Cazul stigmatei Jeanne Boisseau, femeii careia ii curgea sange de pe frunte, maini, picioare si torace

Social Media

Stigmatele sunt rani, identice cu cele ale lui Hristos pe cruce, care apar pe corpul unor persoane. Aceste rani stigmatice, despre care am putea spune ca nu au o origine naturala, prezinta caractere inexplicabile din punct de vedere medical (de exemplu, absenta supuratiei). Va prezentam un caz ciudat de stigmate, cazul lui Jeanne Boisseau, o frantuzoaica din secolul al XIX-lea.

Jeanne a suferit de afectiuni ciudate in copilarie (a fost muscata de un caine turbat, i-au paralizat picioarele, a cazut in cap, a fost muscata de o vipera…), dar s-a vindecat ca prin minune. Stigmatele i-au aparut in 1862, in postul Pastelui. In dimineata de vineri a primei saptamani, a simtit dureri cumplite in zona fruntii si in partile laterale. Seara, i-a spus unei prietene: „O! Am suferit ingrozitor in dimineata asta. Nu vezi gauri pe capul meu? Am avut impresia ca cineva imi deschidea capul cu niste spini care imi treceau prin frunte.”

Suferinta a devenit si mai intensa in zilele urmatoare. Persoanele din preajma ei au observat cum, in partea de sus a fruntii, apar brusc picaturi de sange de marimea unei alune. O alta vecina, care a intrat dupa aceea, a vazut sangele de pe frunte si a intrebat daca Jeanne e ranita. Asa a inceput sa se vorbeasca despre ea in sat si in localitatile invecinate. Vinerea se aduna multa lume ca sa vada cum curgea sangele. Apoi, dupa ora trei dupa-amiaza, Jeanne isi recapata starea normala si, privind la oamenii din jurul ei, ii indemna sa se roage.

Sangele ii curgea de pe frunte, maini, picioare si din zona toracica. Aceasta constatare a fost facuta de un medic, in prezenta preotului parohiei si a primarului. Fenomenul se petrecea mai cu seama in ziua de vineri. Pana la urma, ca sa scape de multimea curioasa, Jeanne s-a retras la sora ei, dar stigmatele s-au mentinut pana cand si-a dat ultima suflare, in 1871, la saptezeci si unu de ani.


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply