Majoritatea oamenilor isi explica boala sau accidentul ca pe un ghinion pe care il au in viata, o nedreptate, mai ales daca e vorba despre o boala ereditara sau contactata de la altcineva. O astfel de gandire inseamna a fi impotriva legii responsabilitatii. Fiecare boala sau accident care apare in viata ta sunt provocate de tine insuti.
Boala reprezinta un semnal dat de corpul tau. Supraconstiinta ta iti trimite un mesaj, deoarece unele dintre actiunile tale, dintre gandurile si vorbele tale sunt contra legii iubirii si a legii responsabilitatii. Nu serveste la nimic sa ai resentimente fata de natura sau sa te acuzi pe tine din cauza unei boli, este mai important sa primesti mesajul sa sa-i multumesti corpului tau pentru ca ti l-a trimis. Cand nu stii despre ce mesaj este vorba este suficient sa intrebi: „Ajuta-ma sa aflu mesajul, nu inteleg despre ce este vorba.” Acceptand sa il gasesti, faci un act de iubire fata de tine insuti. „Oare de ce am din nou gripa? M-am saturat de atatea gripe! Imi ajunge!”, „Iar am migrene” sau „Nu mai imi trece durerea de spate”. Prin astfel de afirmatii, accepti sau refuzi propria ta responsabilitate. Daca pui intrebarile potrivite, supraconstiinta ta te va ajuta. Daca nu, frecventa bolilor tale sau a accidentelor va creste.
Cand intelegi, trebuie sa actionezi in consecinta, adica sa intreprinzi o actiune. Fiecare afectiune sau boala este un mesaj in sine. Dar raul nu este doar fizic. Metafizica, care inseamna a vedea dincolo de lumea fizica, demonstreaza acest lucru. Iata cateva exemple de afectiuni:
1) Artrita. A suferi de artitra inseamna a fi convins ca ceilalti profita de tine, iar criticile interioare nu sunt exprimate in mod deschis. Artitra afecteaza persoanele care nu stiu sa refuze si care emit acest lucru prin vibratiile lor. Oamenii actioneaza in functie de ceea ce primesc: profita de aceste vibratii. Mesajul artitrei se poate citi astfel: „Nu te mai gandi ca toata lumea profita de tine… Tu te supui… Afirma-te, spune nu cand ai ocazia. Cand alegi sa ii faci un serviciu cuiva, fa acest lucru dar fara sa ai asteptari. Nu mai critica si inceteaza sa mai vrei sa ii schimbi pe ceilalti.”
2) Durerea de genunchi inseamna ca esti prea inflexibil, prea incapatanat. Adeseori este semn ca orgoliul iti domina gandurile. O persoana prea autoritara care refuza sa fie flexibila in opinii, se teme de ceea ce ar putea crede ceilalti despre ea. Tine la ideile ei cu multa incapatanare. Daca te doare genunchiul primesti un semnal sa fii mai flexibil, sa nu iti mai fie frica de „ce spun ceilalti” si sa fii deschis fata de parerile celorlalti. Exista cineva in viata ta, care ai vrea sa aiba aceeasi opinie ca si tine? Corpul tau iti spune ca aceasta atitudine nu iti este benefica si ca actionezi impotriva iubirii.
3) Durere bucala. Si gura vorbeste. Orice afectiune in zona bucala semnifica faptul ca ai pareri prea fixe. Spiritul tau este prea inchis. Refuzi sa recunosti un mesaj in opiniile celorlalti. Daca ai dureri de dinti, este momentul sa iei o hotarare. Cand amani prea mult sa iei o decizie, inseamna ca rezultatele acelei hotarari te sperie. Corpul tau iti spune: „Nu-ti fie frica. Oricare ar fi alegerea ta, va fi doar a ta. Esti in stare sa faci fata consecintelor. Poti sa faci sa apara evenimente care te pot ajuta”. Daca este vorba de o afectiune a gingiilor, va trebui sa intaresti acea decizie. Ti se spune: „Nu-ti fie frica. Ai luat o hotarare, acum actioneaza in consecinta”.
