Poftiti la McDonald’s si mancati de fapt ulei de silicon, pene de rata, petrol, medicamente, gandaci zdrobiti sau nisip! Va mai e foame?

McDonalds toxic 3Va e foame? Ar fi de preferat sa cititi acest articol, inainte de a va duce la un McDonald’s si sa va umpleti stomacul cu tot felul de chimicale si mancare nesanatoasa. Stiati ca atunci cand mancati la un restaurant fast-food aveti probabilitatea de a manca gandaci zdrobiti sau pene de rata in burgerul dvs? Iata in continuare o lista cu cele mai dezgustatoare ingrediente pe care le introduceti in voi, daca aveti de gand sa va duceti la McDonald’s:

1) Sulfatul de amoniu – este un produs secundar chimic al otelului si al productiei de fibre sintetice. Ea a fost sursa cea mai comuna pentru ingrasamantul de azot pentru gazon, pana la cresterile de preturi din 2004, cand s-a redus disponibilitatea acestuia. Ei bine, autoritatile sanitare cred ca in cantitati mici n-are ce strica organismului. Zau? S-au facut studii care arata ca, in cantitati ceva mai mari, sulfatul de amoniu poate provoca voma si diaree.

sulfat de amoniu

2) Uleiul de silicon – Un sortiment de la McDonald’s, Chicken McNuggets, e plin de dimetilpolisiloxan, un ulei de silicon care este adesea folosit pentru a face lentile de contact si alte elemente medicale.

ulei de silicon
3) Cisteina-L (pana de rata / par uman) – Restaurantele fast-food folosesc cisteina-L, un aminoacid sintetizat din par uman sau pene de rata, pentru a aroma carnea lor si a inmuia painea si produsele de patiserie.
pana de rata
4) TBHQ (tertiar butilhidrochinona) – este un produs obtinut din derivati de petrol, cu puternice proprietati antioxidante. Acest aditiv este atat de toxic, incat de consumati doar 5 grame din acesta, va poate omori pe loc. In cantitati mai mici, poate produce greata, voma, tiuit in ochi, delir, senzatia de sufocare.

petrol

5) Propilen glicol. Este un E periculos, fiind substanta principala ce se regaseste in lichidul de reincarcare pentru tigarile electronice. Pana acum cativa ani a fost interzis in Uninea Europeana, insa Directiva 2001/5/EC l-a repus in drepturi.

tigari electronice 3
6) Medicamente si antibiotice – Cercetatorii de la Universitatea John Hopkins au testat carnea de pui folosita de restaurantele fast-food (printre care si McDonald’s) si au descoperit ca acestea continea o cantitate importanta de medicamente si antibiotice cu care puii au fost tratati in marile ferme zootehnice! Astfel incat, atunci cand mancati la McDonald’s, va slabiti imunitatea organismului, ingerand si antibioticele care se gasesc in carnea de pui!

medicamente

7) Carmina (gandaci zdrobiti) – este un pigment al unui colorant rosu-deschis obtinut din sarea de aluminiu a acidului carminic, care este produs de unele insecte la scara larga, cum ar fi cosenila rosie si cosenila poloneza. Asadar, McDonald’s (dar şi alte companii, ca producatorul de iaurt Danone) folosesc carmina din gandacii zdrobiti pentru a da culoare produselor lor!

gandaci zdrobiti

8 ) Dioxid de silicon (silica / nisip) – Nisipul trebuie sa stea pe plaja, iar nisipul industrial trebuie folosit doar in industrie (ciment, fibra optica). Ei bine, McDonald’s, ni-l baga fortat si in mancare! Dioxidul de silicon este folosit in preparatele din carne de pui si vita, impiedicand “cocolosirea”.

dioxid de silicon

Tinand cont de toate cele spuse mai sus, mai aveti chef in continuare sa va duceti la McDonald’s?

11 Comments

Leave a Reply