Zeci si sute de studii stiintifice arata ca soia este toxica pentru oameni! Evitati-o!

soia toxicaCu toate ca datele stiintifice disponibile pana in prezent arata ca soia nu este un aliment sanatos, socheaza cat de multi oameni spun ca „soia este buna pentru organism”. Chiar si doctorii sunt ignoranti si, uneori, dau sfaturi proaste in ceea ce priveste consumul de soia; de exemplu, o persoana s-a dus la mai multi medici si toti i-au recomandat ca soia ar putea ajuta-o in usurarea simptomelor menopauzei, ceea ce total gresit. De exemplu, cati medici stiu cu adevarat ca soia suprima in mod activ functia tiroidiana? Fiti atenti, oameni buni! Trebuie sa cercetati singuri cand vine vorba de nutritie si sa nu va mai lasati influentati de sfaturile chiar si a doctorilor! Un doctor nu e un omniescent, adica nu poate sti de toate!

Pentru cei dintre voi care sunteti surprinsi de ideea ca soia nu ar fi de fapt o hrana sanatoasa, asa cum ati crezut, trebuie sa stiti ca in lume exista numai putin de 170 de studii stiintifice care sustin aceasta afirmatie. Va rugam sa retineti ca soia in cantitati mici, asa cum se practica in culturile traditionale asiatice, este OK pentru cei care au functia tiroidiana sanatoasa. La fel de OK este si daca puneti cateva cuburi mici de tofu in supa, din cand in cand… Dar, sa nu faceti din soia un aliment regulat din dieta voastra!

Oricum, sa retineti ca, daca aveti orice fel de mici probleme tiroidiene, cel mai bine e sa evitati soia, pentru ca, asa cum s-a precizat la inceputul articolului, soia este o supresoare de tiroida.

* Un studiu din 1991 a constatat ca adultii sanatosi care au consumat zilnic soia, dar au primit iod in dieta lor, pentru a suplini lipsa producerii sale de catre glanda tiroida, au avut totusi simptome de indispozitie, constipatie si somnolenta.

* Un studiu din 1994, publicat de „American Journal of Clinical Nutrition” a constatat urmatoarele: sase femei aflate in premenopauza, cu cicluri menstruale normale, au luat echivalentul a 1-2 cani de lapte de soia pe zi. Dupa numai o luna, toate femeile au experimentat o menstruatie intarziata.

* Un alt studiu din 1995, publicat de Societatea de Biologie si Medicina Experimentala, arata ca estrogenii dietetici, sub forma de alimente din soia, au potentialul de a perturba sistemul endocrin, un efect similar avandu-l la femei si un medicament impotriva cancerului de san. Mai mult decat atat, acesti estrogeni din soia stimuleaza mai mult celulele de san, crescand astfel activitatea enzimatica, iar de aici riscul aparitiei cancerului de san.

* Un studiu din 2001, publicat in „Analele de farmacoterapie” arata clar ca izoflavonii din soia stimuleaza cresterea cancerului de san existent, si de aceea, este recomandat ca o femeie ce sufera de aceasta boala sa nu consume produse din soia.

* Nu mancati soia, doamnelor gravide! Studii stiintifice au demonstrat ca fatul de sex masculin in curs de dezvoltare, care este expus la fitoestrogeni din soia, poate suferi o sensibilitate mai mare la cancer de prostata mai tarziu in viata (conform unui studiu din 1994).

* Tineti soia departe de fiicele voastre! Fitoestrogenii din soia au avut un efect de pubertate semnificativ accelerat la persoanele adolescente testate (un studiu din 1999).

* Atentie si barbatii! Soia poate afecta si masculinitatea voastra! Un studiu efectuat pe 12 barbati in varsta de peste 18 ani a inregistrat o scadere cu 19% a nivelului de testosteron seric in doar 28 de zile, atunci cand in aceasta perioada persoanele respective au consumat 56 de grame de pudra de proteine ​​din soia (studiul din 2007).

Inca nu sunteti convinsi? Puteti cumpara aceasta carte in limba engleza „The Whole Soy Story: The Dark Side of America’s Favorite Health Food” (adica „Întreaga poveste a soii: partea intunecata a alimentului favorit al Americii”) şi veţi găsi 170 de studii stiintifice care arata cat de periculoasa este soia pentru alimentatia noastra…

2 Comments

Leave a Reply