Home Paranormal-ConspiratiiConspiratii si secrete Gripa porcina: manipularea unei noi panici

Gripa porcina: manipularea unei noi panici

by admin
42 views
Social Media
  •  
  •  
  •  

porcGripa porcina din Mexic din aprilie 2009 a readus in atentie din nou fricile privind o epidemie la nivel mondial. Sa ne reamintim cum in ianuarie 2005, expertii isi dadeau cu parerea cum ca “gripa aviara va izbucni ca epidemie la nivel global, in procent de 100% probabilitate”.Tot in acea perioada, secretarul american al Sanatatii, Mike Leavitt, anunta ca cel tarziu in luna august al anului 2005 o epidemie mondiala de gripa aviara era o „certitudine”, repetand astfel avertismentele Organizatiei Mondiale a Sanatatii ca pandemia de gripa aviara era „inevitabila”. In acelasi stil macabru, presa britanica relata tot in anul 2005 cum oficialitatile din tara cautau cimitire si alte locuri de inmormantare pentru cel putin 700.000 de oameni care ar fi murit din cauza gripei aviare.

Acum, intr-o actiune care pare ca se repeta, populatiei ii este din nou indusa frica aparitiei unei nou catastrofe umanitare: gripa porcina. Organizatia Mondiala a Sanatatii anunta ca raspandirea gripei porcine nu pare a fi un „act de bioterorism”, pe cand guvernele lumii iau masuri impotriva gripei porcine. Economia mondiala, aflata deja in criza, a mai primit o lovitura mortala. Insa, noi, oamenii, nu trebuie sa devenim o populatie de ipohondri, desi e adevarat ca traim intr-o societate in care predomina panica si senzationalul. Dar nu gripa porcina sau gripa aviara va omori oamenii, ci saracia si foametea, A nu se uita, ca la fiecare 5 secunde, cate un copil moare de foame in intreaga lume.

La inceputul anului 2000, „bugul Y2K” si predictiile despre dezastrul ca va urma s-au dovedit a fi nefondate. In 2005, epidemia de gripa aviara care se anunta ca va duce la ”100 de milioane de morti iminente” n-a mai avut loc niciodata. Atunci, de ce am mai crede inca o data o asemenea veste alarmanta ca ne-ar mai astepta o epidemie de gripa porcina la nivel mondial? Doar pentru ca povestile bazate pe jumatati de adevar si care prevad „dezastre planetare” vand mai bine ziarele?

In societatea actuala, stirile din presa si de la televiziune se concentreaza pe eminenta unor dezastre imaginare. Moartea unei rate din India aduce mai multi cititori sau telespectatori decat moartea unui copil infometat. Din pacate omenirea si-a pierdut simturile, ea devenind mai insensibila la realitatile crude din jurul nostru. Ne-am obisnuit sa facem analogii gresite si preziceri ale unor dezastre care nu se intampla de fapt niciodata, in loc sa vedem realitatea exact asa cum este ea.

Sa ne readucem aminte de isteria provocata de „virusul anului 2000” si despre dezastru ce a fi urmat sa se intample la intrarea in noul mileniu. Se spunea atunci ca toate calculatoarele din lume vor calcula diferenta dintre 31 decembrie 1999 si 1 ianuarie 2000 ca fiind de 100 de ani si nu de 1 zi. Astfel, toata industria financiara va fi distrusa, la fel si telecomunicatiile si industria aeronautica. Se banuia ca si avioanele vor cadea din cer, din cauza acestei dereglari ale calculatoarelor. Ce s-a intamplat dupa 1 ianurie 2000? Bancile au functionat normal, la fel si telecomunicatiile, si n-au cazut si nici avioane din cer. Dar stiti cat a costat omenirea pentru a rezolva aceasta falsa problema? Se estimeaza ca intre 1 trilion si 2 trilioane de dolari!

Revenind la gripa porcina, iata opinia unui expert in boli infectioase de la Universitatea din Minnesota: „Gripa porcina este o boala respiratorie a porcilor, cauzata de un virus de gripa de tip A si care este frecventa la porci”. De obicei, oamenii nu sunt afectati de acest virus, desi cateva cazuri izolate pot aparea. Sa dam iarasi cuvantul aceluiasi cercetator: „Virusul gripei porcine se poate transmite de la o persoana la alta, dar, in trecut, aceasta transmisie a fost limitata, si nu a fost la mai mult de trei persoane”. Ati auzit bine: transmisia de la om la om nu a fost la mai mult de trei persoane. Si atunci, de ce asemenea isterie?

ATENTIE! Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate pentru articolele legate de vindecarea fizica, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente si/sau anumite exercitii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

S-ar putea sa va placa si

3 comments

CIneva 3 noiembrie 2009 - 15:20

Poate nu e gripa porcina, poate e un virus creat pe baza lui, cineva oricum stie.
Daca stam si ne uitam putin, eu fiind un cinefil, ne vom reamintii de filmele in care Turnurile WTC sunt bombardate, lovite de toate dezastrele, ba chair e un film in care un avion se prabuseste in ele.
Ca si in multe alte filme, de ex Rezident Evil, care mi-a venit brusc in minte, se intampla sa vedem cum pe ascuns se fabrica un virus pentru “ARMATA”, un fel de arma biologica, care oricum e o aberatie necredibila, cu zombii morti dar vii, dar ca si raspandire a virusului si crearea lui, ar putea fii o idee.
Si nu stiu cum, dar cand vad in filme aceste “chestii”, parca am asa o presimtire ca se intampla si in realitate. E clar ca se vrea ceva, cum a fost generata criza, asa se poate genera la comanda, orice……din pacate.

Miri 12 ianuarie 2010 - 20:13

Suntem manipulati si foarte usor de cumparat, suntem jucati pe degete fara sa ne dam seama, dar inca ma intreb: De ce?
Mie personal mi-a scazut increderea in oameni foarte mult!

sorin 22 septembrie 2010 - 11:44

Miri te intrebi de ce? Pentru ca majoritatea oamenilor se laga de lumea materiala si au uitat de hrana sufletului ,ca majoritatea oamenilor viseaza la castiguri nemuncite la averi si pozitii sociale cat mai sus. Ca homosexualii vor sa se casatoreasca si sa infieze copii lumea e condusa de rau si isi zice raul ca e bun . In biserici a patruns coruptia si preotii nu mai au har doar putini dintre ei care sunt credinciosi .Prostitutie,jafuri ,crime multe raman nepedepsite.Invataturi impotriva Mantuitorului nostru Iisus , acestea au darul de a manipula mintea in orce alta directie decat in cea buna.Si ar fi un sir lung de rele dar nu stau sa le insirui pe toate.Asta e socecietatea moderna chipurile.

Leave a Comment