Ipoteze pentru explicarea premonitiilor

Social Media
 •  
 •  
 •  

premonitionDaca termenul de premonitie se refera la primirea subconstienta a unor informatii despre evenimente ce s-ar petrece in viitor, exista doua moduri in care aceste informatii ar putea fi obtinute. Intr-o prima ipoteza ar fi vorba despre un fel de extrapolare (proiectie) in viitor a unor elemente ale prezentului. In aceasta situatie evenimentele ce s-ar petrece in viitor reprezinta doar o varianta posibila (avand, eventual, probabilitate maxima). Din acest motiv folosirea informatiei respective pentru a evita desfasurarea intrevazuta a evenimentelor nu ar implica o contradictie, intrucat viitorul respectiv era doar ipotetic.

Cea de a doua ipoteza ar fi primirea unor informatii direct dintr-un viitor care, de fapt, ar fi avut deja loc. In aceasta situatie, o actiune pentru evitarea unor evenimente, despre care se stie ca s-au petrecut efectiv in viitor, ar duce la alterarea acestui viitor, exact in acelasi fel in care o interventie in trecutul nostru ar altera prezentul. De fapt, privind din perspectiva viitorului, din care ar proveni respectivele informatii, prezentul in care se petrece fenomenul de premonitie ar fi, evident, trecutul!

De la profetii Vechiului Testament, la Nostradamus si de la marele vizionar francez, la vizionarii epocii moderne, misterul “citirii viitorului” a incitat si continua sa o faca, cu deosebirea, fata de trecut, ca actualmente de acest fenomen incep sa se apropie oamenii de stiinta.

Revenind asupra premonitiei, considerata drept o informatie primita direct din viitor, trebuie facute cateva precizari. Transmiterea unei informatii de la creier la creier presupune existenta minima a doua persoane aflate intr-un contact printr-un sistem oarecare – probabil prin intermediul unor unde oarecum similare celor electromagnetice, dar nu identice cu acestea, intrucat mecanismele de producere si detectare ale undelor respective sunt prea bine cunoscute si nu mai este nimic de adaugat. Persoanele respective ar fi: pe de o parte observatorul unui eveniment oarecare si deci emitatorul informatiei, iar pe de alta parte receptorul, cel care poseda aceasta premonitie.

In anumite cazuri ar trebui sa intervenim intre cei doi si unul sau mai multi intermediari, care ar actiona asemanator cu releele de televiziune. Demonstratia este fara indoiala intresanta si corecta, cu mentiunea ca deplasam puterea premonitiei la o fiinta umana si nu stim de unde provine si prin ce mijloace aceasta premonitie. Deci ne aflam la inceputul lucrurilor. Cum s-ar putea transmite informatii intre doi timpi diferiti? A priori trebuie sa pornim de la ideea ca cei doi – emitatorul si receptorul – sunt localizati in acelasi sistem de coordonate spatio-temporal (acelasi continuum). Este drept ca doua evenimente care sunt decalate in timp intr-un anumit sistem de coordonate, pot aparea, privite dintr-un alt sistem, drept simultane – ordinea de observare in timp a acestora ar putea fi chiar inversata. Este, de asemenea, posibil ca una din cele doua persoane implicate in transmisia unei informatii sa faca simultan parte din doua sisteme de referinta diferite. Dar este imposibil ca ambele persoane sa faca simultan parte din doua sisteme de referinta diferite de coordonate. Din acest motiv ar trebui sa existe si un sir de intermediari actionand ca niste relee de transmisie. Intr-adevar, problema profetiei este in primul rand a intermediarului, cel care face posibila informatia din viitor citita in prezent.

5 comentarii la „Ipoteze pentru explicarea premonitiilor”

 1. STIMATA REDACTIE,

  Un subiect deodebit de interesant si de
  mare actualitate pentru o mama care cauta
  mereu niste raspunsuri cu privire la legatura
  afectiva care a ramas intre singurul fiu plecat
  prea devreme pe alte tarimuri si ea.
  Mesaje am primit sute in vis dar poate exista
  si in viata de zi cu zi telepatie sau intuitie intre
  o persoana decedata si una paminteana?
  Am primit deseori mesaje intuitive in legatura
  mai ales cu locul de veci de cite ori este
  ceva in neregula la cavou imi vine sa plec de acasa
  si sa ma indrept spre cimitir.
  Telepatia poate fi ?
  Cu multa stima si respect..

 2. Stimata d-na Steliana, e greu sa va oferim un sfat dvs., intrucat fiecare fiinta omeneasca este unica, si spiritualul se manifesta diferit pentru fiecare in parte. Noi desigur, credem in existenta spiritului (acesta e si scopul site-ului). Putem sa va spunem insa un lucru: incercati sa nu mai suferiti pentru fiul dvs., intrucat doar legatura fizica intre voi s-a pierdut, nu si cea de natura spirituala. Nu uitati ca sufletul nu moare niciodata, ci doar trupul fizic, asa ca fiul dvs. este in continuare viu, insa intr-o alta dimensiune, care de multe ori ne este inaccesibila noua oamenilor.Insa aceste contacte dintre cele 2 dimensiuni (cea pamanteasca si cea a sufletului) se pot realiza, cum ati spus si dvs, fie prin telepatie, vis sau intuitie. Trebuie doar sa fiti atenta sa le distingeti de imaginatia dvs. Daca nu va ganditi la ele, iar aceste semne, comunicari va apar deodata, inseamna intr-adevar ca ele sunt transmise din dimensiunea sufletului de catre fiul dvs. Dar, precum va spuneam mai sus, nu mai fiti atat de indurerata. Fiti fericita ca fiul dvs. traieste in suflet si bucurati-va cat puteti de viata aceasta pamanteasca. Si nu uitati sa incercati sa pasiti pe calea spirituala, caci ea e singura in care veti putea gasi linistea si fericirea de care aveti nevoie.

  Silivriano

 3. MULT STIMATE DOMN SILIVRIANO,

  Va ramin profund recunascatoare pentru raspunsurile
  la intrebarile pe care mi le -am pus timp de sase ani de
  zile,din zori si pina-n seara.
  Situ-ul dumneavoastra ,dar mai ales colaboratorii , au
  devenit minunatii mei prieteni care tin locul familiei,deci
  cel mai bun prieten poate fi considerat un indispensabil
  membru al familiei.
  Va doresc multa sanatate, putere de munca si sa faca
  cale intoarsa macar un strop din mingiierea si speranta
  ce mi-o furnizati.
  Cu multa stima si deosebit respect.

 4. Am vise premonitorii, cred. Ma anunta, mai ales cand e vb de condus. Merg zilnic cu masina la serviciu. Am visat noaptea ca am avut un accident intr-o intersectie, vazand cat se poate de clar, masina cu care m-am ciocnit, de sub a carei capota ieseau aburi. A doua zi, fiind mai atenta, la o anumita intersectie, nu m-am grabit, iar, dupa ce am trecut, in spatele meu am vazut masina din vis.In alt vis, am vazut cum mi-a cazut un copil in fata masinii, si i-am vazaut pana si culoarea hainutei, m-am trezit cu o senzatie de spaima. A doua zi, chiar mi-a cazut copilul in fata masinii, avea aceeasi haina, dar mergand f incet, nu s-a intamplat nimic.
  Mai am o nedumerire. Sunt incarcata cu energie electrostatica. Mai ales daca sunt suparata sau agitata, ajung pana la a face arc electric cand ating obiecte si chiar persoane.Ce ar trebui sa fac sa scap de energia asta, sau sa o folosesc, daca e posibil?

Lasă un comentariu