Sanctuarul sinelui

Social Media
  •  
  •  
  •  

sufletE normal sa ne atasam de oamenii, locurile si lucrurile din vietile noastre care ne dau un sentiment de stabilitate si constanta, dar e important sa ne aducem aminte ca indiferent cat de sigure par pentru un timp, si ele, ca toate lucrurile, se supun legii efemeritatii. Pe masura ce lumea din jurul nostru se schimba, singurul lucru pe care putem intotdeauna sa contam este relatia noastra cu noi insine.

Poate parea ceva evident, dar de cele mai multe ori uitam sa ne indreptam catre noi insine atunci cand avem nevoie de sustinere si dragoste si le cautam in loc in surse din afara noastra. Ne putem simti dezamagiti atunci cand nu obtinem ce avem nevoie de la oamenii din viata noastra.

Chiar daca este important sa primim iubire si sprijin de la surse exterioare, este de asemenea vital sa ne aducem aminte ca purtam in interiorul nostru o sursa nelimitata de iubire si incurajare. Putem mereu sa ne intoarcem catre interiorul nostru si sa gasim ceea ce avem nevoie, ocupand astfel locul cuvenit in Sanctuarul Sinelui nostru.

Nu toata lumea are acces usor la acest adapost interior, dar el exista fara indoiala. Adesea e nevoie sa petreci un timp singur pentru a-l gasi. Faceti un efort constient si gasiti-va timpul de a va explora spatiul interior. Macar pentru cinci minute pe zi, inchideti ochii si respirati adanc, acordandu-va la fiinta voastra launtrica. Intampinati-va ca pe un prieten de incredere si relaxati-va in experienta de a fi pur si simplu acolo. Cu cat petreceti mai mult timp in acest spatiu, cu atat va veti intelege mai bine si veti avea mai multa incredere in dvs.

Afirmatiile va pot de asemenea ajuta sa va intoarceti catre puterea si sprijinul din interior. Reamintiti-va: “Orice s-ar intampla, ma voi iubi si ma voi sprijinini intotdeauna. Nu conteaza cine ma respinge, eu voi fi mereu aici ca sa ma sustin. Sunt sursa propriei mele sigurante si abundente”. Pe masura ce rostiti aceste cuvinte puternice, le veti intelege adevarul si veti sti, dincolo de orice indoiala, ca va sunteti cel mai de incredere prieten si cel mai sigur adapost pe care vi l-ati putea dori.

Lasă un comentariu