Din ce in ce mai multi oameni poarta ochelari de soare, chiar si atunci cand soarele nu straluceste pe cer. De ce o fac? Doar pentru a fi „cool”? E foarte gresit acest lucru! Intr-un articol publicat in anul 1980 in revista „Let’s Live”, Dr. Ornstein a explicat de ce lumina solara e atat de importanta pentru organism, ea fiind extrem de vitala.
Creatorul ne-a oferit pentru sanatatea emotionala si fizica a noastra glanda pineala. Pentru a fi activa, e necesara lumina soarelui pentru functionarea corespunzatoare a acestei glande. Lumina, ca energie electromagnetica constienta ce provine din soare, intra in trup prin intermediul nervilor optici care se gasesc in ochi, stimuland astfel glanda pineala, un organ fotoreactiv. Glanda pineala converteste energia luminoasa in impuls electrochimic care hraneste direct hipotalamusul.
Hipotalamusul este parte a creierului care mediaza toate procesele vitale ale corpului, prin conexiunile sale imediate si directe cu glanda pituitara si cu sistemul nervos parasimpatic. Hipotalamusul contine celule fotosensibile care converteste semnalul electromagnetic al luminii in impuls neurochimic, care ajunge direct in glanda pituitara. Aceasta, in schimb, secrete hormoni, mentinand hemeostaza. Cunoscand toate aceste lucruri, ar fi bine cat mai rar sa purtati ochelari de soare. Ochii umani sunt capabili sa ajusteze lumina solara atat cat e nevoie. Asa ca nu mai e nevoie sa mai folosim ochelarii de soare, pentru a filtra aceasta lumina.
In cartea sa „Planul de detoxificare naturala: un program pentru detoxificare fizica si emotionala”, Roy Mankovitz afirma: „Partea negativa in a purta ochelari de soare il reprezinta faptul ca acestia interfereaza cu o portiune a sistemului endocrin ce implica glanda pineala, ce este sensibila la lumina. Nu intelegem pe deplin cum functioneaza glanda pineala, dar, dupa cate stim pana acum, e bine sa nu o impiedicam sa functioneze normal”.
Asociatia de Medicina Complementara din SUA recomanda: „Limitati perioada de timp in care folositi ochelari de soare, intrucat ei opresc mult lumina ce traverseaza ochii pentru a ajunge la glanda pineala”.
Un alt specialist in domeniu avertizeaza: ochelarii de soare si lentilele de contact va „fura” energia, blocand o parte din razele ultraviolete ce trec prin ochi catre glanda pineala.
In plus, glanda pineala produce un hormon cheie: melatonina. Cu cat stati mai mult la soare in fiecare zi, cu atat creste productia de melatonina. Aceasta este un antioxidant puternic, previnind lezarea moleculelor de ADN de catre anumiti carcinogeni, stopand mecanismul prin care acestia provoaca cancer. A nu se uita ca suplimente de melatonina se administreaza pacientilor cu tulburari de ritm circadian, tulburari de invatare sau memorare, maladia Alzheimer, neoplazii, obezitate etc.
De aceea, se recomanda sa nu purtati ochelari de soare!
Da cum se face atunci ca nu oti conduce vara fara ochelari de soare cand soarele iti bate in fata prin parbriz? Explica asta. Apoi o sacred prostia asta de articol care indeamna la mai multe accidente auto.
XTC, nu cred ca toata ziua conduci cu ochii in soare. Pentru asta fiecare masina e dotata cu parasolar. Eu de 10 ani conduc si am folosit intotdeauna parasolarul, cand am avut nevoie (sub 0,5% din timpul de condus), niciodata ochelarii de soare. Acestia chiar sunt periculosi la condus, pentru ca obtureaza din vederea de ansamblu atunci cand conduci. Un parasolar e suficient ca sa nu te orbeasca Soarele. Asa ca e prostie comentariul tau.
