Home Uncategorized Gigantul Monstanto introduce in Romania un erbicid cel mai probabil cancerigen!

Gigantul Monstanto introduce in Romania un erbicid cel mai probabil cancerigen!

by admin
72 views
Social Media
  •  
  •  
  •  

RoundupGigantul mondial al pietei organismelor modificate genetic (OMG), Monsanto, lanseaza pe piata din Romania un erbicid din gama sa Roundup, acceptata de unele organizatii europene, printre care si cea germana, care i-a dat aviz de utilizare, dar respins sau controversat in cadrul altora, precum Centrul International pentru Studierea Cancerului, parte a Organizatiei Mondiale a Sanatatii, cu sediul in Franta.

Un studiu stiintific de anul trecut sustinea ca gifosatul, substanta chimica pe care este bazata gama de produse Roundup a Monsanto, ar putea fi cancerigen, nota in 3 aprilie 2015 publicatia franceza Le Figaro.

CIRC (Centre international de recherche sur le cancer – Centrul International pentru Studierea Cancerului), care are sediul in Lyon si este in subordinea Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) a clasificat acest erbicid ca “nivel 2A”, adica posibil cancerigen. In pofida acestui fapt, Uniunea Europeana a dat aviz pozitiv produsului, si anul trecut se pregatea sa reinnoiasca avizul pentru inca 10 ani.

In joc este o piata de miliarde de dolari, iar reprezentantii industriei, in frunte cu Monsanto, au reactionat violent la acest aviz, spunand ca studiile respective au mai fost discutate si nu aduc nimic nou, acuzand eliminarea altor studii.

Sursa: economica.net

ATENTIE! Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate pentru articolele legate de vindecarea fizica, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente si/sau anumite exercitii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

S-ar putea sa va placa si

1 comment

Tudor 31 ianuarie 2016 - 4:20

Erbicidu asta e de cind lumea pe piata din intreaga lume,nimic nou,adica sa fie acum introdus in RO.

Leave a Comment