Produsele de carne din supermarketuri sunt gazate cu monoxid de carbon, cel care iese din tevile de esapament ale masinilor! Evitati-le!

Social Media

monoxid de carbon carneDintre toate chimicalele si toxinele gasite in produsele alimentare, cel mai ingrijorator este monoxidul de carbon. Da, monoxidul de carbon, un gaz fara miros, dar mortal. Multe autoritati de securitate alimentare din lume, inclusiv cele din Romania, se pare ca sunt de acord utilizarea monoxidului de carbon ca si conservant de culoare in carne si produsele de carne, deoarece, in mod evident, ajuta la mentinerea lor in stare buna pentru mai mult de 20 de zile. Monoxidul de carbon (ce este substanta cancerigena din fumul de tigara) e folosit pentru a da pestelui si carnii un „look” rosu de prospetime, atragand astfel cumparatorii. Cu toate acestea, unii au avertizat ca acelasi aspect rosu lucios poate ascunde alimente mai mult sau mai putin stricate.

Exista alternative naturale si deloc nocive monoxidului de carbon? Desigur ca da. De exemplu, intr-o stire de pe site-ul usatoday.com se arata ca exista o companie in SUA, denumita Kalsec, doreste sa ofere o alternativa naturista monoxidului de carbon, din extract de rozmarin, care ar mentine culoarea rosie a carnii cel putin 10 zile. Dar, aceasta oferta n-ar fi avantajoasa financiar pentru producatorii de carne, pentru care monoxidul de carbon e mai ieftin si mai „sigur”.

Deci, noi, consumatorii, cei care mancam carne, mezeluri si alte preparate, ne intoxicam implicit si acest monoxid de carbon. Daca am respira acest gaz in mod direct, am muri instantaneu. O cantitate mai mica de gaz, desi nu ne omoara, ne provoaca probleme grave de sanatate, in special asupra creierului si a sistemului neurologic. Site-ul silentshadow.org spune clar:

Pana la 40% din cei otraviti cu monoxid de carbon pot suferi probleme care variaza de la amnezie, dureri de cap si pierderi de memorie si de personalitate si pana la pierderea controlului asupra muschilor vezicii urinare, precum si probleme de vedere.

Asta desi exista studii „stiintifice” care lauda monoxidul de carbon, spunand ca acesta n-ar reprezenta niciun pericol „toxic” pentru sanatatea umana. Am ajuns ca ceva toxic sa fie considerat ca „normal”… Monoxidul de carbon este gazul toxic ce iese pe tevile de esapament al automobilelor. Si acest gaz noi il folosim la produsele din carne…

 


Social Media

5 Comments

  1. cat din monoxid ramane in carne? mult/putin/deloc? vreau sa vad niste cifre, inclusiv cat la % din doza maxima admisa de CO reprezinta cantitatea eventual ramasa. iar asta ca substanta X se gaseste si in Y e o tampenie. gazele de esapament contin si apa, deci dupa logica asta ar trebui sa nu mai bem nici apa.

  2. Pentru toti ignorantii care spun ca monoxidul de carbon nu e toxic! Invit pe acele persoane sa se inchida in masina intr-un garaj si sa dea drumul la motor, stand asa cateva ore… ii garantez ca pana a doua zi va ajunge la ceruri. Lumea e plina de ignoranti, de nestiuitori, dar care se cred specialisti…

4 Trackbacks / Pingbacks

  1. Produsele de carne din supermarketuri sunt gazate cu monoxid de carbon, cel care iese din gazele de esapament ale masinilor! Evitati-le! - REVISTE
  2. Omenirea e omorata incet si in tacere de alimentele pline de chimicale! |
  3. Omenirea e omorata incet si in tacere de alimentele pline de chimicale! | .::: CALIN ADRIAN :::.
  4. Cel de-al treilea razboi mondial a inceput: omenirea e omorata incet si in tacere de alimentele pline de chimicale! | Almeea - Site de spiritualitate si paranormal

Leave a Reply