Toate vopselele de par pot produce cancere grave! Preparati-va singuri vopselele de par din ingrediente naturale!

vopsea de par toxicaCum cultura noastra este obsedata de tinerete si frumusete, este usor ca femeile (dar si barbatii) sa cada in capcana de a folosi vopselele de par. Dar, utilizarea acestor produse comerciale este riscanta, deoarece substantele chimice continute sunt legate de o serie de tipuri de cancer. Chiar si vopselele „naturale” pot compromite la fel de bine sanatatea. Atunci, ce-am putea face? Sa nu ne mai vopsim parul? Cu putina creativitate si cunostinte, fiecare dintre noi si-ar putea prepara singuri culorile pentru vopsirea parului, fara colorantii artificiali atat de daunatori sanatatii.

In cautarea unui aspect cat mai frumos, zeci de femei si barbati si-au crescut substantial riscul de cancer prin utilizarea de vopsele de par comerciale. Folosirea acestora poate duce la aparitia de cancer de san, de ovare, de vezica urinara, sau a leucemiei; pericolele lor sunt mai mari decat beneficiile cosmetice temporare. Astfel, conform mai multor studii efectuate de-a lungul anilor s-au gasit urmatoarele:
– 87 din 100 de pacienti cu cancer de san au folosit pe termen lung vopseaua de par;
– femeile care si-au schimbat culoarea parului lor au triplat riscul de cancer de san;
– ratele de cancer ovarian sunt mai mari cu 70 la suta pentru acele femei care isi schimba culoarea parului lor, o data de patru ori pe an;
– limfomul si mielomul la femei e de patru ori mai mare pentru cele care isi vopsesc parul.

Nu trebuie sa va mire aceste statistici, luand in considerare ca vopselele contin urmatoarele substante chimice toxice: propilen glicol, polietilen glicol, alcool izopropilic, fenilendiamina, para-toluenediamina, orto-fenilendiamina, para-aminofenol si orto-aminofenol, in timp ce vopselele de par asa zis „naturale” pot contine para-fenilendiamina precum si metale grele.

De aceea, de dragul sanatatii noastre, se cuvine sa cautam alternative mai sigure si mai putin toxice decat ceea ce este disponibil in comert. Puteti, de exemplu, sa va faceti singuri vopselele de par. De exemplu, brunetele pot folosi un amestec de praf de cacao, iaurt, miere si otet de mere; blondele pot folosi un amestec de ceai de musetel, lamaie si cartofi. Roscatele se pot vopsi natural folosind o combinatie de morcovi, miere, iaurt si afine. Toate aceste retete vor fi prezentate detaliat in curand tot pe almeea.com.

 

2 Comments

  1. Nevasta-mea foloseste vopsea naturala pe baza de Hena – pret 10-13 lei per cutie. Se gaseste pe la plafar si alte magazine cu produse naturiste. De asemeni tot in aceste magazine gasiti si paste de dinti fara fluoruri si alte tampanii adaugate, doar cu argila si diferite arome.

Leave a Reply