Daca veti consuma regulat aceste 8 „super-alimente”, e posibil sa fiti mai sanatosi

natura verdeIn ziua de astazi, lumea este din ce in ce mai bolnava; de aceea, trebuie sa ne tratam, folosind (de multe ori) medicamentele produse de corporatiile farmaceutice. Dar acestea, chiar daca s-ar putea sa amelioreze simptomele bolilor momentan, pe termen lung sunt toxice si ne produc si mai multe probleme. De aceea, trebuie sa invatam sa ne folosim de puterea naturii, prin minunatele plante si vietuitoare pe care ni le-a daruit. In continuare, va prezentam o lista cu cele mai bune 8 „super-plante” care, daca sunt consumate regulat, cu siguranta ca ne vor mentine sanatatea intacta.

1) Aloe Vera

Aloe vera are 20 de minerale, 12 vitamine, 18 aminoacizi, 200 compusi activi din plante (fitonutrienti), prezentand si proprietati antibacteriene, antivirale si antifungice puternice.

Beneficiile Aloe Vera:
• usureaza inflamatiile si durerile artritice;
• vindeca ulcerele si o varietate larga de tulburari digestive;
• trateaza candida si alti paraziti;
• reduce riscul atacurilor de cord si a accidentelor vasculare cerebrale;
• ajuta la oprirea cresterii tumorilor canceroase.

2) Polenul de albine

Polenul de albine este o sursa bogata de carotenoizi, de aminoacizi si de enzime. Este, de asemenea, o sursa buna de vitamine din complexul B, de vitamina C si E, continand si peste 68 de minerale.

Beneficiile polenului de albine:
• combate cancerul, diabetul, artrita si depresiile;
• creste capacitatea de rezistenta si de energie a organismului;
• creste capacitatea de concentrare si de memorie;
• imbunatateste fertilitatea si activitatea sexuala;
• creste rezistenta la infectii;

3) Maca

Maca este o planta extrem de nutritiva, fiind extrem de bogata in aminoacizi. De asemenea, ea este bogata si in vitamine din complexul B, in vitaminele C si E, constituind de asemenea si o sursa buna de cupru, fier, potasiu, calciu, magneziu, fosfor si zinc.

Proprietatile macai:
• imbunatateste anemia;
• reduce oboseala cronica;
• scade semnificativ stresul si depresia;
• imbunatateste libidoul si fertilitatea;
• imbunatateste functiile suprarenalelor;
• intareste memoria.

4) Reishi

Reishi este o ciuperca extrem de rara, foarte bogata in antioxidanti. De asemenea, este o sursa buna de vitamina B, precum si de potasiu, magneziu, seleniu, cupru si fosfor.

Beneficiile reishi sunt urmatoarele:
• combate alergiile, artrita si cancerul;
• reduce stresul fizic si mental;
• reduce inflamatia;
• protejeaza ficatul;
• ajuta la o digestie corecta.

5) Goji

Fructele de padure goji contin 18 aminoacizi, 21 minerale, vitamina A, complexul B , C si E, si are mai multi antioxidanti.

Fructe de padure Goji au urmatoarele proprietati:
• imbunatatesc semnificativ functia imunitara;
• protejeaza ADN-ul;
• protejeaza ochii si ficatul;
• reduc inflamatia;
• protejeaza inima;
• imbunatatesc starea de spirit si libidoul.

6) Chlorella

Algele chlorella constituie o sursa bogata de proteine ​​complete, de clorofila si de intreg complexul de vitamine. De asemenea, este o sursa exceptionala de fier si zinc, precum si de magneziu, fosfor, calciu si potasiu.

Beneficiile chlorellei includ:
• ajuta la detoxifierea biotoxinelor si a metalelor grele;
• distruge candida si suprainfectiile provocate de ciuperci;
• lupta impotriva cancerului;
• previne si amelioreaza boala diabetului;
• reduce durerea asociata cu artrita si de fibromialgia;
• ajuta la vindecarea si repararea cresterea tesuturilor;
• reduce si elimina problemele digestive.

7) Canepa

Canepa contine 20 de aminoacizi si constituie o sursa completa de proteine ​​vegetale. De asemenea, ea sursa naturii cea mai abundenta in acizi grasi esentiali, avand un raport perfect de 3 la 1 pentru omega-6 raportat la omega-3.

Beneficii canepii:
• fortifica sistemul imunitar;
• reduce inflamatia;
• imbunatateste memoria si previne bolile cerebrale;
• ajuta la mentinerea tractul digestiv sanatos si curat;
• ajuta la prevenirea cancerului;
• ajuta la reducerea riscului de diabet zaharat.

8 ) Nuca de cocos

Nuca de cocos este o sursa excelenta de acizi grasi, incluzand acid lauric si caprilic, care distrug bacterii, virusuri si fungi. Este, de asemenea, o sursa buna de vitamine B si de cupru, calciu, fier, mangan, magneziu si zinc.

Beneficii nucii de cocos:
• imbunatateste sistemul imunitar;
• ajuta la protejarea impotriva tulburarilor cerebrale;
• reduce riscul de diabet zaharat;
• reduce inflamarea articulatiilor si muschilor;
• intareste ficatul;
• ucide multe bacterii si paraziti;
• protejeaza impotriva cancerului si a altor boli legate de imunitate;
• usureaza refluxul de acid si ajuta la o digestie usoara.