Home Spiritualitate teoreticaCugetari Poate fi vazut Dumnezeu?

Poate fi vazut Dumnezeu?

by admin
7 views
Social Media
  •  
  •  
  •  

cosmos90Fenomenul “a vedea” este inselator, el presupune ca este ceva de vazut. Termenul “Dumnezeu” este de aceeasi natura, el presupune o prezenta, undeva, a unei persoane sau a unei personalitati supreme. Nu exista “Dumnezeu”. Ceea ce exista este Divinul, care este o forta, un ocean nelimitat de energie, de constiinta. Aceasta energie se manifesta sub numeroase forme. Se poate spune ca “Dumnezeu” este Creatia, o realitate creatoare, viata.

Identificarea cu corpul si cu mentalul lasa impresia de a fi cineva, un “eu” distinct de restul existentei, un ego, o identitate. Acest “eu” iluzoriu va priveaza de Divin. Distanta pe care el o creeaza este de asemeni un miraj. De fapt nicio separatie, nicio distanta nu este posibila. Voi credeti ca sunteti “voi” pentru ca sunteti nestiutori, amnezici. Voi v-ati uitat natura, conditia voastra originara si imuabila.

Forta vitala infinita, creatoare, nelimitata, pe care o redescoperiti renuntand la ego este “Dumnezeu”. Experienta pe care o faceti dincolo de stingerea “eu”-lui este adevarata viziune Divina. Si ce se vede atunci? Nimic ce ar evoca o identitate oarecare. Nu mai exista nici “eu”, nici “non-eu”. “Celalalt” nu exista. Ceea ce este in valurile marii, in muguri sau in frunzele moarte, este si in mine. Nicaieri nu ramane o linie de demarcatie intre mine si fiinta cosmica. Eu sunt in El; eu sunt El. Singur El exista. Asta este adevarata viziune, extazul mistic. Un trezit s-a exprimat in acesti termeni: “Tat Tvam Asi, tu esti Acesta”. In ziua cand veti simti sau veti trai Acesta, voi l-ati “vazut pe Dumnezeu”. Tot restul este imaginatie.

Ce este deci viziunea lui Dumnezeu, daca nu ar fi asimilarea fiintei voastre cu a Lui? Cum poate avea picatura de apa o perceptie directa, imediata si adevarata a oceanului? Pierzandu-se in el. Fuzionand cu el. Daca-L cautati pe Dumnezeu, faceti ca picatura de apa. Scufundati-va in Divin, ego-ul vostru sa dispara in El.

(fragment de Osho)

ATENTIE! Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate pentru articolele legate de vindecarea fizica, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente si/sau anumite exercitii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

S-ar putea sa va placa si

Leave a Comment