4) Durerea de spate. Daca ai impresia ca iti lipseste sprijinul in viata si te deranjeaza acest lucru, corpul tau te va avertiza printr-o durere de spate. Coloana vertebrala este cea care iti sustine corpul. Fara indoiala esti o persoana care este in stare sa ia toata raspunderea pentru fiecare ceilalti in spatele lui si care se simte responsabila pentru fericirea sau nefericirea celorlalti. Insa aceasta responsabilitate este atat de grea incat vei avea nevoie de un sprijin suplimentar. Exact ceea ce tu nu obtii. Superconstiinta ta iti trimite urmatorul mesaj: „Nu mai crede ca esti responsabil de fericirea sau de nefericirea celorlalti. Daca vrei sa ajuti pe cineva, fa asta, dar de bunavoie, din dragoste si nu pentru ca te simti obligat sa faci asta. Tu esti singurul care iti sustii decizia.” Daca faptul de a-ti lua responsabilitati te ajuta sa te realizezi, vei fi apt sa faci acest lucru, fie ca este vorba despre profesie, fie de alte domenii ale vietii tale. In acest caz, nu ai nevoie de niciun sprijin. Daca nu ai putea face acest lucru, nu ti-ai propune niciodata sa faci asa ceva.
Daca simti o durere in partea superioara a spatelui, partea ta afectiva este afectata, iar daca este vorba despre partea inferioara, este vorba despre latura materiala si financiara.
5) Febra. Daca ai febra, aceasta este adeseori semnul unei furii interioare gata sa explodeze. Singura modalitate de a o face sa iasa este un acces de febra. Prea multe dorinte inchise, izbucnesc dintr-o data. Corpul tau vrea sa te faca sa intelegi ca „trebuie sa spui ceea ce ai de spus si asta, pe masura ce apar diverse situatii. Nu mai pastra totul in tine. Furia nu iti face deloc bine. Te pedepsesi tu insuti.”
6) Dureri de maini. Cand ai probleme la brate, inseamna ca nu esti constient de utilitatea si de valoarea ta. Adeseori iti imaginezi ca ceilalti nu te apreciaza. Crezi ca valoarea ta este mai mica decat a celorlalti. Corpul tau vrea sa iti transmita un mesaj: „Priveste cat de util esti, asa cum esti acum. Ceilalti chiar au nevoie de tine. Esti apreciat.” Aceasta manifestare poate fi de asemenea legata de faptul ca exista o situatie benefica in viata ta, pe care nu indraznesti sa o fructifici. Poate astfel iti tii ocupate bratele si mainile, care nu te mai multumesc. Ai prefera sa faci altceva. Iar acest lucru este valabil mai ales in ceea ce priveste munca ta. Oare faci intr-adevar profesia care corespunde aspiratiilor tale? Observa cand apare afectiunea, durerea. Mesajul transmis este: „Haide, actioneaza conform dorintelor tale interioare, sa nu iti mai fie teama”.
7) Durerea de picioare. Ai nevoie de picioarele tale pentru a te deplasa unde vrei, pentru a avansa. O problema sau o durere de picior inseamna ca nu mai poti inainta, iti este frica de viitor. Supraconstiinta ta te atentioneaza ca nu ai motive de ingrijorare. Esti in stare sa indeplinesti ceea ce vrei. Haide, indrazneste. Poti sa faci sa se intample ce vrei in momentul in care ai nevoie. Daca vrei sa iti schimbi serviciul si iti este teama pentru siguranta ta financiara, durerea ta de picior iti atrage atentia ca este momentul favorabil pentru a lua o decizie si nu ai de ce sa te temi.
8 ) Durerea de gat. Majoritatea oamenilor pun durerile de gat pe seama frigului sau a suprasolicitarii corzilor vocale. Gatul este calea prin care ne exprimam. Supraconstiinta ta te sfatuieste sa te exprimi fata de cineva. Iti este frica sa faci acest lucru. Iti ascunzi furia. Ai fost atat de surprins incat nu ai spus nimic, ai inghitit totul, nu ai reusit sa vezi dragostea din fiecare vorba spusa. Adeseori nu suntem constienti de faptul ca unele cuvinte ne ranesc. Ne place mai mult sa credem ca suntem indiferenti. Astfel este mai putin amenintator, insa, sufletul tau stie acest lucru. Iar acest comportament se transforma intr-o durere de gat. Gestul pe care il poti face este sa sa te exprimi fata de persoana in cauza si sa-i impartasesti ceea ce ai trait in momentul in care cuvintele ei te-au ranit.
9) Laringita. In cazul unei laringite nu iti este frica doar sa te exprimi, ci si sa iti afirmi opinia. Cu siguranta ai refulat o replica cand te aflai in fata unei autoritati. Pentru a evita reactia acesteia, ai preferat sa taci. Nu te lasa impresionat. Exprima-ti parerea. Interlocutorul tau va fi surprins de interesul pe care il arati si de sinceritatea parerilor tale. Daca laringita ta ascunde furie si ranchiuna, va trebui sa te eliberezi de ele si sa le exprimi fata de persoana in cauza. Te sfatuiesc sa ii spui asa: „Acum imi este teama de reactia ta. Mi-e frica sa nu te raneasca ceea ce iti spun, insa trebuie sa iti vorbesc. O fac pentru mine. Am nevoie sa imi exprim parerea”. Daca nu iti spui opinia, vei acumula furie si ranchiuna foarte multa. In plus, stii ca nu este bine pentru tine. Daca laringita persista, inseamna ca nu ti-ai ascultat corpul.