Silivriano
SOARELE TRECE SI PRIN OCHELARII DE SOARE! K DOAR NU SANT MASCA DE SUDURA!!, IAR GLANDA PINEALA E INTRE OCHI DECI PERMANENT IN SOARE CHIAR DACA PORTI OCHELARI NU E AFECTATA, IAR PITUITARA E-N CRESTET, ACESTE GLANDE FAC LEGATURA CU SUFLETUL,MULTI STIU ASTA..
sunt student la medicina anul 5 , si pot confirma ca este o aberatie articolul care face legatura intre lumina si glanda pituitara. de asemenea clinic s-a demonstrat ca expunerea prelungita la radiatii UV conduce la aparitia carcinoamelor epteliale (cancere de piele).de asemenea expunerea la soare trebuie sa existe fiind necesara autosintezei de vitamina d3 (colecalciferol) . de asemenea chiar si cand e luminozitatea mai mica , radiatiile uv pot fi nocive…. daca vreti pot face un material bazat pe studii clinice si experienta personala(sunt operat la ochi in vederea inlaturarii dioptriilor prin tehnica LASEK )
noi,orasenii suntem mult mai bolnavi decat cei care muncesc in mediul rural,intrucat muncim in interiorul cladirilor si avem parte de 8-10 ore de iluminare artificiala.
aceasta lumina artificiala are lungimi de unda diferita ( tuburi de neon ) si au culori si intensitati diferite .DAR niciodata identica cu lumina cnaturala produsa de Soare.
sateni stau foarte mult in lumina naturala.
asta ar trebui sa ne dea de gandit
cati oraseni cumpara pastile? cati sateni??? este adevarat ca acestia din urma nu isi permit din cauza preturilor,dar ei apeleaza si la remidiile naturiste.
avem nevoie de lumina soarelui pentru ca asa am fost conditionati (creati) genetic
si nu pentru traiul in pesteri sau mine intunecoase.
despre ochelarii de soare…………. trebuie sa facem diferenta dintre termenii A AVEA NEVOIE si termenul AS VREA SA AM SI EU CA SUNT INVIDIOS de ce sa aiba mumai vecinul meu.
Articolul e super deștept. Dacă se poate, sudați fără mască sau ochelari, iar dacă cumva prindeți o eclipsă să nu folosiți cumva ochelari de protecție, la fel și în cazul în care sunteți la schi sau faceți drumeții iarna prin locuri înzăpezite, iar soarele își face de cap. Nici la mare nu sunt indicați. Dacă veți ține cont de aceste sfaturi în mod sigur veți deveni un client fidel al oftalmologilor. Vorbind serios oamenii normali folosesc ochelari în momentul în care lumina soarelui deranjează, obosește, doare, organismul declanșează aceste simptome atunci când ceva nu este în ordine, iar ochii lăcrimează tocmai pentru a se proteja. Bine-înțeles că tot cea-ce este dus la extreme nu poate să fie sănătos, fiindcă sunt mulți care umblă cu ochelari de soare și noaptea.
ma da tare sinteti.
Aviz amatorilor !
Faptul ca purtam ochelari de soare nu influenteaza glanda pineala /pituitara si sau hipotalamusul ! Glanda pineala intr-adevar este sensibila la lumina, insa la cea „nevazuta” de ochi.constructia ei este asemanatoare cu a ochiului. Glanda pineala raspunde la alte tipuri de game de lumina cosmica si evident solara sau ale lunii, fotoni ce trec prin scalp sau alte parti ale corpului, fara probleme, nu e nevoie sa se tranmita prin ochi spre glanda.in jurul varstei de 12 ani ajunge la dezvoltare optima, apoi , daca nu este ingrijita se calcifeaza o parte din ea, nemaifiind sensibila la cele mai mici firicele de „pico-raze” care au ramas dupa filtrare de catre ozon/ atmosfera.
Nu mai credeti toate prostiile ce se scriu despre hrana cu energia solara si bazaconii de astea.
Ba am citit ca te poti incarca solar energetic prin parul prins in coc pt ca e ca o bobina…
Iar cei mai mari invatati spirituali sunt cheli…tibetanii in temple…
Ba ca glanda pineala se activeaza prin tot felu de exercitii care mai decare mai penibule si ilogice
Glanda pineala se dezvolta intr-adevar in natura, dar cek mai important prin constiinta ( constientizarea extrem de profunda a lucrurilor externe si interne din suflet si trup.