O investigatie “Rise Project” demonstreaza ca berile produse in Romania contin chimicale toxice pentru organism! Site-ul Almeea v-a avertizat inca de acum 2 ani!

pericolul din bereIntr-o investigatie exceptionala interprinsa de Rise Project, aflam faptul ca marii producatori de bere din romania folosesc si ingrediente chimice in fabricarea berii, si nu doar ingrediente naturale. Citim din investigatia Rise Project.ro:

Declaratii, interviuri si documente obtinute de la persoane care activeaza in marea industrie a berii scot la iveala faptul ca cele patru mari companii producatoare de bere din Romania- Heineken Romania, Ursus Breweries, Bergenbier si Tuborg Romania – nu fabrica berea folosind doar ingredientele naturale. Tacit si fara a fi controlati in amanunt de autoritati, marii producatori de bere adauga in procesul de fabricatie produse si adjuvanti tehnologici pentru a fabrica licoarea adorata de romani. Practic, consumatorul nu cunoaste ce contine aceasta “bautura nobila”, intr-o piata in care doar companiile stiu ce e cu adevarat in bere.

Apa, hameiul, maltul din orz, malaiul sau alte cereale sunt ingrediente care se regasesc pe eticheta oricarei sticle sau doze de bere, fiind folosite in diverse combinatii. Aceste ingrediente nu reprezinta insa decat o mica parte din ceea ce contine cu adevarat o bere romaneasca.

Un fost director din cadrul Ursus Breweries a vorbit cu reporterii RISE Project, sub protectia anonimatului, despre felul in care se produce berea. Acesta dezvaluie o industrie in care magia chimiei, a adjuvantilor si aditivilor devine ingredient de baza al bauturii consumate de majoritatea romanilor.  Un fost angajat Heineken, care a dorit sa ramana anonim, a confirmat si el adaugarea substantelor in bere. “Fungamyl, Ceremix 6X MG sau Filtrase sunt doar cateva dintre substantele folosite”, relateaza acesta. Acestea sunt enzime industriale produse de Novozymes din Danemarca, o companie specializata in biotehnologii alimentare. Fungamyl-ul accelereaza descompunerea amidonului pentru a produce o cantitate mai mare de alcool, iar Ceremix-ul imbunatateste calitatea berii si a materiilor prime.

Lista continua insa. Fostul angajat Ursus a povestit ca se mai adauga inhibitori pentru stabilizarea spumei si aditivi pentru aromatizare. Cel de la Heineken aminteste de stabilizatori ca PVPP-ul si extracte de hamei modificat, cum este tetrahop-ul. Un alt angajat al unei fabrici de bere Heineken confirma si el folosirea aditivilor si enzimelor industriale, spunand ca lista lor nu ar incapea pe eticheta berii.

Site-ul Almeea.ro v-a vorbit inca de acum cativa ani ca berea din comert este una toxica – vedeti articolul acesta din 2013: Otrava din berea fabricata industrial! Va va intoxica trupul! Va spuneam atunci berea pe care o cumparam din comert poate contine o serie de substante chimice ca disodiu de calciu EDTA sau gliceril monstearat. De asemenea, berea, fabricata cu asemenea ingrediente, odata introdusa in trup, se transforma intr-un adevarat “invadator”, devenind un fel de “otravitor al organismului”. Berea va stresa intreg sistemul gastrointestinal, de la gura, gat si pana la colon, si poate favoriza aparitia de cancere, in special cancer de esofag. Si, desigur, in general, consumul exagerat de bere cu alcool poate creste riscul atacului cardiac, provoca diabet si poate crea probleme de ficat.

Daca va intrebati ce puteti face, noi va dam acelasi sfat: ori cautati o bere fabricata dupa metode traditionale (nu marcile din reclamele de televizor: Bergenbier, Ursus, Timisoreana etc.), ori renuntam de tot la bere si daca tot vrem sa consumam ceva alcool, mai bine bem moderat niste vin rosu natural, ce provine cancerul, este cardioprotectiv si neuroprotectiv.

4 Comments

Leave a Reply