Regimul alimentar Burger, regimul format doar din alimente crude, alese de „mana instinctului”

regim vegetarianInventat de Burger, acest regim consta intr-o alimentatie formata nu numai din alimente crude, dar si din alegerea lor, lasand mana libera instinctului. Dupa el, instinctul alege corect, cu conditia de a ne alimenta doar cu alimente crude strict biologice si ale caror surse initiale nu au fost modificate.

Micul dejun se rezuma la gustarea unor ape minerale plate sau gazoase pana ce alegem ceea ce ne place cel mai mult. „Drenorul” se rezuma la luarea catorva rondele de purgativ.

Dejunul este compus din fructe proaspete si dintr-o clasa de fructe oleaginoase. Calitatea parfumului ne permite sa alegem fructul. Daca apare o alterare a savorii, instinctul ne opreste sa il consumam.

Cina este formata din proteine, legume, fructe, miere la alegere. Suntem sfatuiti sa nu luam decat o singura proteina la aceeasi masa. Nu suntem sfatuiti sa consumam fructe si alimente dulci dupa proteine animale. Dimpotriva, este posibil sa avem o masa compusa numai din curmale si miere daca avem pofta. In cazul unor scaune prea dese dupa luarea purgativului, este indicata roscova.

Instinctoterapia de tip Burger asociaza la regimul de cruditati un regim disociat: fructe la pranz, protide si legume crude seara. Purgativul, pentru orientarea eliminarilor spre polul intestinal, pare a fi un procedeu agresiv (intentionat) pentru intestin si simplist.

Desi parerile sunt impartite, exista persoane grav bolnave care, dupa ce au urmat acest regim, au beneficiat de o ameliorare considerabila dupa ce au depasit stadiul eliminarilor.

Burger a „reinventat” o practica ce venea din timpuri stravechi si ale carei avantaje sunt indiscutabile. Ne pare rau ca autoritatile nu recunosc existenta lui Burger si a metodei sale. O colaborare medicala ar permite o punere la punct poate mai fina si mai adaptata la starea pacientilor care apeleaza la acest regim ca la o ultima speranta. Trebuie sa spunem raspicat ca acest regim are defectul de a sustine sus si tare regimurile biologice, deci cultura biologica si pune sub semnul intrebarii o infloritoare industrie acro-alimentara care deseori nu se mai gandeste la noi ci doar la cresterea puilor, numai ca sa ramana rentabila. Este dreptul lor, dupa cum si noi avem dreptul sa ne aparam.