Pepenele rosu poate reduce mai bine hipertensiunea arteriala decat medicamentele periculoase! Daca aveti probleme cu inima, consumati pepene rosu!

Social Media

Bolile de inima si accidentele vasculare cerebrale continua sa fie principala cauza de deces in multe tari ale lumii. Iar acest lucru se datoreaza in special deteriorarii vasculare, ca urmare a hipertensiunii arteriale. Industria farmaceutica ne propune o serie de medicamente chimice pentru a preveni bolile de inima, dar cele mai bune metode sunt folosirea alimentelor naturale, pentru scaderea riscului de boli de inima si accidente vasculare cerebrale. Despre diverse sfaturi naturiste privind prevenirea bolilor de inima, puteti citi mai multe in acest articol: Multe din bolile de inima nu se vindeca cu medicamente sau cu operatii, ci cu o alimentatie naturala!

In articolul de fata vom vorbi despre un studiu din 2012 al cercetatorilor de la Universitatea de Stat din Florida, care au publicat rezultatele in „Revista Americana de Hipertensiune”. ei explica modul in care extractul de pepene verde naturale ajuta la reducerea tensiunii arteriale crescute, oferind o sursa bogata de aminoacizi, citrulina si arginina, ambele cunoscute pentru a va relaxa presiunea vasculara.

Extractul de pepene verde scade tensiunea arteriala la limitele normale pentru multi care sufera de hipertensiune. In studiile anterioare, citrulina si arginina s-au dovedit la fel de eficiente pentru a reduce agenti ai tensiunii arteriale, dar cercetari suplimentare au fost necesare pentru a valida rezultatele. Oamenii de stiinta au recrutat 14 voluntari cu o varsta medie de 58 de ani, pentru a primi fie un extract concentrat de pepene (6 grame de amestec de arginina-citrulina/zi) fie un placebo pentru o perioada de 6 saptamani. La finalul studiului, cercetatorii au descoperit ca tensiunea arteriala sistolica, dar si cea distolica a fost mai coborata la cei care au consumat extractul de pepene verde decat participantii placebo. Pentru multi participanti, aceasta reducere a fost de ajuns pentru a reduce tensiunea arteriala de la o stare de pre-hipertensiune arteriala la un nivel normal, scazand astfel in mod semnificativ riscul de atac de cord sau accident vascular cerebral.

De o mai mare importanta este faptul ca rezultatele observate sunt similare sau mult mai bune decat cele ale pacientilor care folosesc frecvent medicamente pentru reducerea hipertensiunii arteriale. Concluziile va apartin!


Social Media