Muzeul McDonald’s: misterul pentru care hamburgerii arata la fel de proaspeti ca acum 20 de ani

Povestea incepe in ianuarie 1989. Un tanar din America isi cumpara doi hamburgeri de la McDonald’s. Primul hamburger l-a mancat, iar cel de-al doilea l-a pus intr-un buzunar. Insa a uitat de el…Si a uitat de hamburger cam un an de zile, pana cand, intr-o zi, umbland prin dulap, si-a regasit hamburgerul in buzunarul hainei. Ciudat era faptul ca, dupa un an de zile, hamburgerul arata si mirosea exact la fel ca acum 1 an de zile! El le-a spus asta la prietenii sai, dar nimeni nu l-a crezut. Cum ar putea un hamburger, dupa 1 an de zile, sa arate atat de bine???

Asa ca tanarul s-a apucat sa colectioneze mai multi burgeri, pe care i-a pastrat in subsol. Si asta a fost acum circa 20 de ani; in prezent, el detine cea mai cuprinzatoare colectie de „Big Mac”-uri imortale: cheeseburgeri si hamburgeri. Astfel, el si-a deschis un adevarat muzeu Mc Donald’s. De ce mass-media, marele retele de televiziune si cele de presa au ignorat aceasta poveste uluitoare? Noroc de YouTube, caci videoclipul cu muzeul McDonald’s a fost accesat de peste 2.000.000 de ori.

Dar, totusi, care e marele mister pentru care hamburgerii si cheeseburgerii reusesc sa se pastreze atatia ani de zile, fara sa se strice? Caci, precum se stie, orice mancare, in timp, se strica in mod inevitabil…Si, ia ganditi-va putin: cat de „sanatoasa” poate o fi o mancare care rezista ani de zile?

„Secretul” consta in ingredientele folosite. Si, ori de cate ori mai consumati de la McDonald’s vreun hamburger sau cheeseburger, sa va aduceti aminte ca nu consumati doar carne de vita, ci si urmatoarele „ingrediente”: faina imbogatita (faina alba, niacina, mononitrat tiaminic, riboflavina, acid folic, enzime), apa, sirop de porumb cu multa fructoza, drojdie, ulei de soia si ulei partial hidrogenat de soia, sare, sulfat de calciu, carbonat de calciu, gluten de faina, sulfat de amoniu, clorat de amoniu, agenti de coacere (E481: Stearoil lactat de sodiu, acid ascorbic, azodicarbonamid, mono si digliceride, monogliceride etoxilate, fosfat de monocalciu, enzime, peroxid de sodiu, faina de soia), propionat de calciu, propionat de sodiu, lecitina de soia.

Cu atatea E-uri si alti conservanti chimici, va dorim pofta buna! Si multa sanatate!