Home Spiritualitate teoreticaEnciclopedie spirituala Campul akashic, esenta care sta la baza formarii Universului

Campul akashic, esenta care sta la baza formarii Universului

by admin
113 views
Social Media
  •  
  •  
  •  

campul-akashicIn traditiile filosofice ale Indiei, akasha este termenul sanscrit care denumeste cel mai important dintre cele cinci elemente fundamentale ale Cosmosului, celelalte fiind vata (aer), agni (foc), ap (apa) si prithivi (pamant). Akasha cuprinde proprietatile tuturor celor cinci elemente: este pantecele din care s-a nascut tot ce percep simturile noastre si in care se intorc in cele din urma toate. Akasha este subiacent tuturor fenomenelor manifeste din Cosmos; el devine toate fenomenele manifeste. Se spune ca este atat de subtil, incat nu poate fi perceput decat dupa ce se manifesta in lume.

Chiar daca simturile noastre nu pot percepe akasha, putem ajunge la el prin practica spirituala. Vechii rishi (clarvazatori) ajungeau la el printr-un mod de viata disciplinat, spiritual si prin yoga. Ei si-au descris experientele si au facut din akasha un element esential in filosofia si mitologia Indiei.

In secolul al XX-lea, akasha a fost descris in mod stralucit de Swami Vivekananda. Potrivit lui Vivekananda, akasha este omniprezent si atotpatrunzator in Univers. Totul s-a nascut din akasha. Akasha a devenit corpul omenesc, corpul animalelor, plantele, fiecare forma pe care o vedem, tot ce exista. La inceputurile Universului exista doar akasha, iar la sfarsitul Universului va exista din nou doar akasha: solidele, lichidele si gazele se vor topi iarasi in el. In urmatorul ciclu al Universului, energiile care activeaza acum in Univers se vor reactiva iarasi si din akasha se vor naste toate lucrurile.

Acum este evident de ce campul universal interconector merita numele de „akashic”. In conceptia avansata de Vivekananda, akasha este echivalentul functionar al plenului cosmic – adica este practic identic cu acesta. Este pantecele din care se nasc toata „materia” si toate „fortele” din Univers.

Cu un secol in urma, Nikolai Tesla vorbea despre un „mediu originar” care umple spatiul si-l compara cu akasha, eterul purtator de lumina. In lucrarea sa nepublicata din 1907, Man’s greatest achievement (Cea mai mare realizare a omului), Tesla scria ca acest mediu originar, un fel de camp de forta, devine materie atunci cand prana, energia cosmica, actioneaza asupra lui, iar cand actiunea inceteaza, materia dispare si se intoarce in akasha. Din moment ce acest mediu umple tot spatiul, tot ce se petrece in spatiu poate fi raportat la el. Curbura cvadridimensionala avansata la vremea aceea de Einstein nu este caracteristica decisiva a spatiului, spunea Tesla.

Totusi, spre sfarsitul primului deceniu al secolului al XX-lea, fizicienii au adoptat spatiul curbat cvadridimensional elaborat matematic de Einstein si, cu exceptia catorva teoreticieni curajosi si independenti, au refuzat sa accepte orice idee de eter, mediu sau camp de forta ce umple spatiul. Intuitia lui Tesla a cazut in dizgratie si apoi in uitare. Astazi, ea este reconsiderata. David Bohm, Harold Puthoff si un grup mic de oameni de stiinta redescopera rolul unui camp care ar crea coerenta in tot Universul.

Clarvazatorii hindusi se aflau pe calea cea buna. In Cosmos exista o realitate mai profunda, o realitate care este un camp akashic ce conecteaza si creeaza coerenta. Acest camp merita sa stea in stiinta alaturi de campul G (campul gravitational), campul EM (campul electromagnetic), campul Higgs si campul nuclear si cel cuantic, ca trasatura fundamentala a Universului cunoscut.

ATENTIE! Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate pentru articolele legate de vindecarea fizica, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente si/sau anumite exercitii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

S-ar putea sa va placa si

5 comments

atrofiata 10 ianuarie 2010 - 22:13

atunci…mi-ar putea explica cineva daca e vreo diferenta intre divinitate si akasha?si daca da, care?

vioreaua 11 ianuarie 2010 - 20:50

Parerea mea este ca, daca akasha este pantecele din care se nasc toata „materia” si toate „fortele” din Univers, atunci Dumnezeu este cel care a creat pantecele si a pus samanta in el. Dumnezeu este si samanta. DACA AKASA ESTE INTREGUL, DUMNEZEU, ESTE ESENTA. Cum se spune in noul testament;” la inceput a fost Cuvantul si Cuvantul era la Dumnezeu si Dumnezeu era Cuvantul”. Cuvintele au si ele forta energetica. Este doar o simpla parere adunata din tot ce am inteles eu pana acum. Cred ca la aceasta intrebare iti vei gasi cel mai bun raspuns singura. Fiecare il intelege pe dumnezeu in felul lui propriu, dupa cum a trait si simtit. Si acel raspuns va fi cel mai bun.

vioreaua 11 ianuarie 2010 - 20:53

ORICUM DUMNEZEU ESTE IN TOT SI IN TOATE

xpt 27 aprilie 2010 - 9:41

Buna iua!

AKASHA este “locul” in care s-a dezvoltat universul nostru, care are (si) alte reguli, si care monitorizeaza (cel putin) universul in care noi “existam”. Noi ne putem “conecta” la Akasha DOAR daca reusim sa trecem de limita eterului (universului), o sfera e se mareste mereu si ce, daca vrei sa “iesi” printr-un “capat” al lui, vei fi “dus” la celalalt capat al universului, in aceeasi pozitie… deci materia se continua cu ea insusi.
DUMNEZEU este DIN AKASHA, si (singurul care) poate codifica UNIVERSUL.
Timpul este una dintre ultimele dimensiuni din UNIVERS, dupa care se afla cele din Akasha.
Conectarea la Akasha o poate face orice particula, deco noi putem comunica cu Akasha fie si doar cu un atom dintr-un element. Folosind Akasha, ne putem teleporta in TIMP si SPATIU, putem “sa nu jucam de-a Dumnezeu”, unde Dumnezeu este esenta Akasha, iar Akasha este “corpul” lui Dumnezeu.

O zi buna!

doru stoian 6 mai 2013 - 8:10

Orice “ESENTA” este – conform definitiei = etimologiei conceptului – UNICA !

In consecinta:

EXISTA UN CAMP AL TUTUROR CAMPURILOR !

Sau/Ori si mai “plastic” spus:

1) exista O UNDA (adica: o inter_ferenta, o rezonanta);

2) a tuturor VALURILOR !

‘ Eu sunt cel ce sunt !

Eu sunt ALFA si OMEGA !

Eu sunt INCEPUTUL si SFARSITUL ! ”

I Am Who I Am – Lara Fabian

http://www.youtube.com/watch?v=BDmzsL3bJnc

Mihai Eminescu:

” … Ei au doar stele cu noroc si prigoniri de soarte,

NOI nu avem:

1) nici TIMP;
2) nici LOC;
si
3) NU CUNOASTEM MOARTE ! “

Leave a Comment