Ar putea gandirea pozitiva a oamenilor sa-i faca sa aleaga alimente mai sanatoase? Potrivit expertilor, raspunsul este da. James Twyman, un autor american, crede ca oamenii pot atrage tot ceea ce isi doresc in viata, fiind de acord ca modul in care oamenii gandesc poate crea o viata mai buna sau mai rea. El considera ca, in afara de faptul de a spune lucruri pozitive (multe persoane spun rugaciuni sau repeta mantre), oamenii mai trebuie, de asemenea, sa creada cu adevarat in ceea ce ei spun. Cu alte cuvinte, ceea ce oamenii cred despre ceea ce ei spun trebuie sa fie o dorinta si o credinta reala, astfel incat rezultatul dorit sa fie pe deplin realizat.
Dar, James Twyman nu este singurul. Esther Hicks, care ii incurajeaza pe altii cu pronuntarea de cuvinte pozitive, spune ca gandurile ne pot ghida in moduri in care oamenii n-ar putea crede ca ar putea actiona astfel. Desigur, a castiga la loterie ar putea fi frumos, sau a te indragosti de cineva…dar ce ziceti despre o alimentatie sanatoasa?
Cum gandurile pozitive duc la alegeri alimentare sanatoase
Hicks explica faptul ca gandirea pozitiva este direct legata de alimentele pe care oamenii aleg sa le manance. Oamenii care gandesc rau in mod regulat, tind sa-si alimenteze trupurile cu lucruri care sunt daunatoare. De fapt, totul se reduce in a ramane in ton cu trupul „viu armonios”. Gandurile ii conduc pe oameni sa aleaga anumite alimente care pot fi de ajutor sau nu sanatatii. Prin urmare, nu un aliment sau mai multe alimente sunt daunatoare sanatatii in sine, ci mai degraba mentalitatea persoanei poate determina luarea unor decizii alimentare nesanatoase. In concluzie, oamenii ar trebui sa nu mai aiba „abordarea exterioara”, facand liste de alimente ce ar trebui consumate ci, mai degraba sa constientizeze „cine sunt ei”, lasand aceasta constiinta sa aleaga alimentele.
Studii publicate in „Jurnalul de Psihologie Alimentara” confirma cele spuse mai sus. Cercetatorii de la Universitatea Cornell au constatat ca oamenii mananca alimente sanatoase sau daunatoare, in functie daca ei se afla intr-o dispozitie buna sau proasta, iar persoanele care se afla in starea de spirit pozitiva fac alegeri de alimente mai sanatoase decat persoanele aflate in stare de spirit negative, care se concentreaza mai mult pe gustul imediat si pe experienta senzoriala.
Comentariile sunt închise.