Lucrurile s-au schimbat dramatic de cand Galileo Galileo a fost arestat, acum peste 4 secole, pentru viziunile sale stiintifice precise, pur si simplu pentru ca ele amenintau credintele expuse de Biserica Catolica in acel moment.
Astazi, lucrurile s-au schimbat intr-o oarecare masura. Mai avem informatii care sunt puternic controlate de elita globala. Acest mic grup de oameni si corporatiile pe care le conduc practic controleaza toate aspectele vietii noastre, de la mass-media si finante pana la asistenta medicala, educatie si multe altele. Cel mai important este faptul ca ei controleaza toate informatiile pe care noi le vedem si le citim, etichetand informatiile alternative ca fiind „stiri false”.
Totusi, lucrurile sunt diferite astazi, in sensul ca multe comunitati religioase si spirituale sunt mult mai deschise la informatii si dovezi care ne ajuta sa intelegem adevarata natura a realitatii. Multe invataturi religioase si spirituale sunt de fapt confirmate de stiinta.
Este cu adevarat uimitor, mai ales in domeniile neurostiintei si fizicii cuantice, cat de multe cunostinte au avut culturile noastre antice cu privire la adevarata natura a realitatii. In multe cazuri, stiinta moderna se apropie, de fapt, de aceasta cunoastere antica.
Stiinta nemateriala a inceput sa apara la inceputul secolului al XIX-lea, cand fizicienii au inceput sa exploreze relatia dintre energie si structura materiei. Cand au facut acest lucru, convingerea ca un univers fizic, newtonian se afla in inima cunoasterii stiintifice, a fost abandonat, realizandu-se faptul ca materia nu este altceva decat o iluzie. In acest moment, oamenii de stiinta au inceput sa recunoasca faptul ca totul din Univers este facut din energie si acest lucru a fost cunoscut in comunitatea stiintifica de peste o suta de ani.
„Unii oameni de stiinta si filosofi inclinati spre materialism refuza sa recunoasca aceste fenomene pentru ca nu sunt in concordanta cu conceptia lor exclusiva asupra lumii. Respingerea investigatiei post-materialiste a naturii sau refuzul de a publica constatari stiintifice puternice care sustin un cadru post-materialist sunt antitetice fata de adevaratul spirit al cercetarii stiintifice, si anume ca datele empirice trebuie sa fie intotdeauna rezolvate in mod adecvat. Datele care nu se incadreaza in teorii si credinte favorizate nu pot fi respinse a priori. O astfel de abordare este de taramul ideologiei, nu al stiintei” (Dr. Gary Schwartz, profesor de psihologie, medicina, neurologie, psihiatrie si chirurgie la Universitatea din Arizona).
Desi metodele stiintifice bazate pe filosofia materialista au contribuit mult la lumea noastra actuala, aceasta filosofie a dominat lumea academica pana la punctul in care a limitat explorarea altor modele si a impiedicat studiul mintii si al spiritualitatii. Cand s-au descoperit fenomene care nu puteau fi explicate prin fizica clasica, aceasta a dus la dezvoltarea mecanicii cuantice. Aceasta a introdus notiunile de energie, frecventa, emotii, sentimente, ganduri, credinta si constiinta. De atunci, a fost descoperit ca aceste concepte joaca un rol vital in ceea ce numim astazi lumea materiala fizica.
„Stiinta de azi incepe sa studieze fenomenele non-fizice, si astfel ea va face mai multe progrese intr-un deceniu decat in toate secolele anterioare ale existentei sale.” (Nikola Tesla, renumit inventator).
In ceea ce priveste spiritualitatea, ideea ca va puteti controla gandurile, sentimentele si emotiile si le puteti folosi pentru a va manifesta realitatea este un lucru obisnuit. „Chi” sau „Prana”, din traditiile antice orientale, reprezinta o lume nemateriala. Cunoscuta, totodata, ca „Akash” sau „Eter”, ea reprezinta sursa primara a Creatiei.
„Akash-ul este indestructibil, este substratul primordial absolut care creeaza materie cosmica si de aici proprietatile akashice nu se gasesc in proprietatile materiale care sunt intr-un sens relativ. Akash-ul este realitatea vesnic existenta, superfluida, pentru care creatia si distrugerea sunt inaplicabile” (Paramahamsa Tewari, inginer, fizician si inventator).
„Niciun punct nu este mai important decat acesta, spatiul gol nu este gol. Este sediul celei mai violente fizici” (John Archibald Wheeler, fizician american).
„Consider constiinta ca fiind una fundamentala. Consider ca materia este derivata din constiinta. Nu putem trece dincolo de constiinta. Tot ceea ce vorbim, tot ce privim ca fiind existent, postuleaza constiinta” (Max Planck, fizician teoria cuantica, castigator al Premiului Nobel pentru Fizica in 1918).
„Nu a fost posibila formularea legilor mecanicii cuantice intr-un mod complet, fara a se face referire la constiinta” (Eugene Wigner, fizician si matematician teoretic. A primit o parte din Premiul Nobel pentru Fizica in 1963).
Exista multi care impartasesc acelasi sentiment – adica constiinta are intr-adevar un efect asupra lumii materiale fizice, atat de mult incat sa nu stim de unde sa incepem.
Experimentul cuantic al fantei duble este un experiment foarte popular, folosit pentru a examina modul in care constiinta si lumea materiala fizica se impletesc. Este un exemplu excelent care documenteaza modul in care factorii asociati cu constiinta si lumea materiala fizica sunt conectati. O revelatie potentiala a acestui experiment este acela ca „observatorul creeaza realitatea”.