10) Incontinenta urinara, in cazul copiilor (faptul ca fac pipi in pat) inseamna ca acestia simt o frica mare fata de unul dintre parintii lor. Poate fi vorba despre tata, mama sau o alta persoana care reprezinta autoritatea. Frica nu este neaparat de natura fizica. Copilul il iubeste atat de mult pe acel parinte incat ii este frica sa nu il dezamageasca. Nu indrazneste niciodata sa actioneze contra dorintelor acestuia. Nu este o atitudine benefica pentru el. Se priveaza de ceea ce este bun pentru el si nu este el insusi. Este foarte important sa recunoastem acest fenomen si sa incercam sa taiem cordonul cu parintele in cauza. Daca ai un copil care are aceasta problema, explica-i ca nu este obligat sa-i faca pe plac nimanui: nici mamei, nici tatalui sau. Sunt experientele lui si orice ar face, nu are de ce sa-i fie teama ca va dezamagi pe cineva. Incurajeaza-l in loc sa-l certi. Se va simti mult mai implinit.
11) Tuse. O persoana care tuseste foarte des, are tuse cronica, este o fiinta sufocata de viata. Are o mare nervozitate. Se simte opresat de o anumita situatie. O tuse trecatoare insa este semn de plictiseala sau de critici. Tusea apare in momentul in care acea persoana se plictiseste sau se autocritica sau critica pe cineva, in sinea ei. Corpul acelei persoane incearca sa ii spuna: „Incearca sa nu te mai plictisesti sau sa critici. Cauta sa afli mesajul transmis sau sa accepti ceea ce se intampla in prezent.”
12) Constipatia. Intestinele reprezinta locul in care se asimileaza alimentele pentru a le transforma in elemente nutritive. Parcursul ideilor urmeaza acelasi proces. Cand cineva sufera de constipatie, inseamna ca se agata prea mult de ideile vechi. Nu face loc pentru cele noi. Poate fi un semn de meschinarie sau a cuiva care pastreaza lucrurile, bunurile materiale. Supraconstiinta sa ii spune ca a venit momentul sa renunte la ele, sa se relaxeze si sa uite de lucrurile din trecut.
13) Diaree. A avea diaree inseamna exact contrariul. Lasi ideile sa treaca prea repede, refuzi sa accepti ideile nou venite. Iti este frica de ceea ce aduc cu ele. Ai vrea ca totul sa se desfasoare mai repede. Ai vrea ca totul sa fie deja facut, trait. Diareea indica de asemenea respingerea, adica a te respinge pe tine insuti sau a-ti fi teama sa nu fii respins de ceilalti. Corpul transmite mesajul ca este inutil sa-ti fie frica. Fricile tale sunt rezultatul imaginatiei tale. Exista frici care uneori pot fi benefice. De exemplu: vrei sa treci strada si apare un camion. Este bine sa iti fie frica: acest lucru te ajuta sa te opresti si sa dai inapoi, pentru a nu fi lovit. Primesti semnale ale corpului doar atunci cand este vorba despre o teama care nu este benefica.
14) Boli de rinichi. Problemele la rinichi ii afecteaza pe oamenii care critica si care sunt adeseori dezamagiti si frustrati. Cred ca nimic nu le reuseste. Isi plang de mila. Nu au ganduri benefice pentru ei: acesta este mesajul transmis de supraconstiinta. Iar cum ei sunt cei care provoaca tot ceea ce li se intampla, trebuie sa invete sa fie responsabili.
15) Durerile de sani sunt datorate unei atitudini autoritare, prea transante fata de cineva. Nu este un lucru benefic pentru nimeni.
16) O afectiune a ochilor, a urechilor si a nasului inseamna ca lasi sa te deranjeze ceea ce vezi in jurul tau. Corpul tau iti spune ca nu este treaba ta sa te amesteci. Daca situatia te priveste pe tine si iti afecteaza spatiul privat, ia masurile necesare pentru a schimba situatia. Acelasi fenomen se produce si in cazul urechilor. Te lasi deranjat de ceea ce auzi. La fel si in cazul nasului, care iti spune ca te lasi deranjat de ceva sau cineva pe care nu il poti mirosi. Sunt semnale ale corpului tau. Aceste semnale iti demonstreaza ca nu iti este bine asa cum esti acum. Nu este bine sa te lasi deranjat si daca ar fi bine, nu ai primi aceste mesaje.
Comments are closed.