Telepatia: de unde provine ea?

Social Media

telepatie7Un fenomen paranormal foarte controversat este telepatia, care consta in transmiterea gandurilor la distanta, asa cum indica si numele fenomenului: telepatie = percepere la distanta. Despre acest subiect am mai discutat si in acest articol (Totul despre telepatie), dar in cadrul articolului de fata vom incerca sa discutam mai mult despre ipotezele privind sursa telepatiei.

Initial, s-a crezut ca aceasta comunicare psihica la distanta s-ar putea face prin transmiterea si receptionarea unor unde electromagnetice purtatoare ale unor „semnale de informare psihica”. Incercarile facute, privind emisia si receptia unor asemenea semnale intr-o banda foarte larga de frecvente, de la unde centimetrice pana la unde infralungi, cu lungimea de unda de mii de kilometri, nu au dat rezultate.

Au fost propuse si alte ipoteze privind natura presupuselor comunicari telepatice, unele destul de bizare si imposibil de verificat. Astfel, fizicianul Richard Feynman presupune ca pozitronii sau tahionii ar putea fi purtatorii unor mesaje telepatice – dat fiind ca se deplaseaza cu viteze foarte mari. Jung, in teoria sa, a existentei unui univers holografic, un ansamblu format din elemente unite printr-o forma de energie necunoscuta, sustine ca este posibila transmiterea de mesaje telepatice. Sir John Eccles (laureat al premiului Nobel pentru medicina in 1963) e sustinatorul tezei ca sursa undelor telepatice este creierul. El crede ca se realizeaza o comunicare directa unilaterala, de la creierul emitator la creierul receptor, evitandu-se astfel calea obisnuita, cand gandul este codificat (transpus in cuvinte), dupa care, fiind receptionat mesajul, acesta este decodificat (cuvintele sunt transformate in impulsuri electrice, biocurenti), ce induc gandul (mesajul) transmis. Care este natura acestor unde telepatice? Deoarece creierul contine un numar urias de neuroni, care sunt conectati intre ei prin numeroase sinapse, formand adevarate circuite prin care se propaga impulsuri electrice, pare plauzibila ipoteza existentei in creier a unor microemitatori, respectiv a unor microreceptori, acordati pe o frecventa ultrainalta, un fel de cipuri biologice mai perfectionate (se stie ca natura este un foarte bun inginer) decat cele utilizate in actualele telefoane mobile.

Conform informatiilor care s-au adunat de-a lungul anilor (daca le consideram de buna credinta – si nu inventate), exista mai multe tipuri de telepatie. Astfel, in cazul unei halucinatii telepatice, mesajul este perceput, in stare de semiveghe, ca o imagine de la fata locului, aflat la mare distanta, unde s-a produs un accident, in care a fost implicata o persoana apropiata.

O alta forma de telepatie este visul telepatic, in care mesajul poate fi transmis codificat (printr-un simbol) sau direct (real), in cazul in care cel care transmite mesajul se afla intr-o situatie extrema, cand are nevoie de ajutorul persoanei solicitate, sau inainte de a muri. Statistic, 65% din comunicarile telepatice sunt receptionate in vis, si numai 35% in stare de veghe.

Deoarece omul este curios din fire si, mai ales, este atras de lucruri neobisnuite, scriitorii si presa s-au ocupat pe larg de telepatie dat fiind ca era un subiect de senzatie, cu priza la public – evident, uneori, exagerand in privinta unui fapt real, alta data pur si simplu inventandu-l. Astfel, scriitorul american Upton Sinclair (1878 -1968), cunoscut pentru romanele sale de succes, a publicat cartea „Mental Radio” (in 1930), avand ca tema telepatia, a carei prefata a fost semnata de insusi Einstein. Ulterior, el s-a justificat: „N-am scris aceasta prefata decat din prietenie pentru autor… sunt sceptic… Daca telepatia nu se modifica nici in functie de timp, nici de distanta – aceasta inseamna ca ar scapa legilor fizicii, ceea ce este absurd, pentru ca totul in aceasta lume este guvernat de aceste legi”.


