Cancerul poate fi oprit cu ajutorul unor doze uriase de vitamina C?

Social Media

Acum 30 de ani, chimistul american Linus Pauling, laureat a premiului Nobel, a facut un experiment prin care a administrat megadoze de vitamina C bolnavilor de cancer aflati in stadii avansate. Pacientilor internati in institutul care ii poarta numele le erau introduse prin perfuzie cantitati uriase de vitamina C, asa numitele megadoze, de 10-15 g (adica de 160-250 de ori doza zilnica recomandata!), obtinandu-se rezultate mai mult decat promitatoare. Nu se putea vorbi de o vindecare completa a cancerului aflat in stadii terminale, dar pacientii se simteau mai bine, aveau mai putine dureri, in unele cazuri aparea stagnarea sau chiar remisia formatiunilor tumorale. In medie, pacientii tratati cu vitamina C au trait de patru ori mai mult decat cei care nu au luat megadoze din aceasta vitamina.

Evident, studiile sale au declansat valuri de critici din partea lumii medicale, mai mult sau mai putin intemeiate si interesate. S-a incercat si reproducerea experimentelor sale in alte clinici, raportandu-se triumfalist ca tratamentul lui Linus Pauling nu functioneaza. Ce au omis, insa, sa spuna detractorii a fost ca Piuling administra megadozele de vitamina C intravenos, in timp ce in studiile care incerau sa-i reproduca rezultatele, aceeasi vitamina era luata oral, ceea ce schimbau datele problemei. Daca intravenos vitamina C de sinteza administrata in doze mari, are efecte puternice, luata oral, ea are efecte practic inexistente in cancer.

Un studiu de mare amploare a verificat efectele de prevenire a cancerului in urma administrarii de vitamina C de sinteza. Unui numar de peste 10.000 de persoane le-au fost administrate cate 500 mg (de 8 ori doza normala) de acid ascorbic pe zi, vreme de opt ani. La sfarsitul studiului, rezultatele au fost dezastruoase: nicio diferenta intre cei care luau vitamina C sintetica si cei care luau un remediu fals (placebo)! Lucrurile s-au schimbat fundamental atunci cand s-au facut studii privitoare la efectele vitaminei C organice in cancer. De exemplu, intr-un studiu facut pe femei ajunse la menopauza, s-a demonstrat ca cele care consumau 200 mg de vitamina C organica din fructe si legume, au avut o incidenta a cancerului la san cu 63% mai redusa fata de cele care consumau doar 60 mg de vitamina C organica pe zi. Alte studii privitoare la actiunea anticancerigena a vitaminei C organice au demonstrat eficienta acesteia in prevenirea cancerului gurii, gatului, esofagului, plamanilor, stomacului, colonului, rectului, prostatei.


Social Media

Comentariile sunt închise.