Ghimbirul este un alt exemplu de „super-aliment”, care a fost pretuit de mii de ani pentru beneficiile sale de sanatate uimitoare, si care este acum dovedit stiintific in a avea mai multe proprietati benefice decat si-ar fi imaginat oricine.
Cercetari recente au aratat ca, printre numeroase alte calitati de promovare a sanatatii, ghimbirul poate fi de pana la 10.000 de ori mai eficient in lupta impotriva cancerului decat chimioterapia.
Studiul din 2015, intitulat „6-Shogaol inhiba celulele canceroase (…)”, spune ca 6-shogaol, un constituent al radacinii de ghimbir, are puternice actiuni anti-canceroase asupra celulelor stem canceroase; acel studiu a mai constatat ca efectele anti-canceroase ale lui 6-shogaol sunt non-toxice pentru celulele non-canceroase – o diferenta cruciala fata de tratamentele conventionale pentru cancer, care nu prezinta acest tip de citotoxicitate selectiva si, prin urmare, poate face mult rau pacientilor. Sursa acestui studiu poate fi citita integral pe site-ul journals.plos.org.
Celulele stem canceroase sunt uneori numite „celule-mama”, deoarece acestea sunt precursoarele „celulelor-fiice” care se multiplica pentru a crea tumori. Cercetatorii au observat ca chimioterapia nu este eficienta in uciderea acestor celule-mama si, prin urmare, in multe cazuri, cancerul revine.
Ghimbirul a fost dovedit a fi eficace in uciderea celulelor canceroase ovariene si a celulelor canceroase de prostata; de aceea, cercetari suplimentare ar putea conduce la tratamente mai eficiente, care nu afecteaza celulele sanatoase din organismul uman, spre deosebire de tratamentele de chimioterapie si radiatii.
In afara utilizarii ghimbirului in lupta impotriva cancerului, radacina-minune are multe alte proprietati. Datorita proprietatilor sale puternice anti-inflamatorii, anti-parazitare, anti-virale si anti-bacteriene, ghimbirul este considerat a fi una dintre cele mai puternice alimente ale secolului 21. Ghimbirul este bogat in vitamina C, magneziu si alte minerale, care il fac extrem de benefic pentru sanatate. De aceea, ghimbirul poate fi utilizat pentru imbunatatirea digestiei si a imunitatii, in ameliorarea durerii si in lupta impotriva bolilor cardiovasculare, a astmului si a multor alte probleme de sanatate.
Unul dintre cele mai bune metode pentru a beneficia de proprietatile miraculoase ale ghimbirului este consumul ceaiului de ghimbir. Pur si simplu se pun niste bucati mici de ghimbir proaspat si apoi se fierb in apa timp de aproximativ 15-20 de minute. Ceaiul de ghimbir este unul dintre cele mai bune metode de combatere a racelii, in tratarea indigestiei si in consolidarea sistemului imunitar.