Social Media

13 Comments

 1. Dar telepatia este o unda de forma-energie, care se propaga prin spatiu practic instantaneu, pt ca este vorba de accelerarea materiei infinite, dar telepatia se poate realiza si cu cineva mort, acea persoana nu este moarta, doar si-a pierdut corpul, adica a suferit o decorporalizare, dar sufletul lui cu inteligenta sa sunt la fel, chiar mai buna. Acel spirit al persoane, daca a facut fapte bune cat a trait este acceptat de matrice si trimis spre reincarnare cu o soarta mai buna, dar daca acel suflet a facut rau, este respins de matrice pt un anumit „timp”, fiind lasat pe pamant si din acesta cauza intalnim case bantuite, castele etc. Dupa ce isi incheiei pedeapsa, acesta pedeapsa ar fi iadul pe care il numesc crestinii si raiul este reincarnarea, deci nu esti mort vesnic, spiritul tau poate avea un infinit de corpuri.
  Nu stiu daca ati inteles domnilor ce am vrut sa spun, dar m-am exprimat cat se poate de bine cred eu. In limbajul metafizic este mult mai greu sa te exprimi, sa inteleaga si celelalte persoane.

 2. Asa cum ne spun anumite traditii spirituale, aceasta lume in care traim si aspectele manifestate aici, au in spate mai multe nivele de adevar.
  Ne putem imagina totul ca fiind ca un fel de set de papusi Matroska, care se cuprind una pe alta. Nivelul fizic al lunii grosiere este in metafora noastra cea mai mica dintre aceste papusi. Ea este cuprinsa in alte lumi mai subtile si acestea in altele si mai vaste. In general anumite legitati fundamentale ale manifestarii lumii create se manifesta de sus in jos, de la cel mai rafinat si elevat nivel al creatiei spre cel mai grosier. Ele penetreaza si sustin fiecare nivel al creatiei, manifestandu-se insa in mod specific pe fiecare, conform caracteristicilor dominante de la acel nivel.
  Acum daca dorim sa analizam comunicarea intre doua entitati constiente. In planul fizic aceasta se realizeaza prin atingere, mirosuri ( ex. feromonii ), gesturi (ex. mimica), sunete ( ex. vorbitul, muzica).
  In planul urmator, nivelul eteric al manifestarii intalnim comunicarea prin sentimente. La acest nivel intalnim perceptia empatica a sentimentelor ( pozitive sau nu ) ale fiintelor fata de care suntem deschisi sufleteste. Aici deja putem intalni situatia cand distanta nu mai are aceeiasi importanta ca in planul fizic. Majoritatea am avut poate experienta de a „simti” cand ceva neplacut se petrecea cu cineva drag, sau cand o situatie mai grea se finaliza cu bine undeva departe de noi.In popr se folosesc sugestiv expresiile ” sa asezat/sa ridicat o piatra de pe inima”.
  Specifica urmatorului nivel, cel astral, este deja comunicarea prin imagini.Aceste imagini sunt percepute interior, ca pe un fel de ecran al mintii, si ele sunt purtatoare de informatii, uneori concrete, alteori simbolice. Deja acest tip de perceptie e accesibil fiintelor care indeplinesc anumite criterii subtile, pentru multi oameni existand anumite bariere de perceptie ridicate de fapt de ei insisi. Uneori insa, de obicei in timpul viselor,sau in timpul unor intense trairi emotionale, aceste bariere pot fi temporar depasite si oamenii primesc astfel de informatii ” de la distanta” despre fiinte sau situatii de care constient sau nu sunt foarte interesati.
  As mai vorbi aici deocamdata de doar inca un nivel si mai subtil si anume nivelul cauzal. La acest nivel informatia este transmisa Este transmisia direct la nivel de idei, la nivel de esenta. Aceste idei forta sunt cu totul altceva decat simple ganduri, ele sunt esentele care condenseaza intelesuri sintetice ale unor anumite aspecte. Sunt estente care dezvoltate de minte discursive dupa aceea pot imbraca in cuvinte pagini intregi.
  Insasi acest text, in esenta sa este de fapt o astfel de ideie. Aceste ganduri sunt vehiculate la un nivel foarte elevat si oamenii care sunt destul de receptivi le primesc si le transpun apoi in teoreme, inventii, opera de arta, etc. Acestea sunt asa numitele inspiratii. De aceea sunt destule cazuri in care cercetatori care lucrau independent unul de altul au avut simultan descoperiri stiintifice identice.
  La un nivel mai inalt al capacitatii de constientizare, anumite personae, pot percepe in mod concret aceste informatii, comunicari, avand astfel acces la o cunoastereholografica a universului.
  Bineinteles ca nu am cum dezvolta mult mai mult aici acest subiect desi sunt inca multe de spus.
  Ca o concluzie putem intelege ca toate aceste exemple de comunicare ( oamneii le numesc TELEPATIE, de-a valma pe toate cele care tin de nivelele superioare planului fizic) sunt particularizari in functie de nivelul in care se manifesta a unei legitati universale. Ma refer in acest caz la principul propragrii prin vibratie.
  La nivelul fizic avem de a face cu vibratii propragate prin mediile lumii fizice ( solide, lichide, gaze, lumina ). La nivele subtile avem de a face cu vibratii transmise prin fluidul eteric, prin energiile astrale sau prin mediul ideatic supramental, universal.
  Ce etse foarte important san e amintim este ca omul poseda receptoare si emitatoare caracteristice fiecaruia dintre aceste medii ( pentru ca noi suntem, o stim sau nu, finite multidimensionale), si ca poate sa invete, daca doreste, sa le foloseasca.
  Toate cele bune !

