Marile corporatii farmaceutice si alimentare doresc sa nu mai consumam sucuri naturale din fructe, caci ele ar produce „hipertensiune arteriala”! O fi mai sanatoasa Coca-Cola!?

Social Media

suc de fructeZiarul Gandul, citand o stire de pe cotidianul britanic Daily Mail, ne sperie si ne spune ca sucurile naturale de fructe nu sunt bune, crescand hipertensiunea arteriala! Citez din stire:

Sucurile de fructe consumate zilnic la micul dejun pot contribui la instalarea hipertensiunii arteriale, crescand astfel riscul de infarct si angina pectorala, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii australieni, informeaza dailymail.co.uk.  Persoanele care consuma in mod regulat sucuri de fructe proaspete, de exemplu de portocale, au un nivel al tensiunii arteriale mult mai mare decat cele care consuma ocazional astfel de bauturi, spun cercetatorii de la Swinburne University of Technology din Hawthorn, Australia. Hipertensiunea arteriala poate creste riscul de instalare a unor tulburari cardiace, precum angina pectorala, si de producere a unui infarct.

Autorul principal al acestui studiu, profesorul Matthew Pase, spune ca aceasta descoperire este importanta pentru ca exista „o perceptie generala potrivit careia sucul de fructe proaspete este sanatos”. „Desi contin vitamine esentiale, sucurile de fructe au un nivel ridicat de zaharuri si o cantitate neglijabila de fibre”, a spus acesta. Din acest motiv, consumul frecvent de sucuri de fructe proaspete poate contribui la cresterea nivelului de zahar din alimentatie – provenind din celelalte alimente si bauturi consumate in timpul zilei. Cercetatorul spune ca un pahar de 250 de mililitri cu suc de fructe poate contine 115 calorii, echivalentul a sapte lingurite  de zahar. Prin comparatie, o cutie cu cola contine 139 de calorii.

Nu in ultimul rand, sucul de fructe proaspete consumat regulat poate afecta smaltul dintilor in cazul copiilor mici, specialistii recomandand parintilor sa inlocuiasca aceste bauturi cu apa si lapte. Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda un consum de zahar zilnic de maximum sase lingurite.

P.S. Acest studiu vine sa ne sperie pentru a nu mai consuma fructe si legume. E adevarat ca unele fructe si legume sunt periculoase pentru ca ele sunt tratate chimic in sere si livezi, dar fructele si legumele crescute natural nu au ce rau sa-ti produca. Intr-adevar, nu trebuie abuzat de ele, dar 1-2 pahare pe zi sunt o adevarata mana cereasca. De exemplu, sucul de mere, morcovi si sfecla rosie este ideal pentru prevenirea si tratarea unor boli grave (cancerul, de exemplu – vezi articolul O bautura miraculoasa… ucide chiar si celulele canceroase! Incercati-o!). Studiile de genul acesta sunt nocive pentru ca ne indeparteaza de ce este natural si ne stimuleaza sa consumam alte lucruri cu adevarat nesanatoase. Si, apropo, daca intr-adevar sucurile de fructe ar creste tensiunea arteriala, aceasta ar putea fi combatuta cu succes de consumul de usturoi (vezi articolul Usturoiul invinge cel mai bun medicament folosit in hipertensiunea arteriala! Fata de acest rezultat, industria farmaceutica face infarct!).

Dar, precum se stie, unele din studii sunt finantate tocmai de marile corporatii farmaceutice si de cele de produse alimentare, pentru a denigra anumite produse si a-si promova propriile produse.


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply