Nu mai tratati durerile de cap cu Aspirina sau Nurofen, caci au un efect placebo si va intoxica organismul!

Vrei ca durerea de cap sa dispara? Ia un Nurofen sau o Aspirina, un pahar cu apa si inghite pastila. Si apoi, durerea de cap a disparut. Sau, cel putin asa ne invata propaganda industriei farmaceutice. Dar, un studiu al cercetatorilor olandezi a descoperit faptul ca, la fel, durerea de cap trece si daca se consuma un medicament-placebo. De fapt, ideea este ca apa isi face treaba, nu substanta chimica numita Nurofen sau Aspirina. Prin bautul de apa, durerea se amelioreaza, intrucat deshidratarea cauzeaza ca histaminele sa reactioneze cu zonele de durere ale corpului.

Pe de alta parte, exista mitul ca “o aspirina pe zi ar reduce riscul aparitiei infarctului de cord”. Un alt mit, valorificat cu mult succes financiar de catre corporatiile farmaceutice. De fapt, aspirina distruge stomacul, cauzeaza ulcere si sangerari gastrointestinale. Mai mult decat atat, un studiu publicat de Institutul National de Cancer din SUA a relevat faptul ca femeile care iau 2 sau mai multe aspirine pe saptamana pentru mai mult de 20 de ani, au un risc mai mare cu 58% de a face cancer pancreatic, comparativ cu femeile care au luat extrem de rar aspirina.

Dar, daca ne doare capul, ce putem lua, in afara de clasicele medicamente? Iata cateva sfaturi naturiste:

* Apa: este intotdeauna prima alegere in tratamentul natural al durerii. A bea doua cani de apa naturala poate elimina durerile abdominale, durerile de cap, de spate, colitele etc. Apa poate preveni imbatranirea prematura, fiind utila si in curele de astm.

* Uleiul de peste: un studiu din 2006 a relevat faptul ca un consum zilnic de ulei de peste reduce durerea la 60% din pacienti. In plus, uleiul de peste nu are niciun efect advers.

* Vitamina D: Lipsa vitaminei D cauzeaza 75% din durerile de spate. Evitati sa luati vitamina D sintetica si o obtineti natural, ca, de exemplu, prin expunerea la soare.

Desigur, ca sunt si alte remedii impotriva durerii, ca de exemplu acupunctura, cea mai straveche metoda de tratament de succes pentru eliminarea durerii.

12 Comments

  1. Pingback: Civilizatia | odoricaion 18 sept. 2013

Leave a Reply