 3. DRAGOS SI ASPERA,
  Va multumesc din toata inima pentru amabilitatea voastra si timpul
  acordat raspunsurilor,eu am o comunicare de sapte ani scu spiritul
  fiului meu prin intermediul viselor,dar uneori primesc intuitiv semnale
  legate de cimitir (daca este ceva in neregula la cavou imi vine sa plec
  de acasa ) de ceea ce vreau sa intreprind eu ,ma ghideaza sau din contra
  ma opreste sa fac acea fapta.
  Va doresc o zi buna plina de bucurii si impliniri profesionale si sufletesti.

 4. Luz, te-ai intrebat vreodata,de ce acel spirit va trimite mesaje prin vise?, raspunsul este daca matricea sau sufletul care comunica telepatic prin vise ar da mesaje prin vorba directe, creierul uman, nepregatit s-ar oprii intr-o secunda, dar poate fi si „antrenat” in telepatie. Pt un semnal telepatic sau tahionic trimis dintr-o dimensiune intr-alta, se face instantaneu, prin accelerarrea materiei, acel semnal are o frecventa atat de mare incat, un om moare pe loc, daca informatia nu se da codata. Din acesta cauza visele sunt oarecum codate, pt ca daca ar fi directe, omul nepregatit metafizic nu a rputea suporta o asemenea frecvent uriasa.
  Luz, daca faceti exercitii cu un parapshiholog foarte bun va poate invata sa ajungeti la al saselea simt, adica glanda pineala sa lucreze, sau al treile ochi.
  Am incercat sa va vorbesc cat se poate ca sa intelegeti si dvs. si celelalte persoane.
  Daca explic la nivel metafizic s-ar putea ca majoritatea persoanelor sa nu inteleaga.

 5. DRAGOS,
  Atata amabilitate ,bunavointa si chiar stiinta nu am intalnit inca.
  Dumnezeu sa te binecuvanteze si sa-ti mentina acest har.
  Nu stiu ce varsta ai dar presimt ca esti mai mic decat fiul meu,
  dar sunt convinsa ca esti unul din copiii de cristal.
  Sa ai parte de tot binele din lume si tine minte ca datorita
  altruismului tau ,vei avea parte de protectia DIVINA.

 6. probabil nu am intilnit pe cineva interesat sau bine pregatit sa ma ajute.stie cel de sus cit ma chinui,nu fizic dar destul ca am o agorafobie care m-a intemnitat in casa.orice am facut nu m-a scos din starea asta…asa ca dati-mi voie sa nu mai cred in aproape nimic…noroc ca imi place sa citesc,sa stau pe ‘net’…ma rog lucruri casnice etc…asa ca ce inger ma mai poate ajuta Dragos? sau ce? cunosc si eu multe despre ce se tot vorbeste pe acest site dar….lumea se grabeste sa te catalogheze ciudat daca ai preocupari care nu mai sunt la moda[muzica culta de ex.]si se uita la tine ca la nebun daca ai curajul sa afirmi ceva ce sparge tiparul intelegerii ei.

