Un studiu pe 100.000 de oameni arata ca laptele de vaca produce fracturi de oase si cancer! Evitati-l!

lapte toxicLaptele de vaca (in special laptele pasteurizat) este o bautura impusa in mod agresiv copiilor, ca promovand sanatatea alimentara, cat de fapt este invers: promoveaza bolile. Basmul “un pahar de lapte face bine organismului” este doar o propaganda, de care oamenii n-ar trebui sa tina seama.

Conform unui studiu la scara larga realizat de cercetatorii suedezi, laptele de vaca are un efect rau asupra sanatatii umane daca este consumat pe pe termen lung. Cercetarea a fost publicat in British Medical Journal (BMJ), prestigioasa revista de medicina. Studiul, care a urmarit 61.433 de femei cu varsta cuprinsa intre 39-74 ani, timp peste 20 de ani, si 45.339 de barbati, de varsta similara, pentru 11 ani, a constatat ca, cu cat oamenii consuma mai mult lapte de vaca, cu atat exista probabilitatea ca acestia sa moara mai devreme sau sa experimenteze fracturi osoase.

Riscurile au fost deosebit de mari mai ales in cazul femeilor; cele care au declarat ca beau trei sau mai multe pahare de lapte pe zi, aproape ca si-au dublat sansa de a muri in timpul perioadei de studiu, fata de femeile care au raportat ca beau un singur pahar cu lapte (o portie de 200 ml). Totodata, marile bautoare de lapte au avut o sansa cu 16% mai mare de a avea o fractura de os oriunde in organism.

De ce provoaca laptele pasteurizat osteoporoza si fracturi osoase?

Industria produselor lactate a manipulat oamenii in ultimii 50 de ani ca produsele lactate pasteurizate, cum ar fi laptele sau branza, cresc nivelul de calciu din organism. Acest lucru este total fals. Procesul de pasteurizare creeaza numai carbonat de calciu, care nu poate intra in celulele fara un agent de chelare. De aceea, organismul extrage calciul din oase si alte tesuturi, in scopul de a balansa carbonatul de calciu din sange. Acest proces determina de fapt osteoporoza.

Laptele pasteurizat contine prea putin magneziu necesar pentru a absorbi calciul. Se crede ca raportul optim intre calciu si magneziu trebuie sa fie de 2:1 sau chiar 1:1. Dar, in laptele pasteurizat, raportul dintre calciu si magneziu este de 10 la 1, ceea ce constituie o problema, caci nu veti putea absorbi decat putin calciu. Peste 99% din calciul organismului se afla in schelet, care furnizeaza rigiditatea mecanica. Laptele pasteurizat ofera un aport de calciu mai mic decat in ​​mod normal, si atunci scheletul este folosit ca rezerva pentru satisfacerea nevoilor. Utilizarea pe termen lung a calciului osos pentru a raspunde acestor nevoi duce la osteoporoza. Oamenii din SUA, Canada, Norvegia, Suedia, Australia, si Noua Zeelanda au cele mai mari rate de osteoporoza din lume, si asta pentru ca in aceste tari se promoveaza consumul exagerat de lapte.

Testul de pasteurizare este numit testul negativ al fosfatazei alfa. Cand laptele a fost incalzit la 165 grade si pasteurizarea este completa, enzima de fosfataza este 100% distrusa. Dar, aceasta este enzima care e esentiala pentru absorbtia de minerale, inclusiv calciu! Fosfataza este o enzima abundenta in laptele crud si cei care beau lapte crud se bucura de oase puternice.

Cu cat bei mai mult lapte, cu atat exista mai multe molecule inflamatoare

Cea mai probabila explicatie a efectelor negative asupra sanatatii ca urmare a consumului de lapte, o reprezinta inflamatia daunatoare cauzata de galactoza, un produs derivat al lactozei, principalul zahar din lapte. Cercetatorii au constatat ca, cu cat oamenii beau mai mult lapte, cu atat se gasesc mai multe molecule inflamatorii in urina lor. Femeile care au consumat mai mult branza si iaurt au aceste inflamatii in cantitati mai mici, decat femeile care au baut mai mult lapte. Acest lucru se explica prin faptul ca iaurtul si branza contin mult mai putina lactoza si galactoza decat laptele.

In lapte se gaseste un hormon “combustibil” pentru cancer

Din cei aproape 60 de hormoni, un hormon denumit factor de crestere asemanator insulinei (IGF-1) este la fel si la oameni si la vaci. Alimentele pe care le mananci pot influenta cat de mult IGF-1 circula in sange. Dietele mai mari in calorii generale sau in proteine ​​de origine animala au tendinta de a stimula IGF-I si se pare ca exista un rol deosebit de ingrijorator jucat de lapte. De ce? Pentru ca acest hormon poate fi o “celula de combustibil” pentru orice cancer. In lumea medicala, se spune ca IGF-1 este un factor cheie in cresterea rapida si proliferarea cancerului de san, de prostata si de colon, dar se banuieste ca acesta “hraneste” toate tipurile de cancer.

Asadar, IGF-1 promoveaza dezvoltarea cancerului. O analiza publicata de Institutul American pentru Cercetare a Cancerului, in 1997, a constatat ca riscul de cancer creste odata cu consumul de lapte.

Ce ar trebui sa facem?

Acest articol nu are menirea sa va descurajeze sa nu mai consumati deloc lapte. O puteti face in continuare, dar destul de rar. Iar daca o faceti, evitati pe cat puteti laptele pasteurizat, cea mai proasta solutie, care, in niciun caz nu este o bautura care sa poata fi recomandata pentru mentinerea sanatatii. Acest lapte pasteurizat nu are nicio valoare nutritiva semnificativa si exista un risc mult mai mare la care va expuneti, daca l-ati consuma, decat daca nu ati face-o.

Exista, de asemenea, o multime de alternative, inclusiv laptele de nuca de cocos, laptele de nuci (de exemplu de migdale sau caju) si laptele de canepa, care depasesc cu mult laptele de vaca, din punct de vedere al proprietatilor sanatoase.

14 Comments

Leave a Reply