Anemia poate fi tratata doar naturist! Iata ce alimente trebuie sa consumati!

anemie11Anemia este o afectiune cunoscuta si sub numele de „sange obosit”. Anemia este produsa de o deficienta grava de globule rosii din sange si in special de hemoglobina, elementul care transporta oxigen; printre simptome se numara oboseala cronica, letargia, depresia si pierderea dorintei sexuale. Aceasta afectiune este cauzata in totalitate de obiceiurile alimentare proaste, in special de consumul exclusiv de alimente gatite, denaturate, procesate, de lapte pasteurizat si de amidon rafinat; fumatul poate fi, de asemenea, un factor care contribuie la aceasta afectiune.

Iata cateva remedii naturiste pentru anemie:

Melasa: melasa este cea mai bogata sursa de fier si cupru organice, care actioneaza impreuna pentru formarea unui „sange puternic” si, in special, a proteinei dependente de fier, hemoglobina; 2 linguri intr-un pahar de apa calda, de doua ori pe zi.

Ulei din germeni de grau: mareste capacitatea sangelui de a transporta oxigen, corectand astfel, deficienta sangelui; 1 lingurita de ulei pur din germeni de grau dupa micul dejun si inca una dupa cina.

Lecitina: formeaza o plasma puternica si dizolva depunerile lipicioase de pe artere, intensificand, astfel, capacitatea sangelui de a asimila si a transporta oxigenul si elementele nutritive; lecitina lichida din boabele de soia este cea mai buna; galbenusul crud este o alta sursa bogata de lecitina.

Suc de sfecla rosie: ajuta la formarea globulelor rosii si imbunatateste calitatea generala a sangelui; 225 g, luate cate 2-3 lingurite odata, de-a lungul intregii zile; sau sub forma de amestec de suc de morcovi, sfecla si castraveti.

Spanac: bogat in fier organic si alte minerale esentiale; ajuta la formarea plasmei sangvine puternice, in special a hemoglobinei dependente de fier; se consuma crud sub forma de salata sau 6 parti suc cu 10 parti suc de morcovi, 0,5-1 litri pe zi.

Alte alimente benefice: rodia; sucul de salata verde; sucul de papadie; sparanghelul; varza; ceaiul de crizanteme; strugurii negri; stafidele; galbenusul crud; germenii de grau.

Alimente contraindicate: laptele pasteurizat; cafeaua si ceaiul tari; amidonul rafinat, in special faina alba; alimentele afumate, conservate si procesate in orice alt fel.

1 Comment

Leave a Reply