Vara nu puteti consuma ceva mai gustos, mai sanatos si mai racoros: berea de urzici! In plus, vindeca si reumatismul!

berea de urzicaBerea de urzici este un vechi remediu englez pentru reumatism si guta si de asemenea o bautura foarte gustoasa.

Se poate prepara dupa cum urmeaza: se iau sapte litri de apa rece si o galeata de urzici tinere, spalate. Se adauga trei-patru maini mari de papadii, aceeasi cantitate de cornatel (Galium aparine) si saizeci de grame de ghimbir integral, pisat.

Se fierbe la foc mic patruzeci de minute, apoi se strecoara si se adauga doua cesti de zahar brun, amestecandu-se. Cand e calaie inca, se pune deasupra o felie de paine prajita, unsa cu treizeci de grame de drojdie presata, si se amesteca in stare inca lichida cu o lingurita de zahar. Se tine la cald timp de sase-sapte ore, apoi se ia spuma si se amesteca inauntru o lingura de crema de tartru. Se toarna in sticle si se leaga strans dopurile.

Rezultatul consta intr-un soi de bere de ghimbir deosebita, integrala. Papadiile si cornatelul se pot inlocui cu sucul de la doua lamai. Adeseori, se adauga alte plante, ca brusture, cretusca, cuisorita, voronicul, combinatia facand-o sa fie o bautura racoritoare pentru vara.

Va reamintim ca urzica poate fi un panaceu universal uluitor, o planta miraculoasa pentru sanatate, care ar putea vindeca o multime de boli. De exemplu, urzica stimuleaza sistemul limfatic pentru a creste imunitatea, ajuta la vindecarea diabetului zaharat, ajuta la descompunerea pietrelor la rinichi, reduce hipertensiunea arteriala, ajuta la bolile tractului respirator, reduce inflamatia, reduce senzatia de greata, vindeca raceala, amelioreaza diareea, vindeca afectiunile gastro-intestinale si constipatia.