Sucul de sfecla rosie nu numai ca purifica sangele, dar poate avea un rol important in vindecarea unor forme de cancer. In plus, scade si colesterolul

Social Media

sucul de sfecla rosieBeneficiile pentru sanatate ale sucului de sfecla rosie nu sunt foarte bine cunoscute, dar se pare ca el da rezultate extraordinare. In primul rand, sucul de sfecla rosie este cel mai bine cunoscut ca fiind un purificator si constructor de sange, ajutand la crearea de globule rosii in sange. Cercetatorul rus Mihail Tombak ne spune ca sucul de sfecla imbunatateste structura sangelui si vindeca boli ale sistemului circulator, ale intestinului gros si ale sistemului digestiv. Tombak crede, de asemenea, ca sucul de sfecla dizolva pietrele din ficat, rinichi si vezica urinara.

Alti cercetatori au descoperit ca un pahar de suc ​​de sfecla in fiecare zi scade tensiunea arteriala crescuta, in ziua de astazi unul din trei adulti avand hipertensiune arteriala. In anii 50, Dr. Ferenczi din Ungaria si-a indemnat pacientii care sufereau de cancer sa bea un litru de suc ​​de sfecla in fiecare zi, lucru care s-a dovedit ideal pentru stagnarea si eliminarea tumorilor. Sfecla stimuleaza organismul sa produca glutation, o substanta care ajuta corpul sa se detoxifieze de otravurile cauzatoare de cancer. Acest glutation poate „suge” diferitele otravuri acumulate de corp, le atrage in colon si de acolo le elimina pe cale naturala. Daca nu sunt eliminate din trup, aceste otravuri pot produce afectiunile grave binecunoscute: cancerul si alte boli grave.

Sucul de sfecla rosie scade mult si nivelul colesterolului, reducand astfel mult riscul de a face boli cardiovasculare. S-au facut studii cu animale de laborator, carora le-au fost injectate substante ce contineau un nivel ridicat de colesterol. Dupa ce animalele au fost hranite cu suc de sfecla, acestea au prezentat o scadere a colesterolului total cu 30%, in timp ce nivelul trigliceridelor a scazut cu 40%.

S-a mai descoperit, de asemenea, ca sucul de sfecla rosie stimuleaza numarul de celule CD8 din colon, ce distrug celulele canceroase din colon.

Sucul proaspat din sfecla o data sau de doua ori pe zi este minunat pentru sanatate, putand preveni o multime de probleme. Pentru gust, sucul de sfecla poate fi amestecat cu suc de morcov sau suc de mere, obtinand o bautura la fel de buna.


Social Media

Comentariile sunt închise.