Un studiu stiintific arata ca radioterapia produce si mai mult cancer, pe cand coacazele negre ucid celulele canceroase! Si totusi, studiul e ignorat in continuare de lumea medicala…

coacaze negre 2Un studiu medical recunoaste valabilitatea anumitor fructe, legume si plante in tratarea cancerului, comparativ cu tratamentele toxice si traditionaliste ale acesti grave maladii: chimioterapie sau radioterapie. Studiul de care vorbim in acest articol recunoaste superioritatea coacazelor negre in tratamentul cancerului, comparativ cu radioterapia. El a fost publicat in 2013 si poate fi citit AICI. De fapt, studiul stiintific ajunge la 2 concluzii esentiale:

* Iradierea celulelor hepatice canceroase cu acelasi tip de radiatii folosite in tratamentul pacientilor cu cancer a avut drept efect „imbogatirea” subpopulatiilor de celule stem canceroase, ca si proprietati celulare asociate cu o invazie marita si o rezistenta la tratament;

* Adaugarea in tratament a pterostilbenului, un stilbenoid legat chimic de resveratrol, si care se gaseste in coacazele negre si struguri, suprima efectele adverse asociate cu iradierea.

De asemenea, in alte studii s-a ajuns la concluzia ca aceste coacaze negre sunt responsabile pentru moartea celulelor canceroase in cazul cancerului de san, iar acelasi resveratrol are abilitatea de a ucide o multime de celule canceroase letale.

Asadar, aceste studii arata clar ca un consum de coacaze negre este mult mai eficient in a ucide celulele canceroase decat radioterapia sau alte tratamente medicale clasice. Si mai mult decat atat, se pare ca iradierea produce si mai mult cancer. Din pacate, aceste studii stiintifice nu sunt deloc promovate sau sunt bagatelizate, astfel incat oamenii bolnavi nu pot beneficia de ele.

In aprilie 2013, scriam un articol despre coacazele negre – Coacazele negre, cele mai bogate fructe in vitamina C, “secretul longevitatii”in care aratam cat de importante sunt aceste fructe pentru cresterea longevitatii. Iata ca ele sunt eficiente si in lupta impotriva unei grave maladii. Acest lucru se poate datora si faptului ca aceste fructe sunt bogate in vitamina C: 150-200 mg la 100 g de fructe in medie (cel mai bogat continut dintre toate fructele). Vitamina acesteia este, comparativ cu alte fructe, foarte stabila fata de temperatura si de oxigen. Un sirop de coacaze negre nu pierde decat 15% din vitamina C in cursul primului an si 70% in cursul celui de-al doilea.

4 Comments

  1. 1. Studiul are referinte, dintre care prima este… surpriza! medic din Australia = Loredana Marcu:

    1. Marcu LG, Bezak E. Influence of stem-cell cycle time on accelerated re-population during radiotherapy in head and neck cancer. Cell Proliferation. 2012;45:404–412. [PubMed]

    Marcu LG1, Bezak E.
    Author information
    1Department of Medical Physics, Royal Adelaide Hospital, North Terrace, SA, Australia. loredana.marcu@health.sa.gov.au

    2. Studiul este si nu prea… American:
    „This research was supported by Grants from the National Science Council (NSC101-2325-B-038-005 and NSC100-2313-B-038-001-MY3 to C.-T. Yeh). This study was also supported by Grants from Center of Excellence for Cancer Research at Taipei Medical University (DOH101-TD-C-111-008) to C.-T. Yeh and grants from Taipei Medical University (TMU 100-AE3-Y02 and 100TMU-TMUH-09 to A. T. H. Wu and TMU100-AE3-Y04 and 101TMU-SHH-04 and to C.-T. Yeh).”
    Cel finantat de SUA si de Taiwan este un cercetator listat ultimul…
    Ceilalti 10 au avut granturile Taiwabeze numai.
    Da… si software era de la Chicago, s.a.m.d.

  2. Prima referinta a articolului publicat de site-ul american este lucrarea australiana a medicului… Loredana Marcu:
    „1. Marcu LG, Bezak E. Influence of stem-cell cycle time on accelerated re-population during radiotherapy in head and neck cancer. Cell Proliferation. 2012;45:404–412. [PubMed]

    Marcu LG1, Bezak E.
    Author information
    1Department of Medical Physics, Royal Adelaide Hospital, North Terrace, SA, Australia. loredana.marcu@health.sa.gov.au
    ––––––––
    Studiul „american” este finantat de Taiwan pentru 11 cercetatori (mai multe granturi), ultimul dintre ei beneficiind de granruri SUA…
    – vezi articolul original (rcomandat in text) la sectiunea finala „Acknowledgments”.

Leave a Reply