7 efecte socante asupra organismului dupa ce veti consuma un pahar de cola!

Social Media
  •  
  •  
  •  

colaOare e bine sa consumam orice bautura pe baza de cola (Coca-Cola, Pepsi-Cola sau altele asemanatoare)? Bineinteles ca nu, din punct de vedere al sanatatii. Iata ce se intampla cu noi dupa ce bem cola:

1. In primele 10 minute – veti introduce in organism echivalentul a 10 linguri de zahar, ce depaseste limita suportata de trup. Fosfatii vor ascunde gustul de cola.

2. Dupa 20 de minute – nivelurile de glucoza vor creste rapid, fortand astfel ficatul sa munceasca din greu, pentru a transforma intreaga cantitate de zahar in grasime.

3. Dupa 40 de minute – organismul a fost invadat in totalitate de cofeina. Creste intreaga circulatie, iar ficatul raspunde introducand mai mult zahar in circulatie. Receptorii de adenozina sunt blocati.

4. Dupa 45 de minute – cola va actiona asemenea unui drog, fortand corpul sa elibereze mai multa dopamina.

5. Intre 45 si 60 de minute – sistemul digestiv este perturbat si impulsionat si mai mult. Calciul, zincul si magneziul vor fi blocati in sistemul digestiv. Aceste ingrediente amestecate vor stimula zaharurile, care vor forta calciul sa se elibereze prin urina.

6. Dupa 60 minute – Capacitatea diuretica a cafeinei va oferi un efect secundar, facand ca zincul, calciul si magneziul sa se elibereze, la fel ca apa, sodiul si electrolitii.

7. Putin peste 60 minute – Starea voastra se va schimba din cauza zaharului suplimentar. Toata cola va fi indepartata din organism, dar impreuna cu nutrientii folositori organismului.

Lasă un comentariu