 7. Telepatia e o forma de comunicare intalnita fregvent la gemeni dar si unii oameni au acest dar renumitul nostru scriitor Mircea Eliade avea acest dar si am citit ca toti avem acesata forma de comunicare dar nu stim sa o folosim . Si nici nu cred ca ar fi bine ca fiecare avem micul nostru secret si nu cred ca ne-ar conveni ca cineva sa ne citeasca gandurile.

 8. Buna.Am o intrebare dupa care o sa va spun ce mi se intampla mie.Te poate controla cineva telepatic?Sau poate se cheama altfel ce mi se intampla mie.Ma refer la cineva care iti poate controla actiunile in vreun fel.
  Acum 9 ani am cunoscut un tanar.de 7 ani ne-am despartit.De atunci nu a trecut cel putin o zi care sa-mi iasa din cap.sau mai bine zis exista zile in care ma regasesc dar ptr putin timp si din nou intru in acest cerc de iubire ce nu il mai vreau.sunt casatorita cu altcineva si vreau sa fiu stapana pe sufletul meu.
  deci am zile in care gasesc forta de a iesi din asta dar vine o zi in care percep anumite mesaje telepatice ce ma arunca de unde am plecat. Il simt cand se gandeste la mine,imi transmite fericirea sau nefericirea lui,multe mesaje de dorinta si atunci mi se face frica si imi spun ca nu pot fugi si ajung in acelasi punct ca acum 7 ani.vorbind cu el am realizat ca momentele in care el se gandeste la mine coincide cu tot ceea ce simt telepatic.nu vreau iubirea astaletul ,vreau sa fiu eu,vreau sa ies din asta,imi vreau sufletul inapoi dar nu pot face nimic ma intorc tot timpul in acelasi loc. Am impresia ca ceva,o forta ma controleaza si nu-mi permite sa fac ce vreau.Ce e asta?Forta mintii,telepatie.Cum de sunt atat de receptiva cand eu nu stiu cum sa ies ?altceva decat ca imi tine sufletul prins nu exista intre noi.nici-o apropiere fizica,doar sufleteste nu ma pot elibera.POATE CINEVA SA-MI DEA UN RASPUNS SERIOS?

 9. MA AFLU IN DIFICULTATE SIMT CA CEVA NU ESTE IN REGULA SIMT CA SE SIMTE FFF RAU PTR PUTIN TIMP NU POT VB CU EL.DE FIECARE DATA CAND I SE INTAMPLA CATE CEVA PRESIMT NU MI S-A MAI INTAMPLAT CU NIMENI AS VREA SA STIU DE CE………………?NU POT INTELEGE DE CE NUMAI CU ACEST BAIAT….

 10. casa poti face o clarviziune si sa poti vorbi telepatic
  telepatia sunt de doua feluri:
  telepatie prin comunicare si telepatie prin imagine
  casa poti sa te folosesti de astfel de fenomene
  trebuie sa te gandesti la o persoana si sa
  nu te eliberezi de orice gand si sa te eliberezi de
  orice stare sufleteasca adica sa nu te mai gandesti ca esti indragosti etc.
  la uni se pot dezvolta foarte repede sau greu

 11. Ca sa poti sa vorbesti pe telepatie si sa intelegi ce este telepatia si ce se poate sau nu intra pe ******. Comanda de acolo un dispozitiv, de preeferat cat ma avansat.
  Vei putea sa opresti telepatia si atacurile oculte partial sau total(pentru a vedea cu cine comunici), vei putea vedea ce exista si ce nu (exemplu vorbit cu mortii), vei putea sa iti maresti abilitatile telepatice fara sa risti sa fii atacat!

  Comentariu EDITAT: Am mai repetat si altadata. Reclama e interzisa fara a contacta administratorul acestui site! Nu mai insistati!

Leave a Reply