Aerul este purtator de electricitate si de magnetism. O data aspirata pe nari, aceasta energie invioreaza sistemul nervos al omului. Prin exercitii de respiratie constiente omul isi poate recapata buna dispozitie, poate determina creierul sa gandeasca bine, inima sa simta corect si stomacul sa functioneze regulat.
Unele persoane sunt nervoase, se irita usor, intretin ganduri false, incorecte, din simplul motiv ca nu respira cum trebuie. Modul incorect de a respira este cauza a nenumarate boli: dureri de cap, de stomac, de inima, de piept, etc. O respiratie rapida si superficiala este periculoasa pentru organism, creand predispozitii pentru anumite maladii.
Respirati linistit, profund si ritmic. Nutriti recunostinta pentru aerul pe care il inhalati; prin intermediul lui primiti gandurile divine care va pregatesc calea spre Principiul Suprem, iar binecuvantarea divina va patrunde.
Faceti incercari de a va ingriji singuri prin intermediul respiratiei. Daca va doare capul ori stomacul, daca va incearca vreo indispozitie sau sunteti prost dispus, efectuati inaintea fiecarei mese, inclusiv inaintea micului dejun, cateva exercitii de respiratie. Cei care nu sunt obisnuiti cu acestea sa inceapa sa faca sase exercitii, marind progresiv numarul. Fiecare exercitiu este alcatuit din trei faze: inspiratia, retinerea aerului si expiratia.
In timp ce efectuati aceste exercitii, concentrati-va asupra lor. Diafragma trebuie sa se ridice si sa coboare, sa se contracteze si sa se relaxeze. Diafragma reprezinta granita dintre lumea fizica si cea spirituala. Una dintre cauzele palpitatiilor, sufocarilor si ale anumitor boli de piept este determinata de pozitia anormala a acesteia. Daca este prea ridicata, exercita presiune asupra plamanilor si inimii, care nu mai functioneaza regulat. Inspirand profund, plamanii se umplu de aer si forteaza diafragma sa-si ocupe locul stabilit.
Cel care n-a facut niciodata exercitii respiratorii profunde trebuie sa inceapa prin a retine aerul doua-trei secunde si sa mareasca acest interval cu o secunda la trei sau patru zile. Astfel, in trei sau patru luni va reusi sa retina aerul treizeci de secunde. Fireste, fiecare persoana trebuie sa faca aceste exercitii dupa propriile-i forte, fara sa se forteze, cu usurinta, natural si intr-o stare de buna dispozitie. Va putea in felul acesta sa scape de multe indispozitii si boli.
Deci daca auziti pe cineva plangandu-se de o indispozitie oarecare, sfatuiti-l sa respire profund. Pe viitor medicina se va ocupa de persoanele sanatoase, pentru a le invata cum sa-si mentina sanatatea. Tratati-va inainte de a va imbolnavi! Daca nu respirati profund, nici un remediu nu este cu adevarat eficient.
Cand va simtiti cuprinsi de manie, respirati profund si numai atunci spuneti ce aveti de spus. Daca nu veti respecta aceasta regula, cuvintele pe care le veti rosti vor parea nesabuite si nu veti obtine nici un rezultat, nici un beneficiu pentru voi si pentru ceilalti.
Daca va doare stomacul sau burta, faceti sase exercitii respiratorii de patru ori pe zi, tinandu-va palma stanga pe locul dureros si cea dreapta pe mana stanga. Respirand profund trebuie sa simtiti cum se contracta si se relaxeaza diafragma. Daca oamenii nu respira corect, nici macar dragostea nu se va manifesta cum trebuie. Respirati si cantati pentru a va vindeca de suferinte si boli. Respiratia profunda si corecta prelungeste viata. Gandurile si sentimentele armonioase depind si ele de o respiratie corecta.