Atentie! Cromul folosit in unele alimente este cancerigen! Ce ar trebui sa evitati?

cromCromul, un nutrient popular folosit in suplimentele alimentare destinate pierderii in greutate si tratamentului impotriva diabetului zaharat, poate fi cancerigen. Asta arata un studiu publicat luni de cercetatorii australieni in revista „Angewandte Chemie”, scrie evz.ro.

Cromul trivalent este utilizat in suplimentele nutritionale pentru tulburari metabolice cum ar fi rezistenta la insulina si in diabetul de tip 2 si este ruda cancerigena a cromului hexavalent (CrVI). “Am fost in masura sa demonstram ca oxidarea cromului in interiorul celulei are loc, deoarece pierde electroni si capata o forma cancerigena. Aceasta este prima data cand oxidarea a fost observata intr-o proba biologica cu aceleasi rezultate asteptate in celulele umane”, a declarat cercetatorul Lindsay Wu.

“Cu dovezi discutabile cu privire la eficienta cromului ca supliment alimentar, aceste rezultate ar trebui sa-i determine pe oameni sa se gandeasca de doua ori daca sa ia suplimente care contin doze mari de crom”, a declarat profesorul Peter Lay de la Universitatea din Sydney. Academia Nationala de Stiinte din SUA estimeaza ca pana la 200 de micrograme de crom pot fi administrate in conditii de siguranta. Conform ghidurilor australiene, 25-35 micrograme de crom pe zi sunt recomandabile ca un aport adecvat pentru adulti.

Oare in zilele noastre ce compus nu mai esta cancerigen? E, intr-adevar, extrem de socant.