Iata reteta ciocolatei naturale de casa, fara zahar! Nici nu se compara cu ciocolata-chimicala din supermarketuri!

ciocolata naturalaMultora dintre noi ne place sa consumam ciocolata. De fapt, cui nu-i place? Ciocolata e foarta gustoasa si e plina de antioxidanti, deci e buna pentru organism. Totusi, ea este bogata in zahar, acest lucru insemnand faptul ca poate duce la inflamatii in organism. In plus, daca veti consuma ciocolata produsa in comert, aceasta mai e si plina de chimicale. De aceea, cea mai buna reteta naturala de ciocolata este cea facuta de casa, din pudra de cacao si miere de albine, evitand astfel zaharul sintetic. Astfel, va puteti astepta la efecte benefice ale ciocolatei, folosind ingrediente si sanatoase.

Ingrediente:

* 3 linguri de gelatina;
* 1 ¼ cana de apa clocotita;
* o jumatate de cana de pudra de cacao;
* o jumatate de cana de apa rece;
* o jumatate de cana de lapte praf de cocos;
* 1/3 ceasca de miere de albine organica;
* o ceasca de ulei de cocos;
* un varf de cutit de sare de mare;
* o lingura de vanilie;
* ulei de cocos suplimentar, pentru a unge vasul termorezistent.

Instructiuni:

Utilizati uleiul de cocos, pentru a unge vasul de copt si lasati-l deoparte. Turnati 1 ¼ cana de apa intr-o tigaie mica. Dupa aceea, luati un blender si adaugati o jumatate de cana de apa rece si gelatina. Lasati pentru un timp (cateva minute), inainte de a se transforma in gel.

Dupa aceea, puneti restul ingredientelor in blender. Amestecati pentru un timp, pana cand amestecul devine lichefiat. Mai departe, puneti amestecul in vasul termorezistent. Puneti-l in frigider pana cand el devine solid. Taiati in cubulete si bucurati-va de desert!

One Response

Leave a Reply