Avertisment! Chimicale toxice socante au fost gasite in marci celebre de ceai ca Lipton!

Social Media

ceai toxicUn avertisment serios putem citi pe site-ul livingtraditionally.comdespre pericolul ceaiurilor ieftine la plicuri: sunt cu adevarat toxice! Citez din acest articol:

Cele mai multe marci de ceai traditionale, cum ar fi Lipton, Allegro, Tazo, Teavana, Bigelow, Twinings, Yogi, Forte, Mighty Leaf, Trader Joe, Tetley contin niveluri cu adevarat ridicate de substante toxice, cum ar fi fluor si pesticide. Si aici nu vorbim despre fluorura de calciu, care este un element natural, ci despre fluorura de sinteza, care un toxic de produs. Aceste niveluri sunt periculos de mari, pana la punctul de a fi considerate ca nesigure. Deci, a bea ceai ieftin poate fi la fel de rau ca si consumul de fast-food.

Cele mai multe ceaiuri „la plic” nu sunt spalate inainte de a fi uscate, astfel incat ele pot contine reziduuri de pesticide. Unele marci de ceaiuri (chiar si cele pretinse a fi „naturale”) au fost recent gasite intrucat contineau pesticide, care sunt cancerigeni cunoscuti, in cantitati mai mari decat limitele SUA si UE!

Un nou studiu publicat in revista „Food Research International” a constatat ca amestecurile mai ieftine de ceaiuri contin suficient fluor pentru a-i pune pe consumatori in fata cu riscul de a face mai multe boli, cum ar fi probleme cu rinichii sau chiar cancer.

De fapt, unele marci de ceai ieftin contin un nivel de aproape 7 parti per milion (ppm), dar nivelul permis de fluorura este de 4 ppm. Acest lucru este destul de infricosator, deoarece fluorura intra in oase si se acumuleaza in corpul dumneavoastra. Ea ramane acolo de ani de zile.

Deci, cum a ajuns fluorura in ceai? Arborele de ceai se acumuleaza fluorura odata ce creste. Acest lucru inseamna ca frunzele vechi contin mai multa fluorura. Ceaiurile mai ieftine sunt adesea facute din frunze vechi, care contin mai multa fluorura decat frunzele de ceai tinere. In plus, aceste marci mai ieftine folosesc frunze mai mici, care contin mai mult fluor.

Deci, care este solutia? Sa nu mai bem ceai? Desigur ca nu!

* Preparati ceai din frunte naturale de plante sau arbori: de exemplu, cumparati din piata sau culegeti singuri frunzele de tei, uscati coditele de cirese (pentru a face un ceai foarte aromat) sau culegeti menta din gradina.

* Consumati ceai alb; acesta contine cea mai putina cantitate de fluorura.

* Incercati sa gasiti marcile mai scumpe de ceai, dar de la care aveti siguranta ca ele sunt naturale.


Social Media

1 Comment

  1. Măi, da de unde vreţi voi alimente naturale în ziua de azi? Tot mediul este deja demult răspoluat: solul, apa, aerul, degrabă n-o să ajungă aer de respirat pentru toţi, dar ei mai produc şi tot produc cît mai multe chimicale, produse şi tehnică fără de care se poate uşor trăi… cînd o să se gîndească omul???

Leave a Reply