Atunci cand vine vremea rece si exista posibilitatea sa raciti foarte usor, trebuie sa fiti pregatiti pentru infectiile respiratorii specifice iernii. Cand simptomele nu sunt grave, puteti sa renuntati de tot la pastile gen Aspirina, Nurofen, Paracetamol si alte prostii de genul acesta, in locul lor folosind ingrediente naturale care sunt mult mai potrivite pentru organismul vostru. Iata cateva din remediile naturiste ce ar trebui sa fie obligatorii in perioada rece:
LAMAILE: pot fi folosite pentru a calma durerile de gat, pentru a curata sangele si a elibera mucusul din sinusuri sau gat . O limonada vindecatoare poate fi facuta prin adaugarea sucului obtinut de la o jumatate de lamaie, intr-o ceasca cu apa calda, la care putem pune si o lingurita de sirop de artar. La limonada astfel obtinuta se poate adauga si cateva boabe de piper, avand astfel un bun efect de curatare.
SUPA DE PUI: Este folosita cu succes inca din secolul al 12-lea, atunci cand medicul si filozoful Maimonides recomanda supa de pui pentru a trata raceala si gripa.
MUSTARUL: Pachete cu mustar pot fi plasate pe piept, pentru a reduce febra, ajutand astfel la vindecarea membranelor mucoase din plamani si piept.
GHIMBIRUL: ucide microbii. Ceaiul de ghimbir este exceptional, putand fi folosit ca antiviral dar si pentru deranjamente stomacale. Pentru a face ceai de ghimbir, se fierb doua linguri de ghimbir proaspat (tocat sau ras) amestecate in doua cani de apa. Se fierbe la foc mic timp de 15 minute, apoi se scoate de pe foc, lasandu-l inca 10 minute. Ceaiul de ghimbir poate fi consumat ori de cate ori este necesar, pentru ca, asa cum spuneam mai sus, ghimbirul este bun si pentru stomac si impotriva gripei si racelii. O baie de ghimbir stimuleaza sistemul limfatic si poate accelera drenajul limfatic.
USTUROIUL: Aceasta leguma reprezinta un tratament foarte bun impotriva racelii si gripei si poate fi de asemenea folosita pentru a preveni aparitia acestor afectiuni. Usturoiul crud are proprietati antifungice, antibacteriene si antivirale. Cercetarile au aratat ca usturoiul poate accelera vindecarea de gripa si, de asemenea, poate creste imunitatea. Prea mult usturoi poate provoca sangerari, astfel incat cei care au luat medicamente pentru subtierea sangelui, cum ar fi aspirina, ar trebui sa aiba grija atunci cand cresc cantitatea de usturoi in dieta lor.
Comentariile sunt închise.