursele financiare ale Ordinului provin exclusiv din cotizatii, care acopera toate cheltuielile (secretariat, taxe postale etc). Ordinul Rozicrucian practica acum o alchimie spirituala: se incearca transformarea defectelor in calitatile opuse respectivelor defecte: orgoliul in umilinta, egoismul in generozitate, intoleranta in toleranta etc.

Teoria Erelor: Conform credintei rozicrucienilor, evolutia omenirii se face in etape (ere) de 2160 de ani. De exemplu, era anterioara s-a numit Era Pestelui, care avea ca element central pe Isus. Ei afirma ca simbolul primilor crestini nu a fost crucea, ci un peste reprezentat sub numele grecesc „Ichtys”. Acum ne-am gasi la inceputul Erei Acvariului. Pentru prima oara in istoria civilizatiei umane, se cristalizeaza idealul pacii si apar primele semne ale Cunoasterii. Pentru ca acestea sa se intample, trebuie ca omenirea sa se orienteze mai mult asupra spiritului, decat asupra materialului.

Locuri de intalnire
: Ordinul Rozicrucian a deschis reprezentante locale in orasele importante ale lumii. In functie de numarul membrilor, acestea se numesc Loja, Capitoliu sau Pronaos. Indiferent de statut, acestea sunt locuri de intalnire in care se perpetueaza aspectul oral al traditiei rozicruciene. In virtutea deschiderii spirituale, Ordinul trateaza cu acelasi mare respect toate „Cartile Sfinte”: Biblia, Coranul, Upanisadele etc. In credinta rozicruciana, cel mai important dintre maestrii spirituali nu este nici Moise, nici Buddha, nici Isus, nici Mahommed, ci propriul „Maestru Interior”, care este incarnarea unei parti din Dumnezeu in fiecare dintre noi.

Ordinul si fortele psihice:
Din punct de vedere rozicrucian, cel mai important lucru este dezvoltarea facultatilor spirituale si a virtutilor. Forta psihica (telepatia, telekinezia, clarviziunea etc), desi este un element important, nu este un obiectiv in sine.

3 Comments

 1. De peste 25 de ani practic viata spirituala. Cu 15 ani in urma, prin niste prieteni, am cunoscut Invatamantul Spiritual al Maestrului Beinsa Douno si al Maestrului Omraam. Ca autodidact am cautat sa practic si sa-mi insusesc cat mai bine acest Invatamant spiritual. Din informatiile pe care le detin, Maestrul Beinsa Douno a fost rozicrucian si chiar sursa de inspiratie pentru care a pus bazele creerii Invatamantului Fraternitatii Universale a fost din scoala ezoterica rozicruciana.

  Toate cele bune,
  Florin Juganaru
  *************

  Edit by admin: Ne pare rau, dar pentru publicitate contactati in prealabil un administrator.

3 Trackbacks / Pingbacks

 1. Cele 11 reguli ale rozicrucienilor | Almeea - Site de spiritualitate si paranormal
 2. Secretele lui Lovendal – Nr.1 in Romania in conspiratii si mistere » Blog Archive » Cele 11 reguli ale rozicrucienilor
 3. Ordinul Rozicrucienilor - Inginer Proiectare drumuri

Leave a Reply