Un aliment incredibil, otetul de cidru de mere, omoara multe din bacteriile daunatoare organismului!

Social Media

otet cidru de merePrincipalul beneficiu al merelor consta in continutul lor de potasiu – care omoara germenii, extragandu-le apa: microorganismele se usuca literalmente si mor. De asemenea, potasiul mentine tesuturile moi si elastice si combate scleroza arterelor. Acest lucru se poate dovedi folosind otetul din cidru de mere la fragezirea carnii. Totodata, merele furnizeaza pectina, o fibra solubila in apa care reduce enorm colesterolul si protejeaza inima.

Dr. Jarvis, autorul best-seller-ului „Medicina populara”, lauda foarte mult otetul din cidru de mere – pentru scopuri medicinale – intrucat pastreaza din mere totul, cu exceptia zaharului, care devine acid in fermentatie de producere a otetului. Acidul otetului din cidru de mere este extrem de valoros, spune doctorul Jarvis, fiindca poate elimina multe boli, schimband starea alcalina a organismului intr-una acida. De asemenea, omoara bacteriile din plamani si intestine atat de mult, incat materiile reziduale din intestine isi pierd mirosul. In al treilea rand, acidul otetului din cidru de mere dizolva calciul si alte depuneri minerale groase care incarca organismul, astfel incat se pot disloca – la fel cum acidul dizolva depunerile de calciu si minerale din ibrice si tevi, precizeaza Jarvis. Aceste depuneri solide de calciu si minerale – care pot cauza diverse dureri si dereglari – sunt alcaline, inainte ca otetul din cidru de mere sa le dizolve.

Puteti vedea usor cum se intampla acest lucru, ne recomanda doctorul Jarvis, scufundand o coaja de ou in otet din cidru de mere. Curand, coaja incepe sa se inmoaie si sa elibereze balonase de aer, pentru ca treptat sa dispara.

Printre numeroasele boli care cedeaza in fata otetului din cidru de mere, conform doctorului Jarvis, se numara intarirea arterelor, inflamabile rinichilor si ale ficatului, mancarimile pielii capului, guturaiul si simptomele alergice ca lacrimatul si cursul nasului, infiltrarile sinzitice, sinuzita, cursul postnazal si durerile faciale, sau nevralgiile. Durerea sinuzitei paranazale poate fi alungata, spune Jarvis, luand cate o lingurita de otet din cidru de mere, intr-un pahar cu apa, o data la o ora, de sapte ori la rand. Sorbiti incet, in mod normal, nevralgia faciala va disparea. O lingurita de otet din cidru de mere intr-un pahar cu apa, de patru ori pe zi, va duce la o usurare remarcabila a durerilor artritice din articulatiile mici ale mainilor si picioarelor, pe o perioada de doua saptamani, continua doctorul Jarvis.

 


Social Media