miercuri, august 17, 2022
AcasăFranturi de realitateSemnal de alarma: nici nu va vine sa credeti ce contin condimentele...

Semnal de alarma: nici nu va vine sa credeti ce contin condimentele din supermarketuri!

Semnal de alarma: nici nu va vine sa credeti ce contin condimentele din supermarketuri!

Dati like si inscrieti-va AICI pe pagina oficiala de Facebook a site-ului Almeea.ro

https://www.facebook.com/almeea2008

condimente toxiceIn general, condimentele naturale (piperul, scortisoara, busuiocul, cuisoare, tarhonul, ghimbirul, coriandru etc.) sunt foarte bune pentru sanatate. Dar, ce ne facem atunci cand avem parte de condimente conventionale care contin ingrediente nocive? Adica, coloranti artificiali, conservanti si alte substante toxice? Iar acestea se pot gasi in multe supermarketuri din Romania., din pacate.

Contaminarea condimentelor apare de obicei in timpul depozitarii, prelucrarii, distributiei si vanzarii. Condimentele pot fi contaminate cu bucati de insecte, par de rozatoare sau fecale. Pentru a scapa de aceste ingrediente nu atat de delicioase, producatorii de condimente le pot steriliza cu substante chimice toxice, cum ar fi oxidul de etilena. Dar, studiile celulare confirma ca oxidul de etilena provoaca mutatii genetice si anomalii cromozomiale ale ADN-ului, care pot duce la cancer. De asemenea, potrivit Agentiei pentru Protectia Mediului din SUA, efectele acute (pe termen scurt) ale oxidului de etilena la om constau in afectarea sistemului nervos central (SNC), depresie si iritatii ale ochilor si mucoaselor. Unele date au aratat o crestere a incidentei leucemiei, cancerului de stomac, cancerului de pancreas si a bolii Hodgkin la lucratorii expusi la oxid de etilena. Totusi, aceste date sunt considerate a fi limitate si neconcludente din cauza incertitudinilor din studii.

Un alt proces de sterilizare a condimentelor este iradierea lor. Acesta este procesul de utilizare a radiatiilor pentru a distruge bacteriile si alti contaminanti. Totusi, in acelasi timp, produsul finit are niveluri scazute de vitamine si enzime naturale. Iradierea schimba compozitia chimica a unui condiment, creand produse toxice, ca urmare a cresterii expunerii noastre la radicalii liberi. Radicalii liberi provoca imbatranire si boala!

De asemenea, un numar mare de condimente din supermarketuri contin glutamat monosodic, un cunoscut cancerigen, perturbator endocrin si distrugator al celulelor creierului. De asemenea, el poate fi legat de dezvoltarea unor probleme cardiace si renale, dar si tulburari neurologice, ca Alzheimer sau Parkinson. Glutamatul monosodic poate duce, de asemenea, la inflamatii, migrene, obezitate sau la deteriorarea celulelor, pentru a numi doar cateva efecte potentiale.

Condimentele conventionale din supermaketuri mai pot contine, totodata:
* coloranti artificiali;
* arome artificiale;
* conservanţi.

De aceea, va sfatuim sa cumparati doar condimente certicate organic, sau, daca aveti posibilitatea, sa va cresteti singuri condimente in sera sau in gradina.

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

3 Comments