Calugarul Mihail Neamtu s-a nascut in data de 12.10.1924 in satul Prilog, judetul Satu-Mare. Din 1970 incepe sa mearga din sat in sat sa vindece oamenii cu ajutorul tratamentelor cu ceai si indemnandu-i la rugaciune. In 1983, datorita tratamentelor care au dus la vindecari in sute de cazuri, au inceput sa soseasca la Prilog zeci si sute de oameni zilnic. Toti cei care au venit au fost primiti. Recompensa baneasca a fost refuzata de fiecare data de calugarul Mihai si de sora dansului Anuca.
Orice boala poate fi vindecata, cu exceptia bolilor aflate in ultimul stadiu. Tratamentul medical poate sa continue, avand si el efecte benefice. Calugarul Mihai a salvat multi oameni de la operatii chirurgicale, prin tratamente cu ceaiuri, dar nu le exclude in cazuri extreme.
Programul de primire a celor bolnavi era de la ora 9 dimineata pana tarziu in noapte, astfel incat zile intregi calugarul Mihai ii primea pe cei bolnavi, avand doar doua pauze de masa pe zi. De multe ori era extenuat si cu toate acestea continua sa primeasca bolnav dupa bolnav. Nu se plangea niciodata
de nimic, ca si cum nu ar fi existat necazuri pentru dansul. La 23 iunie 2000, cel pe care toti il stiau sub numele de Unchiul Mihai s-a stins din viata la Prilog.
Iata cateva din sfaturile de sanatate oferite de acest calugar:
1. In cazul in care pacientul simte o stare de slabiciune, de oboseala ceaiurile de baut se pot indulci cu sirop cat mai natural: de afine, lamaie, brad, zmeura, mure. Aceste siropuri se pot folosi si in caz de diabet, dar sa nu depaseasca totalul hidratilor de carbon necesari zilnic.
2. Daca apar dureri, se pune compresa 10 pe locul dureros si durerea va disparea.
3. Compresa 10 pusa in jurul capului este un remediu pentru toate bolile, da liniste si bucurie, sporeste efectele rugaciunii si meditatiei.
4. Tratamentele de presopunctura sunt favorabile pentru bolnavi si pentru prevenirea bolilor. Trebuie avut grija ca talpile picioarelor sa fie permanent calde.
5. In caz de intindere de ligament, atat timp cat locul accidentat este cald, se pune compresa 10 cu lapte fiert, tuica, sfecla, iar cand locul accidentat este caldut se pune si vin alb.
6. In locuintele cu igrasie se pune un sac de 12 kg de var nestins in apropierea petei de umezeala. Sacul trebuie sa fie permeabil pentru apa si aer.
7. Pentru fiecare persoana exista mancaruri, plante, sucuri si miros de plante care sunt favorabile practicii spirituale.
8. Se recomanda ca lichidele sa nu fie baute reci sau fierbinti, acest lucru este valabil si in cazul mancarurilor.
9. Periodic, se vor face analize sau controale medicale.
10. Alimentele favorabile unei persoane sunt alimente care au atat gust, cat si miros placut pentru acea persoana.
11. Mirosul placut relaxeaza, regenereaza si creeaza o stare propice rugaciunii.
Iata in continuare, compoziţia compresei nr.10:
Pentru fiecare compresa se folosesc 4 bucati de panza alba subtire si deasa, imbibate in: 1. Lapte fiert; 2. Tuica de prune de 50-55 degrade; 3. Vin alb-cristalin; 4. Vin rosu. Peste ele se aplica un strat subtire de frunza de sfecla de zahar sau o felie subtire de sfecla taiata in lung. In loc de sfecla de zahar se mai pot pune frunze de potbal sau brusture.
Prima compresa, cea cu lapte trebuie sa fie pusa pe piele, a doua peste prima, se pune cea cu tuica, apoi a treia, cea cu vin alb, si, in fine, cea de-a patra, compresa cu vin rosu. Panzele nu trebuie sa fie mai late de 15 cm sau decat necesita locul dureros. Compresele vor fi asezate pe locurile precizate si lasate 6-8 ore, de preferinta noaptea. Se leaga toate compresele si se acopera cu o fasa groasa, pentru a nu transmite mirosul in asternut sau la pijama. In cazul Listei 10 aplicate pe gat, pe fata, pe frunte sau pe ochi, se
acopera capul cu o caciula.
Dupa luarea compreselor, locul de aplicare se maseaza cu o solutie de :
1. Spirt medicinal 1 parte; 2. Parfumuri din flora spontana 1 parte din: levantica; lacramioara; narcisa; trandaflr; viorele. Parfumurile se amesteca in parti egale. Lista 10 este folosita pentru indepartarea durerilor.
Cardiacii pun compresa cu Lista 10 de jur imprejurul pieptului, pe inima. Bolnavii renali, de jur imprejur pe rinichi. Cei cu dureri de cap sau de ochi, de jur imprejurul fruntii sau pe ochi.
Lista 10 pusa de jur imprejurul capului si pe ochi produce incet-incet o minte vivace, alerta, care receptioneaza in mod pozitiv orice stimul venit din afara. Toate legaturile psiho-somatice se gasesc in creierul nostru, si astfel se explica beneficiul pe care compresa 10 il are pentru sistemul nostru psihoenergetic.