Forta cerebrala, puterea mintilor noastre

minte33Undele mentale care nu sunt insotite de curente de forta cerebrala sunt slabe ca forta si efect, fiind asemanatoare energiei mentale reci, lipsite de viata si activitate. Va veti da mai bine seama de aceasta idee facand referire la o intamplare obisnuita, de exemplu, ati auzit de multe ori o predica, un discurs sau o recitare facuta de o persoana cu abilitati intelectuale remarcabile, si abundand de ganduri care suna bine, insa redarea respectiva parea statica, plictisitoare, lipsita de culoare si de viata, nu-i asa? Ii lipseau viata, vigoarea si energia care se regaseau in redarea unui alt vorbitor, chiar avand o abilitate intelectuala inferioara, nu-i asa? Mai mult decat atat, ati remarcat faptul ca personalitatea unui personaj recunoscut ca fiind intelectul era lipsita de „viata”; in timp ce alta personalitate mai putin dotata radia din belsug viata si putere, si, in consecinta, energie magnetica.

Ei bine, aceasta este diferenta dintre undele mentale obisnuite si undele mentale insotite de o mare forta cerebrala. In prima situatie nu exista „corp” si forta revitalizanta, in timp ce acestea sunt prezente din belsug in a doua situatie.

O persoana in care forta cerebrala este prezenta in mod activ, si care a obtinut, in mod constient sau inconstient, arta de a o combina cu undele sale mentale, va emite cuvinte sau ganduri extrem de incarcate cu forta dinamica, atingandu-i si afectandu-i pe cei cu care intra in contact. Asemenea unui obuz exploziv extrem de puternic, forta cerebrala conduce unda mentala ca si cum aceasta din urma ar fi un glont care se indreapta spre tinta, pe care o loveste cu un impact teribil, determinand o impresie puternica in mintea celeilalte sau celorlalte persoane. Exista persoane ale caror cuvinte par extrem de vii, atat de vitale in actiunea lor indreptata asupra mintii celorlalti – aceste persoane poseda o forta cerebrala foarte puternica si activa sau un magnetism fizic folosit in stransa legatura cu curentele lor mentale. Aceste persoane emana cu putere in afara aceasta forta combinata asupra audientei formate din multe persoane, iar acestea din urma sunt coplesite pe deplin de aceasta putere.

Marii conducatori ai omenirii au dezvoltat pe scara larga si au utilizat in mod activ aceasta forta cerebrala. In momentul in care vorbeau, celelalte persoane erau aproape in totalitate supuse vointei acestei persoane puternice, Iulius Cezar si Napoleon Bonaparte au fost doua exemple reprezentative ale exercitarii acestei puteri, dar, de fapt, orice individ care influenteaza, misca si guverneaza alte persoane reprezinta un exemplu demn de luat in considerare.

Exista anumite persoane care par, in mod absolut natural, sa absoarba, sa stocheze si sa utilizeze in mod eficient forta cerebrala a magnetismului fizic. Acestea sunt foarte norocoase, intrucat nu mai este nevoie sa cultive procesele la care se face referire. Insa aceia care nu au fost inzestrati cu acest dar ar putea, desigur, sa il dezvolte in ei insisi prin practica si perseverenta. Si mai mult decat atat, acestia ar putea chiar sa depaseasca individul dotat in mod natural, intrucat aceasta din urma nu intelege sursa sau natura puteri sale, si este posibil sa o neglijeze sau sa abuzez de ea, in timp ce persoana care o dezvolta in ea insasi, conform cu o regula, si intelegand-o in totalitate, are situatia „sub control” in orice moment, si poate oricand sa-si revina dintr-o cadere a sistemului nervos. Cunoasterea inseamna  putere, iar o facultate cultivata si dezvoltata este deseori mult mai eficienta decat o facultate similara prezenta la nastere, fara a fi inteleasa si fara a munci pentru a o cultiva.

In articole viitoare, va vom prezenta modalitati de activare a fortei cerebrale.